Што ако има дете?

Член од
26 декември 2011
Мислења
450
Поени од реакции
278
Какво напредно размислување! Абе да беше до мене петче на рака ќе ти напишев!
Срамота, пу!
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 22:45 ---
Сите во апсана што се разведени и имаат дете :D
А тие што паметуваат тука дека не сака да рани туѓо дете сите негови на комшијата да му личат.
то е кога ќе си со мувата на капата,ќе се јави човек:гик:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ќе и напраиме уште едно, да не си игра само тоа што го има.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.308
Поени од реакции
8.437
Ако има расчистено со мајката на детето и си ги имаат регулирано односите во врска со детето, јас немам никаков проблем.
Но, ако детето е ставано во глупава ситуација (на пример, мајката не може да поднесе што поранешниот маж има нова жена, и постојано го ,,труе,, детето против мене и општо новото семејство) веројатно би имала проблем.
Но, ако меѓу нив ситуацијата е ,,решена,, ,што се однесува до мене, детето е дете, и не би ми претставувало никаков проблем.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ако има расчистено со мајката на детето и си ги имаат регулирано односите во врска со детето, јас немам никаков проблем.
Но, ако детето е ставано во глупава ситуација (на пример, мајката не може да поднесе што поранешниот маж има нова жена, и постојано го ,,труе,, детето против мене и општо новото семејство) веројатно би имала проблем.
Но, ако меѓу нив ситуацијата е ,,решена,, ,што се однесува до мене, детето е дете, и не би ми претставувало никаков проблем.
Разведените жени ги трујат децата против татковците а не обратно, али ова твое мислење е нормално пошто си женско.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Е ШТО АКО ИМА.
Рогови нема!
Не е ѓаол натемаго едноногиот, куциот, нечастивиот.

Има дете, нема дете, нели за љубов се говори. Небитна работа е прашањето дали има или нема дете.
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 19:28 ---

Зошто кубуриле? Негативна конотација веднаш. Предрасуд. Аман побогу.
Апсолутно не мислев на ништо негативно, ниту пак имам предрасуди кон таков брак. Чисто реков кубуриле како жаргон за некакво заедничко живеење со жена во заедница. :D
Кога спомнав погоре дека лично не би се вплеткувал во таква авантура порано, најмалку мислев на предрасудите од околината, туку за тоа дали детето или пак децата ќе излезат жртва во ситуацијата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.308
Поени од реакции
8.437
Разведените жени ги трујат децата против татковците а не обратно, али ова твое мислење е нормално пошто си женско.
Па истото и јас го кажувам. Ако бившата жена на таткото го труе детето против него, мене и новото семејство, ќе има проблем.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Каква љубов бре....ако е добро ситуирана,можеш само да и бидеш пратња....инаку за останатите ќе бидеш единствено само додатен финансиски приход....и можеби шанса да ги вдомиш...а за љубов....хахаха

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Што ако има 2 ќерки близначки по 20 години :unsure:

Би ги чувал па и сида би им простил :icon_lol:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.806
Поени од реакции
20.164
Значи за да прифатиш, туѓи деца, и да ги сакаш и гледаш како свои, треба да си човек пред се, па потоа маж или жена, нема мерило тука на самобендис и себељубие кога станува збор за дете, кога ситуацијата е јасно од сам почеток, дека жената/мажот е со дете треба да се кристализираат работите на сам старт, за да се избегнат трагедии на крајот...
Читам како ќе ранеле туѓо копиле, ќе го школувале дрн дрн, добро бе синкофци оние дечиња што се по домовите заради таа констатации не треба никој да ги посвојува А?

Селфиш викаат брача Амери, ама ние ептен се ијаме остаено па и забораено у тој поглед, ја би ги кастрирала сите такви кои што пред се немаат човчност, оти не се вредни уопште ни за нивно поколение.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Децата не се криви за грешките на родителите. Они се само жртви. Ако си спремен да го гледаш тоа дете со исти очи како шо би го гледал своето дете, впушти се во тоа, ама ако не си спремен бегај подалеку, зашто не е фер детето да страда за туѓи грешки.
Како и да е нема цел живот да бидеш со децата туку со партнерот. Ако има љубов и разбирање, зошто не би.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Вибам, јасно е.

Или си чоек или не си.

Чоек, чоечки праи, нечоек...ене ги ги читаме не само туе, ами и по весницињено.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Многу лоши луѓе има во Македонија, многу лоши, нелуѓе.
Ако се разведе и има дете да ја/го запалиме на плоштад нема право на живот, бара финансии бууу плашете се.

Kajgana Shop

На врв Bottom