Што ако има дете?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.802
Поени од реакции
12.293
Нема гаранција, ама статистиката/логиката вели дека таа што оставила еден многу поголеми се шансите да го остави вториот. Реков и порано, првото учукување е најтешко. После тоа лизга ко низ маргарин.
да напраам нешто за јадење за дечишчава па ќе те потпрашам за ова :)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Бац, Прототип, а бе, ако сум те цитирал, не секогаш значи дека ДИРЕКТНО се тебе сум ти одговорил. Ншето е и за другите.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 16:02 ---

Педероњ е болештиње. Каде страда моралот. Треај работа.
Хаха, па не за џабе ставиле опција за цитирање на секој пост, цитирај на кого му се обракаш. Сега ке те цитирам тебе, а ке му се обракам на принц. Fuck logic.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
да напраам нешто за јадење за дечишчава па ќе те потпрашам за ова :)
Шо им зготви. Ја денес праев пилеЌа чорба по инди(јан)ски, кари чикен и сеа чекам да ги истаам од чпорето мафинине.
Запнаја, па запнаја, дома, сакале лутко, па блакце.
Им ебем.

Ако не се реши Леандра побргу, ќе барам некоја разведена, па и со дете нека е, да ме земи, под услов да не ме мачи отпојќе околу избор на јадења, по'рно ми е ко сам си бирам, него желботекана. :):)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Нема гаранција, ама статистиката/логиката вели дека таа што оставила еден многу поголеми се шансите да го остави вториот. Реков и порано, првото учукување е најтешко. После тоа лизга ко низ маргарин.
Принцу...
Зошто постојано ја гледаш само темната страна на ситуацијата. Не дискутираш генерално, туку за одреден тип на жени т.н. лејки. Значи ти не би земал разведена жена со деца која е глупава, неодговорна, неможе да процени ситуација и за неа се што лета се јаде. Ок тоа, и јас мислам дека ниеден маж не би посакал таква жена.
Но, неможеш да кажеш дека секоја разведена жена ги дели тие особини. Не е убаво постојано вината да ја бараш кај жената. Дали повеќе би ја поштувал жената која трпи постојана физичка и психичка тортура од мажот и, но не бара развод?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Хаха, па не за џабе ставиле опција за цитирање на секој пост, цитирај на кого му се обракаш. Сега ке те цитирам тебе, а ке му се обракам на принц. Fuck logic.
Е јебига.
Па шо!

P

Princ

Гостин
Значи не се работи за оној ривалски животински порив меѓу мажјаци и челад туѓи потомци...во ред :)
Запомни, теорија е ова. Во пракса или сме малолетни, или сме неискусни. Јас не видов некој практично и лично искуство да прикаже на темава, освен оној со вујкото/вујната ама и тој муабет не држи баш вода бидејќи не е лично искуство на членот туку на вујкото/вујната. Башка во таа ситуација колку што разбрав и двата партнери имале потомок, па може успеале некако да го искомбинираат животинскиот порив со старата и добропозната девиза "ти на мојот војвода, јас на твојот сердар". Појма немам, они си знаат најдобро.

Зошто тогаш да не се одлучите за заедничко живеење/брак со неа ако дојде до љубов како кон секоја друга жена?
Јас за мене можам да кажам дека никогаш не реков НЕ, само реков дека екстремно внимателен би бил, барем додека не ги дознаам вистинските причини зошто првиот брак на мојата партнерка не успеал. За ако проценам дека она била виновникот, да и порачам за последна услуга - да ме спакува.

Divider, те молам престани да му кажуваш на некој член да не праша, кога веќе прашал. Исто и хомосексуалните муабети оставете ги надвор од темава. Да не почнам да банирам па после Princ рамковен, мрази хомосексуалци, не поштује жени што биле у брак, изневерувале, па се развеле...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Принцу...
Зошто постојано ја гледаш само темната страна на ситуацијата. Не дискутираш генерално, туку за одреден тип на жени т.н. лејки. Значи ти не би земал разведена жена со деца која е глупава, неодговорна, неможе да процени ситуација и за неа се што лета се јаде. Ок тоа, и јас мислам дека ниеден маж не би посакал таква жена.
Но, неможеш да кажеш дека секоја разведена жена ги дели тие особини. Не е убаво постојано вината да ја бараш кај жената. Дали повеќе би ја поштувал жената која трпи постојана физичка и психичка тортура од мажот и, но не бара развод?
Мореее, да ја знае другарка мииии, хехехе, ќе трпи?? Прашај го мажот и. реши еднаш, ама ЕДНАШ да као крене рака на неа.

Ко вицон стана за сречниот брак:
Го прашале мажот како успеваат да имаат 50 години среќен брак со жена му. Тој одоговорил:
си бевме на свадбено во Тунис и Египет, топ проаѓавме и решиме да јаваме камили. мене ми се погоди една мирна, нејзе една бесна. Пропинаше и ја фрли на земја. Жена ми, ладнокрвно стана, се сврте кон камилата и рече, ова ти е прв пат. Пак ја фрли, пак она сатна и рече: ова ти е втор пат. Третиот пат извади пиштол и ја застрела на место. Јас рипнав да викам, а бе што праиш, нормална ли си...
Она се заврте и мртва ладна ми рече: ОВА ТИ Е ПРВ ПАТ...

Од тогаш имаме прекрасен брак.

Така и оваа работава.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 16:15 ---
Divider, те молам престани да му кажуваш на некој член да не праша, кога веќе прашал. Исто и хомосексуалните муабети оставете ги надвор од темава. Да не почнам да банирам па после Princ рамковен, мрази хомосексуалци, не поштује жени што биле у брак, изневерувале, па се развеле...
Е кај реков да не прашуваат?

Башка, ако сме кај лично искуство, не читаш, ти реков. Другар ми, кумашинот, секој ден се гледаме малтене, оженет е со една која има три деца, две со претходниот, топ им е.
Знали, не е мое лично, ама е скоро лично, искуство, бидејќи, знаешп она, кум е света работа кај рисјаните.

П.С. Јас не го чепнав педероњ, тој мене. Санкционирај каде има место. Дали дотогаш спомнав нешто вон тема или чепнав педери?

P

Princ

Гостин
Значи ти не би земал разведена жена со деца која е глупава, неодговорна, неможе да процени ситуација и за неа се што лета се јаде. Ок тоа, и јас мислам дека ниеден маж не би посакал таква жена.
Не знам колку е очигледно, но јас сум машко. Кога дискутирам, дискутирам од мој агол/кожа и не изигравам доктор за све и сешто, туку само за она што се однесува на мене. Јас невеста ќе зимам, сходно на тоа аголот на гледање на работите.
Зошто постојано ја гледаш само темната страна на ситуацијата.
Јас се трудам да бидам максимално реален во сите животни сфери. Реалноста не секогаш е светла, жалам, туку најчесто е спротивното. Башка, со гледање на темната страна се поштедувам себеси од идни можни проблеми со невестата. Оние светлите страни лесно е, нема потреба ни да се размислува за нив туку едноставно се ужива во нив.
Значи ти не би земал разведена жена со деца која е глупава, неодговорна, неможе да процени ситуација и за неа се што лета се јаде.
Пак за жените, образложив погоре зошто. Има пуно ситуации зошто некој би се развел. Познавам и неодговорни луѓе, луѓе што премногу бараат а премалку даваат во брак, а потоа се развеле. Зошто би ја зел јас неа? За и од мене да се разведе утре? Многу малку жени се разведуваат поради домашно насилство (психофизичко). Со нив и во суштина немам проблем. Таква жена би зел.
Под впечаток сум дека доста голем дел од разведените жени се развеле бидејќи
- таа или тој (или двајцата, појма немам) изневерувале
- и текнало дека згрешила што го зела баш него
- и текнало дека всушност она избрзала што се омажила, и дека уште не го ни изживеала животот

Оние од третата група ги отфрлам веднаш. Ризичен е нивниот психички развој. Како ќе знам дека ете од овој момент (кога сме се фатиле) веќе е она зрела и порасната.
Оние од втората група исто така влечам накај отфрлање. Може едноставно јас не сум оној за неа? Мислам, збориме за особа на која и требало ~10 години за да разбере дека претходниот не е за неа. Јас едноставно не сум спремен да вложам 10 години од мојот психички, емоционален и материјален развој за она да "види" дали сум јас тој.
Оние од првата група имаат најголеми шанси, но има и тука финта.
а) зошто изневерила
б) се колкумина
в) колку често
г) зошто едноставно не ставила точка пред да изневери (прашањето го надоврзувам со точка а)
и така натаму.

Видете, вие сите имате убави мисли, мир во светот, мажи за осамените жени во долгите зимски ноќи. Но тоа не оди секогаш така.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Се самобанирам од темата бидејќи некој ме банираше накратко, па ме одбанира. Да помогнам, сам си заминувам. Не сум играчка за спотер.

А за да и последниот пост ми еон топик.
Повторувам:
Не знаете, не ви се случило, а ако ви се случи, пак не знаете што ќе сторите.
Човек не гледа плитко, туку широко. Разведената е исто така жена и човек, не вештица.
Јас не би имал проблем никаков.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.673
Поени од реакции
35.353
Ништо лично, само во контекст на муабетов:)
Според логиката / статистиката таа што воопшто не е омажена и нема дете, значи девојка има подеднакво исти шанси (ако не и поголеми), да те остави исто како и таа што го оставила првиот, така да во реалниот живот статистиките и логиката и не ти се баш од голема помош.
И се сложувам со Divider ‘‘ не знаете, не ви се случило, а ако ви се случи‘‘ е тогаш можеби ќе размислуваш поинаку.
А исто како и тебе, и тој/таа што се изгореле еднаш, вториот пат ќе дуваат и од јогуртот, а не само на млекото;)

П.С. разведени - под хитно на бесење, тие претставуваат колатерална штета, ја зголемуваат веројатноста од идни разводи :свиркам:

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Јас не би од едноставна причина што никогаш нема да го гледам нејзиното дете како свое. Никогаш нема да го сакам како свое. А тоа не му треба едно дете.....

Princ Самиот факт дека е разведена не говори воопшто НИШТО за идната шанса за развод. Како што кажа еден ако со првиот не успеала, можда вториот пат ја научила лекцијата. Можда вториот ќе го гледа како капка вода во пустина... итн.

Друго, повеќето пропаднати бракови не доживуваат десетгодишнина. Првите неколку години се критични. Стално викаш зашто би сакал да се фатам со некоја што и требале 10 години да сфати дека не сака брак со тебе, таа мора да е глупава, ваква таква.... Ако е помалку од 10 е поприфатливо?
Одење со години, проценување на карактерот на партнерот, полагање тестови, испити све.... што ти вреди тоа? Може да погрешиш во проценката, можеш и да процениш правилно па да се промени жената, може да се промениш ти па да не те сака повеќе, има милијон ствари што може да одат наопаку.... Не можеш да одиш на 100% сигурност кога влагаш во брак Принц, бракот има елемент на лотарија. Ако сакаш ти сите тестови да ти ги поминат женските убаво ти кажаа уште 30 год. ќе си останеш сингл.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Деца муабетот ви е со премногу формалности ова е ко да чекам да ми дадат кредит у банка .

Во бракот или има хемија или е кучешка тенија нема тука многу филозофија.

P

Princ

Гостин
Ништо лично, само во контекст на муабетов:)
Според логиката / статистиката таа што воопшто не е омажена и нема дете, значи девојка има подеднакво исти шанси (ако не и поголеми), да те остави исто како и таа што го оставила првиот, така да во реалниот живот статистиките и логиката и не ти се баш од голема помош.
Немаме детална евиденција за степенот на разводи во земјава (како и за многу други работи), но Америка има. Иако има многу различности помеѓу нас и нив, има една статистика која ги обработува разводите на партнери во кои и двајцата немаат претходен брак, и разводите на партнери во кои барем едниот партнер бил претходно во брак.
Бројката вака оди:
50 посто од првиот брак, 67 посто од вториот брак и 73 посто од третиот брак завршуваат со развод.
Извор Еден текст

Значи што повеќе бракови позади тебе, толку поголеми шансите дека и наредниот нема да успее.
Ова не го знаев со сигурност до пред малку, но кога веќе дојдовме до муабетот го пребарав и го најдов.

П.С. разведени - под хитно на бесење, тие претставуваат колатерална штета, ја зголемуваат веројатноста од идни разводи :свиркам:
Повеќе од бабите на пешачки пред ССМ кои отишле да купат тоалетна хартија на попуст ме нервираат ваквите муабети. Не, хомосексуалците не треба да се бесат, туку едноставно нека не ме замараат со нивната сексуалност бидејќи јас нив не ги замарам со мојата сексуалност. И не, разведените не треба да се бесат туку ако сака некој нека си ги земе.
Мое мислење е ова и апсолутно не мора никој да се согласи со него. Не пишуваме ние овде правила и закони, само си искажуваме мислења. Јас искрено жалам што моето е поразлично од вашето. Princ под хитно на бесење? Мислам, извинете што размислувам поразлично. Срам ме фати, како се осмелувам.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 18:57 ---
Не можеш да одиш на 100% сигурност кога влагаш во брак Принц, бракот има елемент на лотарија. Ако сакаш ти сите тестови да ти ги поминат женските убаво ти кажаа уште 30 год. ќе си останеш сингл.
Знам, и јас го кажав тоа порано. Нема сигурност, но веќе ако одам на лотарија ќе пратам стројници во некое уџум село да ми најдат некоја 20 годишна девица и ќе играм лотарија со неа, наместо со некоја која еднаш била во брак - и излегла од него. Има нешто, ретко кој се разведува од "кејф".

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.673
Поени од реакции
35.353
Немаме детална евиденција за степенот на разводи во земјава (како и за многу други работи), но Америка има. Иако има многу различности помеѓу нас и нив, има една статистика која ги обработува разводите на партнери во кои и двајцата немаат претходен брак, и разводите на партнери во кои барем едниот партнер бил претходно во брак.
Бројката вака оди:
50 посто од првиот брак, 67 посто од вториот брак и 73 посто од третиот брак завршуваат со развод.
Извор Еден текст
.
Аууууу америчка статистика
Е па Принцу што да ти кажам, морам да те поддржам, штом така велат Америте немам право да се сомневам, тие се баш релевантен извор.
А ти не ќе да е лошо прво да побараш на нет дали статистички бринетите имаат имаат поголем коефициент на невиност од плавушите, дали тие со кратка коса имаат помали шанси за развод од тие со долга коса, дали тие со долги нокти статистички се полоши во кујна од тие со кратки нокти.
Меѓу нас и Америте има многу различности, ама штом имаат ваква статистика, гарант имаат одговор и на овие прашања.

Се сложувам со тебе, дека секој си има право на свое размислување и истото го почитувам, ама друже можеш ти подобро од извадена Америчка статистика, и самиот добро знаеш дека реалниот живот е многу повеќе од статистика и логика:pipi:

P

Princ

Гостин
Аууууу америчка статистика
Е па Принцу што да ти кажам, морам да те поддржам, штом така велат Америте немам право да се сомневам, тие се баш релевантен извор.
Ама ние немаме ич. Тие имаат некаква евиденција кој-како-што па ја користам. Тоа е статистика, не постои потреба да се изместува, не е Македонија тоа.
Се сложувам со тебе, дека секој си има право на свое размислување и истото го почитувам, ама друже можеш ти подобро од извадена Америчка статистика, и самиот добро знаеш дека реалниот живот е многу повеќе од статистика и логика:pipi:
Статистиката е документ со кој се штедиш самиот себе од беспотребни тестирања. Статистиката вели дека 100% ако пикнеш рака во активна машина за мелење месо истата ќе ти стане - види види - мелено месо. Јас велам пеќи. Ти ризикувај ако сакаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom