Мартин$
Модератор
- Член од
- 2 март 2007
- Мислења
- 5.234
- Поени од реакции
- 148
Мене ме зезна ‘‘најдобрата‘‘ другарка која што мислев ќе ми помогни.:mhmh:Дали ви се случило да ве убедува некој дека личноста кон која чувствувате нешто не е за вас?
Мене ме зезна ‘‘најдобрата‘‘ другарка која што мислев ќе ми помогни.:mhmh:Дали ви се случило да ве убедува некој дека личноста кон која чувствувате нешто не е за вас?
eee toa e koa imate vo nekogo premnogu doverba.... se znae doverba kade...Мене ме зезна ‘‘најдобрата‘‘ другарка која што мислев ќе ми помогни.:mhmh:
vo ljubovta najbitno e da si sreken..ako srekata mozes da si ja zacuvas i pokraj tugoto neprifakanje(mislam na roditelite) togas toa i ne e bitno..ama ako toa ti vlijae nema da si sreken i samo prasanje na vreme e koga ke se otkazes,za zal....
Љубовта е слепа и не познава граници,лошо е кога ќе се заљубиш и не гледаш ни една педа подалеку од тоа што е пред тебе,од многу примери кои ме опкружуваат сум сфатил дека некогаш родителите треба да се послушаат или пак близок другар/ка,не секогаш е некој спремен да ти наштети,може и да ти помогне.Vo pravo si za ova.
Sum ze nasla vo situacija roditelite da mislat deka toj ne e zamene ama izmegu nivnoto mislenje i ljubovta sekogas ja biram ljubovta.Ako sme srekni so licnosta so ja odbravme sojma tie da ni trijat sol nad glavata.Mene licno, so to mozat da uspeat samo da mi go rasipat denot i da gi zamrazam-nisto poke od to.
Ako toj stvarno ne e za mene sama ke si svatam ne treba nikoj da mi kazi.
Hm da i mene najveke me nervira toa od vamu bil od tamu bil, ili pak ako nema fakultet pa kako ke zivees ti so nego u idnina od sto ke ziveete, ili zavrsil nekoe sredno ili vozi taxi(tresam sea) so takov li ke idesh i sl. Jas nemav takov problem na pocetokot nikoj ne se buneshe, megutoa kako pominuvashe vremeto i kako pocnuvaa i konflikti megu nas dvajca se razbira toa megunas, nikoj ne se mesase i od toa so si gi kinev zivcite, majka mi pocna da go mrazi i da bide protiv nasata vrska od prosta pricina sto nemozese da go podnese toa sto on mene mi go pravi.Normalno e roditelot da dade sovet i sl. koj nemora da bide prifaten, no vo nekoi situacii barem kaj mene majka mi ispadnala barem 60%u pravo. No se razbira deka sekogas ne se u pravo, i kraj kraeva moj zivot i ja kako sakam ke go ziveam i so koj sakam.Најмногу ме нервираат коментари од типот: "По потекло е од село - не ти треба таква"! Или па кога ќе се соберат сите баби, тетки, вујни кај некого дома за да ја/го видат девојката/дечкото, па после тоа коментари цела недела!