Што ако вашиот партнер/ка има различен вкус за музика или начин на живеење од вашиот?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.890
Поени од реакции
12.412
Eве женска ми слуша рок, јас нешто друго па не ни влијаело досеа:)
Битно не е турбо фолк, е со турбофолкерки не правам компромиси и генерализирам...никогаш, никогаш. Музиката го открива карактерот, го открива највнатрешното...а кај турбофолкерите највнатрешното ми пречи, никогаш!!! :)

Член од
16 септември 2010
Мислења
7
Поени од реакции
4
Според секој човек што си има право да си слуша музика или пак нешто друго мислам дека различностите толку не штетат на врската бидејќи ако се има разбирање помеѓу партнерите тоа ќе биде надминато...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Нема некое си влијание музиката,но би сакал да слуша нешто добро по малку од секој вид.Единствено со Хард Рокери,металци некави си такви оболени луѓе што се чувтсвуваат како да не се од оваа планета,не се ближам нит сакам да постојат такви во нашево поднебје.

SPAMS

Спејси нарко истражувач
Член од
25 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
5
На старт фаќа влијанието на фасцинираност .. потоа продолжува да се живее туѓ живот , и се лаже долго дека е неговиот/"нејзиниот" -> најчесто , но не мора да значи , врска постар/помлад , убав/поубав , паметен/глуп и мн други но најчестата е просветлен/дете ..
Дијагноза? - HALLO GALLO ! AND FEW HAPPY PILLS

snorf snorf kidz !

Член од
25 септември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
Мојата бивша девојка слушаше само рап.Е сега јас на пример не сум некој што слуша само еден тип на музика на пример рап,рок или слично.ЗнАЧИ без разлика дали музиката е рок,рап,турбо-фолк јас едноставно ако мене ми се допадне ја слушам.Понекогаш се каравме за тоа како можиш тој да го слушаш,како можиш да ја слушаш таа и слично.Но по подолг период потоа и таа слушаше што ќе најдам јас,и јас нејзината.
СПОРЕД МЕНЕ КАЈ ШТО ИМА ЉУБОВ,НЕМА ВРСКА НИ ТИПОТ НА МУЗИКАТА И МЕСТОТО НА ЖИВЕЕЊЕ ДОКОЛКУ СЕ САКААТ. :salut:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
И ја ќе се навикнам делумно на нејзиниот, и она ќе поднаучи нешто од мојот стил :)

Scorpia

The one and only
Член од
4 април 2011
Мислења
86
Поени од реакции
16
Pa jas bogami super funkcioniram so decko mi, iako sme totalno razlicni na skoro site mozni polinja : ))) Razlicni raboti sakame, razllicni karakteri imame..Mislam eve da ostanam na temava, razlicna muzika sakame, ama toa nikogash ne ni precelo poso vo edna vrska najvaznoto e pocit i pravenje kompromisi (sekako i ljubovta, ali toa se podrazbira). Eden den ke iskocime kaj shto sakam jas, utredenta kaj shto saka on. Ne e bitno kaj si, tuku so koj si :back:
Nikogash, ama nikogash ne bi pobarala od nekoj shto go sakam da smeni neshto svoe poradi mene. Sum go zasakala poradi toa shto e.

Mada, moram da priznaam deka ne bi mozela da trpam nekoj shto slusa turbofolk od bilo koe podnebje : ))) Ko prvo i osnovno, site takvi luge shto gi znam mi se tolku bljak shto nikad ne bi ni pocnala vrska so takov nekoj pa za da vidam dali ide ili ide :) Se utepav od smeenje koga eden moj kolega, shto slusa pesni od tipot na moje gacice, udzi mi duboko, crno mece, me prasa kako bilo mozno da si pominam ubavo na iskacanje ako ne slusam ko negovata muzika : )))))))))

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.155
Поени од реакции
18.180
Ако сме толку разлика во музика (т-фолк) , одиме на различни места :toe: Па после некое време , можда и со други партнер(к)и :pos2:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Зависи колку е сериозна врската. Нема шанси да најдам вегетаријанка што слуша класична музика и се интересира за астрофизика. :pos:
Инаку, не планирам да го поминам остатокот од мојот живот со некоја што има тотално различни интереси и сфаќања од моите, а нормално и дека не мора и тие да бидат 100% идентични.

Suvopi4est

The One & Only
Член од
4 февруари 2011
Мислења
148
Поени од реакции
18
Зависи колку е сериозна врската. Нема шанси да најдам вегетаријанка што слуша класична музика и се интересира за астрофизика. :pos:
Инаку, не планирам да го поминам остатокот од мојот живот со некоја што има тотално различни интереси и сфаќања од моите, а нормално и дека не мора и тие да бидат 100% идентични.
Што има лошо у вегетаријанката бе :) Економична е не троши многу :) ја имам вегетаријанка и све е океј а за остало ...:toe:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Што има лошо у вегетаријанката бе :) Економична е не троши многу :) ја имам вегетаријанка и све е океј а за остало ...:toe:
Ништо нема лошо бе. Јас сум вегетаријанец кој слуша класична музика и своето слободно време го поминувам читајќи книги за астрофизика или нешто по струка (програмирање), па муабетот ми беше дека ако барам некоја со интереси 100% идентични ко моите, eптен сум се зезнал - кај ќе најдеш таква. :pos:

Suvopi4est

The One & Only
Член од
4 февруари 2011
Мислења
148
Поени од реакции
18
Ништо нема лошо бе. Јас сум вегетаријанец кој слуша класична музика и своето слободно време го поминувам читајќи книги за астрофизика или нешто по струка (програмирање), па муабетот ми беше дека ако барам некоја со интереси 100% идентични ко моите, eптен сум се зезнал - кај ќе најдеш таква. :pos:
ХАХА има бе :) како што си ту тука у Македонија има и по странство :) веруј :toe:

Член од
8 декември 2010
Мислења
65
Поени од реакции
9
сум пишувала музика и знам која е вредноста на музиката..ама и љубовта добро ја познавам..сепак , кога ке бидам со тој што го сакам , ке го сакам секаков,каква и музика да слуша...тоа е неговиот оригинал и нема да барам да го смени :)

Ares

Immortall
Член од
3 февруари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
11
Не ми смета бе... што има да ми смета каква музика слуша и дали живее таков начин на живот. И на крај крајева, доколку е тешка турбофолкерка и за тоа има лек, сум и го нашол спасот :) Одма ке и пуштам:

И решен проблем hihihihi

Се извинувам ама морам и ова ремек дело да го закачам

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248
Ако влезе курот кај шо сака не е битен вкусот

Kajgana Shop