Што ако има дете?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Со кој тоа јас дискутирам? Зборам за особа што после 10 години приметила дека всушност мажот и со кој одела 3 години, 3 години била во брак, и има 4 годишно дете - не и се свиѓа.
добро ете прочита повеке мислења. Ова како бараш совет или мислење а веке си го знаеш одговорот и немора понатака да оди
Само еве ке ви кашам пример од блиска фамилија
Зачи мојот вујко е разведен со дете (сега е веке 19 год а тогаш само 5) мојата сегашна вујна е исто така разведена со дете ( сега 20 тогагаш само 1 -кога се развела).
Вујче се разведе од првата од причини: неодговорност, неодлучност, мешање од нејзината мајка идр раб сигурно не ги знам сите ( иако само една година пред брак бил во врска со неа)
Вујна била во врска 7 год. заедно учеле во средно заедно на тенис иделе и 2 год пред брак заедно живееле исе било ок, ама забременила и човекот пресреќен ке имаат дете, па набзина венчавка, сватови бла бла... е после некој месец одкако се родило детето човекот почнал да си шеткара да си излагува за викенди со другари исто како ерген. Понатака ја знаете приказната
е мојот вујко и оваа вујна се запознаа кога мојот вистински братучед имаше 6 год а се венчаа кога имаше 8 и до ден денес јас немам видено подобар пар од нив и за слога и за воспитување на двете деца ( а немаат нивно заедночко)
Епа неможе мене никој да ми каже дека ако некој е разведен дека не му работи шупелката или сака некој спонзор или незма што

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас сакам спонзорка да ми биде Леандра...ама па ја знам супер да готвам...и слатко и солено и да сукам и да виткам и зелник и мазник и ѓомлезе. Ама неам спонзорка.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Не можеш однапред да знаеш. Кога излегувате, тоа го правите за дружба, провод, муабет... Откако ќе ти "флезе чивијата", кога ќе проработи хемија (или заљубеноста што се вели) малку е потешко да се задржиш на своите убедувања. Тешко се команда тоа.
Инаку пошто стално се збори за разведени мајки, колку што знам мајка со дете може да е и вдовица нели.

Темата е мајка со дете, но ме интересира дали ви прави разлика што има дете. Дали оние против (или со одговор -не би) заеднички живот со жена со дете од друг брак би ја прифатиле ако е разведена/вдовица ако нема деца?
Абе ова хемија мемија некако... м, м., Одсекогаш сум бил далеку повеке сум по физика јас.
Да ти одговорам на прашањето, ако некогаш се случи тоа, иако е поверојатно да се случи 21.12.2012 отколку тоа, значи дека 100% сум го прифатил фактот дека има дете и дека немам проблем со тоа, немам проблеми детето да го гледам како лично мое. Али како што кажав предходно, не би се впуштал во таква авантура при чиста свест и здрав разум ("нездрав" би бил со хемијата што ја кажуваш).

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Абе ова хемија мемија некако... м, м., Одсекогаш сум бил далеку повеке сум по физика јас.
Да ти одговорам на прашањето, ако некогаш се случи тоа, иако е поверојатно да се случи 21.12.2012 отколку тоа, значи дека 100% сум го прифатил фактот дека има дете и дека немам проблем со тоа, немам проблеми детето да го гледам како лично мое. Али како што кажав предходно, не би се впуштал во таква авантура при чиста свест и здрав разум ("нездрав" би бил со хемијата што ја кажуваш).
В ре не е хемија, не е физика, нека биде апознавање на природата и општеството или еве ОТП.

Може и ликовно.

Ограничен ум, е ограничен.

Никој не те тера сега и веднаш сосила да идеш да бараш некоја.
Ама мрачносредновековно размилување е да се жигосаат затоа што:
1. се развела
2. ја остаил мажот
3. умрел мажот
и
4. има дете/деца

Исто ко да не сакаш да ја земеш затоа што ти дала да ја рецнеш пред брак.

Идите бре.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Never say never bud! Не знаеш животот како ќе оди и кон што ќе те однесе.

Знали, на темава, првин треба да се искажат годините, за да се процени кому колку му сечи, а кој е кусоумен и скуден. За да не се повторуваме.
Па ти ќе ги учиш Гаро, кој друг? Никој ја нема поминато пола женска кајгана освен ти. Имаш толку искуство, глупо е само за тебе да го задржиш, секако ќе го споделиш со помладите форумџии.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Па ти ќе ги учиш Гаро, кој друг? Никој ја нема поминато пола женска кајгана освен ти. Имаш толку искуство, глупо е само за тебе да го задржиш, секако ќе го споделиш со помладите форумџии.
Се јави педероњ на тема за женачка разведена со дете ЖЕНА.
Ќе помислам почнал да се моли на Исуса за спасение и избавление од педерлакот.

Башка има еден куп нови членки по не ги знам.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
P

Princ

Гостин
Ме интересира дали ви прави разлика што има дете. Дали би ја прифатиле ако е разведена/вдовица ако нема деца?
Еве мене пример не ми прави никаква разлика тоа. Детето е "колатерална жртва" во целиов муабет. Мене многу повеќе ме интересира зошто таа не успеала да издржи еден брак во живот (за да не ми се случи и мене тоа, нели).

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.654
Поени од реакции
34.083
Drug e muabetot, Pumava bas go cepna momentot. Lubov si e lubov. Problemite si se problemi. Isto kako struja i voda. Ako platis voda, strujata uste ne ti e platena i ke te isklucat.

Nikoj ne zboruva kako deteto e gavol i treba da se bega od takvi zeni. Eve spomnaa najprost primer, deteto e trueno od vistinskiot tatko i doma ima problemi.

Narusena harmonija, disfunkcionalna familija.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Види, кој знае дека и таа шо ќе ја одбереш нема да те остаи ако ти се деси некоја случка која ќе те престори во ѕвер, пијандура или слично. И после да ја осудуваме и жигосаме затоа што е остаена, разведена (а у меѓувреме дете имала со тебе).

Ме разбираш, хипотетички состојби кои можат да се случат (Добро де, нема да се пропиеш, ама еве, шо знаеш, нешто се деси и се смениш стонасто).

P

Princ

Гостин
Види, кој знае дека и таа шо ќе ја одбереш нема да те остаи ако ти се деси некоја случка која ќе те престори во ѕвер, пијандура или слично.
Нема гаранција, ама статистиката/логиката вели дека таа што оставила еден многу поголеми се шансите да го остави вториот. Реков и порано, првото учукување е најтешко. После тоа лизга ко низ маргарин.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
В ре не е хемија, не е физика, нека биде апознавање на природата и општеството или еве ОТП.

Може и ликовно.

Ограничен ум, е ограничен.

Никој не те тера сега и веднаш сосила да идеш да бараш некоја.
Ама мрачносредновековно размилување е да се жигосаат затоа што:
1. се развела
2. ја остаил мажот
3. умрел мажот
и
4. има дете/деца

Исто ко да не сакаш да ја земеш затоа што ти дала да ја рецнеш пред брак.

Идите бре.
Јас стварно не знам каде виде жигосување и стварно не знам кој дел од "немам проблем ако има дете, значи сум ја прифатил таква каква што е" не ти е јасен. Ваљда сакаш да испаднеш интересен.
Ајде пак ке повторам, не би се впуштил во таква авантура бидејки не е само таа, има милион други, али ако по некоја случајност би се впуштил тоа значи дека немам проблем, повторувам, немам проблем ако има дете бидејки сум ја прифатил знаејки го тоа.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се јави педероњ на тема за женачка разведена со дете ЖЕНА.
Ќе помислам почнал да се моли на Исуса за спасение и избавление од педерлакот.

Башка има еден куп нови членки по не ги знам.
Ако де, ако ти можеш да солиш памет на педерски теми, можам и јас тука. Особено кога се работи за морал. Го имам во изобилство во споредба со тебе :).

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Бац, Прототип, а бе, ако сум те цитирал, не секогаш значи дека ДИРЕКТНО се тебе сум ти одговорил. Ншето е и за другите.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 16:02 ---
Ако де, ако ти можеш да солиш памет на педерски теми, можам и јас тука. Особено кога се работи за морал. Го имам во изобилство во споредба со тебе :).
Педероњ е болештиње. Каде страда моралот. Треај работа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.802
Поени од реакции
12.293
Значи не се работи за оној ривалски животински порив меѓу мажјаци и челад туѓи потомци...во ред :)

Зошто тогаш да не се одлучите за заедничко живеење/брак со неа ако дојде до љубов како кон секоја друга жена?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Е прашај ги де.
Има некои априори ги жигосаа и осудија.

Kajgana Shop

На врв Bottom