он.
Нема по селата оставени со толку ногу деца. За жал, там е состојбата бедна и ретко се решават жените на таков чекор (развод). Иначе од искуство, селските ергени са ногу повеќе склони да си најдат невестичка, макар и имала детенце. У мојто село познавам барем 5-6 такви фамилии, дека шо невестата е донесела детенце/детенца. Има и од тија побрканите, дека шо доведените и заварените са препадени и запоставувани, има и такви дека шо си живејат мирничко у убаво.
офф.
И да најдам, јас ќе ја аресам, ама она нема да ме ареса.. Ного сам подивеен, ѓоа од планината сам слевнал у цивилизацијата. Плус, може да ме пријават у социјалното за злоупотреба на детски труд. Модерно време е, со цврсто и неприкосновено спроведувајне на законите и сите правни нормативи.
Не са баш “бесплатни аргати“..
4 деца требе да облечувам, да ги ранам, на школо да ги праќам, па ако се погодат паметни на мајка и, ќе требе да збирам пари и за факултет. Се е тава трошок, ама па јас сам од домаќинска селска куќа... Секојпат е имало (дури и коа е немало), па ќе има и за них, ако не ја носат мојта ДНА.