Што ве нервира во вашиот град?

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Тоа шо нема кино

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Сељачана, шмизли, тепачи...

Градските автобуси се крш...

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Шмизлерајство, тепачи, пијани сељаци*, просто однесување, туркање во дуќан, продавничка, ватевер, неуслужливи продавачи, некултурата....Единствено манирите на народот, понашањето, начинот на расудување и изразување.

Сељаци не мислам на луѓе од село и дрн дрн него веќе познатата секојдневна употреба на зборот за не едуцирани луѓе.

M

M del Mar

Гостин
-ѓубре на секоја страна, вработените у комунална хигиена наместо да чистат они пола ѓубре го испуштаат по улиците и неподносливо смрди целиот град.
-кога ке видам на плоштад на -50 легнато босо 5 годишно циганче
-кога идам у продавница и вработените го следат секој мој чекор тоа мн ме живцира
-кога ке видам како од некоја зграда балконот е над пола улица
-кога некој си "фраер" вози со 120 и пуштил волумен 100 турбо фолк песници, победно нешто од тоа нема
-семафорине на рекорд
-дупките на улиците поготово во к.вода
-циганот шо се влечка по сите кафиќи и цел град со цигарче у уста и се праи дека е нем и на тој начин заработува пари ако му даде некоја будала се разбира...и другиот циго што нема ден да не го видам, кој наводно бара донација за неговара болна ќерка (тешко да се верува) а се шета по одела со неговиот деловен партнер и лаже луѓе
-неколку споменици што се без врска стаени и немаат никакво значење
и уште многу работи ме нервираат у градов

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Во Охрид ме нервира што во центарот на градот се прават згради. Секоја втора улица е ископана и тече вода по целата улица.Кал на сите страни :tapp:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Во Скопје ме нервира тоа што нема многу спортски игралишта, еве да речеме дека има ама дали 5% се убаво средени и чисти, друго ме нервира тоа што преку ден има многу гужва во сообраќај и многу е нечист градов.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
огромнамта НЕХИГИЕНА и испуканите асфалтирани улици и тротоари!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Степенот на тужност и тмурност во попладневните часови...

Член од
6 октомври 2009
Мислења
28
Поени од реакции
8
Ме нервираат луѓето.
Ме нервира што неможам да си го испијам на раат кафето без да слушнам муабети на соседната маса за тоа како некој си ги ранел кокошките на Фејсбук.
Ме нервира тоа што нема излегување без да ми биде дувано у фаца поради тоа што имам излезено со пушач.
Ме нервираат конзервативните сфаќања.
Ме нервираат шмизли и кремци, дрољи и луѓе со геј настојувања.
Ме нервираат идиотите кои шетаат наоколу.
Ме нервира исфрустрираното население чиј гнев го префрла на сите останати.
Ме нервира владата.

Од инфраструктурата, не ме нервира ништо. Добро, можеби би можело да биде и многу подобро, но сепак живееме во земја во развој, а не во високоразвиена земја.

Kajgana Shop

На врв Bottom