Што бараат атеисти на форум за религија?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Атеистите доаѓаат на подфорум Религија затоа што се несигурни во себе и во своите ставови, тоа се мали исплашени човечиња кои се` уште не го пронашле патот кон вистината и смислата на животот, немаат никакви морални кодекси, жртвуваат млади девици и после им ја пијат крвта, имаат оргии со кучиња, силуваат мали деца и најверојатно во раното детство биле сексуално злоставувани и имаат мали ку*иња или мали ци*ки, во зависност од полот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Атеистите доаѓаат на подфорум Религија затоа што се несигурни во себе и во своите ставови, тоа се мали исплашени човечиња кои се` уште не го пронашле патот кон вистината и смислата на животот, немаат никакви морални кодекси, жртвуваат млади девици и после им ја пијат крвта, имаат оргии со кучиња, силуваат мали деца и најверојатно во раното детство биле сексуално злоставувани и имаат мали ку*иња или мали ци*ки, во зависност од полот.
Судејќи по лајкот што го доби, без печатни грешки во постот луѓето на ја препознаваат иронијата.

;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Лечат комплекси на ниска вредност.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Лечат комплекси на ниска вредност.
Ти пак кога кажеш нешто...
Аман со твојата омраза кон атеисти...
Па не може сите да се верници и припадници на религии бре Gurdjieff . Мора малку боја да има во сликата... Кога ќе го разбереш тоа?

Атеистите сакаат да полемизираат и да ги испрашуваат разните правила и ритуали и религиозни уредувања дадени од некои си авторитети.
И тоа е добро!

За разлика од религиозните луѓе кои премногу паѓаат на зборот догма. Што е лошо според атеистите.

И затоа, атеистите се овде да полемизираат и да ги прашуваат религиозните што е и како е и дали тие се прашуваат нешто во врска со нивните верувања. И какви објаснувања имаат кога се водат според догма а не според истражувања и искуства.

И така :)

П.С. Малку да ја загрееме темата.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти пак кога кажеш нешто...
Аман со твојата омраза кон атеисти...
Па не може сите да се верници и припадници на религии бре Gurdjieff . Мора малку боја да има во сликата... Кога ќе го разбереш тоа?

Атеистите сакаат да полемизираат и да ги испрашуваат разните правила и ритуали и религиозни уредувања дадени од некои си авторитети.
И тоа е добро!

За разлика од религиозните луѓе кои премногу паѓаат на зборот догма. Што е лошо според атеистите.

И затоа, атеистите се овде да полемизираат и да ги прашуваат религиозните што е и како е и дали тие се прашуваат нешто во врска со нивните верувања. И какви објаснувања имаат кога се водат според догма а не според истражувања и искуства.

И така :)

П.С. Малку да ја загрееме темата.
Ти Хептаграм, атеист си бе?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Ти Хептаграм, атеист си бе?
Јас сум СЕ!
Бидејќи СЕ Е! :vozbud:
И цело е кога има СЕ... итн итн :)

п.с. Сега да ми опнеш лајк бидјеќи зборувам како Ошо и Гурџиев „мајсторите“.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас сум СЕ!
Бидејќи СЕ Е! :vozbud:
И цело е кога има СЕ... итн итн :)

п.с. Сега да ми опнеш лајк бидјеќи зборувам како Ошо и Гурџиев „мајсторите“.
Редовите(ти што ги величиш) и религиите имаат иста позадина..........али нема везе.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Редовите(ти што ги величиш) и религиите имаат иста позадина..........али нема везе.
А ти во кој Ред си инициран? Како знаеш кое со што е поврзано и со што има иста позадина ако не си инициран во било кој Ред? :)
Само да се пишува... треба да се направи html-то, php и mysql да не трпат секакви влезни податоци.

п.с. И нема везе што зборуваш, имаш право дека нема везе. Една тема тебе ти текнува трето нешто, битно е да лепнеш текст... па што :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А ти во кој Ред си инициран? Како знаеш кое со што е поврзано и со што има иста позадина ако не си инициран во било кој Ред? :)
Само да се пишува... треба да се направи html-то, php и mysql да не трпат секакви влезни податоци.

п.с. И нема везе што зборуваш, имаш право дека нема везе. Една тема тебе ти текнува трето нешто, битно е да лепнеш текст... па што :)
Има некои што биле у редовите па пренеле искуства...еве како тебе на пример:).......инаку до сега на земјинава кугла не се нашол ред достоен за мене.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Има некои што биле у редовите па пренеле искуства...еве како тебе на пример:).......инаку до сега на земјинава кугла не се нашол ред достоен за мене.
Еми побарај Ред што не е од „земјината кугла“. Да ти посочам некои што јас ги знам? За кои не зборуваат „минато-свршени инциијанти“ од тајни редови кои ти ги читаш и собираш секакви информации за редови... Затоа и не си нашол ред ко за тебе... Би те одбиле и да по бараш пристап. За жал :(

Ама тоа... секој со својата кожа :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Еми побарај Ред што не е од „земјината кугла“. Да ти посочам некои што јас ги знам? За кои не зборуваат „минато-свршени инциијанти“ од тајни редови кои ти ги читаш и собираш секакви информации за редови... Затоа и не си нашол ред ко за тебе... Би те одбиле и да по бараш пристап. За жал :(

Ама тоа... секој со својата кожа :)
Кажи некој ред..........иако all roads lead to babylon.:)
Инаку не сум ни барал ред, а и хипотетички да речеме да би ме одбиле ич не би се замарал;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Ах...
:pos:

И како што кажав, атеистите се овде само за да полемизираат, да се прашуваат, да ги решаваат сите тие догматски приказни дадени од некаков си авторитет кон простите верници - оние кои не држат никаква положба во својата вера :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ах...
:pos:

И како што кажав, атеистите се овде само за да полемизираат, да се прашуваат, да ги решаваат сите тие догматски приказни дадени од некаков си авторитет кон простите верници - оние кои не држат никаква положба во својата вера :)
Ти како сложен верник кажи, која е наградата од твојата вера.
Да не биде како што кажал Исус, и последните ќе биднат први и првите последни ;)
Тие што ве лажат се шлепаат на вас:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom