Што ако не ја прифаќаат вашата врска?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Дали ви се случило да ве убедува некој дека личноста кон која чувствувате нешто не е за вас?
Мене ме зезна ‘‘најдобрата‘‘ другарка која што мислев ќе ми помогни.:mhmh:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
mene roditelite ne mi se mesaat vo zivotot mnogu mnogu i koga mi se mesaat toa e povzano so skolo. vo ljubovniot zivot ne dozvoluvam nikoj da mi se mesa i nikogas ne baram odobrenie od roditelite ili drugarite dali da idam so nekoja ili ne. sepak toa e moja rabota i moe e da si odlucam!!

E

elence*$

Гостин
ми се случило друштвото да не ми ја поднесува мојата воопшто неперспективна и глупава врска...и после долго време ги сфатив за шо толку ми зборвеле и сега им сум благодарна многу..и сепак позитвно излезе противењето во мојов случај.

Член од
23 ноември 2007
Мислења
4
Поени од реакции
0
vo ljubovta najbitno e da si sreken..ako srekata mozes da si ja zacuvas i pokraj tugoto neprifakanje(mislam na roditelite) togas toa i ne e bitno..ama ako toa ti vlijae nema da si sreken i samo prasanje na vreme e koga ke se otkazes,za zal....

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Во моментов се наоѓам во таква ситуација во која мојата врска не е прифатена од страна на најверна другарка на сестра ми, која одела со мојот сегашен дечко пред 6 години, па сеа таа се буни, не сакала да слави Нова година со нас, а сестра ми е растргната на две страни.

Јас знам што е најдобро за мене, јас одлучувам дали тој е добар за мене. Доволно сум возрасна за да ги согледам добро работите, и доволно паметна за да проценам кој каков е.
Нема шо да ми се меша во мојата врска никој. Иако то го прат за мое добро, за мое арно, сметам дека никој нема право да се меша. И на крај краева, ако сметаат дека не е добра врската, и дека не ја прифаќаат и дека тој не е за мене, нека ме остат да се изгорам(зборам во глобала, не конкретно за мојот случај), нека остат да видам дали сум била во право, а не да одлучуваат место мене.

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Што ако не ми ја прифаќаат врската?
Па, нивни проблем, јас си ја прифаќам.. ИСто како што јас не им кажувам како да си ја трошат платата, и колку деца да прават(зборам за повозрасни што се мешаат) не сакам ни мене да ми се мешаат, а не сум се нашла во ситуација другарки да ми прават проблеми во врска со тоа... :pipi:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Ма гајле ми е ако не ја прифатат. Нека си најдат нова ако не ја сакаат мојата.Ако сум сигурен за неа тогаш џабе им е. Па нели љубовта е слепа?? :)

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
vo ljubovta najbitno e da si sreken..ako srekata mozes da si ja zacuvas i pokraj tugoto neprifakanje(mislam na roditelite) togas toa i ne e bitno..ama ako toa ti vlijae nema da si sreken i samo prasanje na vreme e koga ke se otkazes,za zal....

Vo pravo si za ova.
Sum ze nasla vo situacija roditelite da mislat deka toj ne e zamene ama izmegu nivnoto mislenje i ljubovta sekogas ja biram ljubovta.Ako sme srekni so licnosta so ja odbravme sojma tie da ni trijat sol nad glavata.Mene licno, so to mozat da uspeat samo da mi go rasipat denot i da gi zamrazam-nisto poke od to.
Ako toj stvarno ne e za mene sama ke si svatam ne treba nikoj da mi kazi.

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
Не се наоѓам во таква положба фала му на господ, туку обратно мојата девојка дури сите од мојата фамилија ја сакаат. А доколку не ја сакаат и збораат за неа (зборувам за мојата сегашна врска) ќе се борам со секој и против секој за нас, а дали тоа вреди ќе покаже времето затоа што никој освен времето не знае ништо, ако постоеа такви луѓе што можат да зборуваат за љубов сите ќе беа среќни и немаше да постојат скршени срца

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
па што ако не ја прифаќаат....не живеете вие за другите. животот е ваш, вие избирате, а не тие околу вас

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Vo pravo si za ova.
Sum ze nasla vo situacija roditelite da mislat deka toj ne e zamene ama izmegu nivnoto mislenje i ljubovta sekogas ja biram ljubovta.Ako sme srekni so licnosta so ja odbravme sojma tie da ni trijat sol nad glavata.Mene licno, so to mozat da uspeat samo da mi go rasipat denot i da gi zamrazam-nisto poke od to.
Ako toj stvarno ne e za mene sama ke si svatam ne treba nikoj da mi kazi.
Љубовта е слепа и не познава граници,лошо е кога ќе се заљубиш и не гледаш ни една педа подалеку од тоа што е пред тебе,од многу примери кои ме опкружуваат сум сфатил дека некогаш родителите треба да се послушаат или пак близок другар/ка,не секогаш е некој спремен да ти наштети,може и да ти помогне.

Инаку,сум се нашол во ваква ситуација,да не се сложуваат некои со моја врска,сум направил муабет и сум дознал што,како и зошто мислат така,но си држев на мојот став дека тоа што го зборат не е вистина и продолжував понатаму,среќа не траеше уште долго зашто увидов дека се во право за тоа што го збореле.

Но секако,секој со своите размислувања и сфаќања...

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Ни моите дома, ниту пак родителите од девојката не ја прифаќаат нашата врска. Ама кој ги прашува нив?? Ни два посто не ги е*ам. Нас двајца ни е убаво во врската.. Тоа е најважно.. А што мислел остатокот од светот.. Тоа си е нивна работа. Кој колку сака може да јади бурек со месо и многу сало, кој колку сака може да се меша, да се обидува да ме одврати од таа врска, јас си стојам на своето.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Најмногу ме нервираат коментари од типот: "По потекло е од село - не ти треба таква"! Или па кога ќе се соберат сите баби, тетки, вујни кај некого дома за да ја/го видат девојката/дечкото, па после тоа коментари цела недела!
Hm da i mene najveke me nervira toa od vamu bil od tamu bil, ili pak ako nema fakultet pa kako ke zivees ti so nego u idnina od sto ke ziveete, ili zavrsil nekoe sredno ili vozi taxi(tresam sea) so takov li ke idesh i sl. Jas nemav takov problem na pocetokot nikoj ne se buneshe, megutoa kako pominuvashe vremeto i kako pocnuvaa i konflikti megu nas dvajca se razbira toa megunas, nikoj ne se mesase i od toa so si gi kinev zivcite, majka mi pocna da go mrazi i da bide protiv nasata vrska od prosta pricina sto nemozese da go podnese toa sto on mene mi go pravi.Normalno e roditelot da dade sovet i sl. koj nemora da bide prifaten, no vo nekoi situacii barem kaj mene majka mi ispadnala barem 60%u pravo. No se razbira deka sekogas ne se u pravo, i kraj kraeva moj zivot i ja kako sakam ke go ziveam i so koj sakam.

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
Roditelite, rodninite, prijatelite i site so dobro Ve poznavaat, mora da si kazat nekoe mislenje za Vasata vrska, sto e normalno toa. No ako Vie si imate vas stav i karakter, nema da Ve zagrizuvaat tie komentari t.e. nema da im obrnuvate vnimanie.

Kajgana Shop

На врв Bottom