Што ако вашиот партнер/ка има различен вкус за музика или начин на живеење од вашиот?

С

Сатори

Гостин
баш е грдо да се прави таква дискриминација,ама сепак јас темата ја сфатив малце поинаку....се работи за стилот на живеење.
а на тоа има и многу логичен одговор,ниту јас би му се засвигала на некој металец ниту тој мене поради едноставна причина - немаме допирни точки.
јас лично не сум видела тип/ка што испага по дискотеки и кафичи во врска со металец/ка.не се на иста бранова должина то е то ....ако некој имал такво искуство нека коментира повеке:helou:
:helou:

Јас имав врска со металец и излегував по кафичи и по паркови во истата вечер, се обидував да направам микс од мојот животен стил и неговиот само за да докажам дека и тоа е возможно.
Но сепак ... не е!
Различен животен стил да, музиката како таква, никогаш нема да прави проблем, дечко ми ги слуша Therion, а јас ја слушам Madonna, никаква поврзаност, ама начинот на живот е тој што е битен и треба да биде складен.

Така што, после одредено искуство во животов, морам да признаам, со металец кој што комплетно си го живее животот во согласност со тие „правила“, не благодарам.:smir:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Ja slusam transoini, a ona ne slusa takva muzika, preferira r n b :))):vozbud:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Музиката што ја слуша е последната работа што ми е важна кај некој кај кого се останато е како што треба. :) Нормално е дека не можеме да имаме исти вкусови за се.

Начинот на живеење... А по што толку може да се разликува од мојот? На пример, различен начин на живеење од мојот би бил тој на некое црнче од племето Бушмани, на некој Ирачанец, Мароканец, Ацтек или Абориџин евентуално.

Некој што живее на исти простори како мене и во исти услови како мене не може да има поинаков начин на живеење. Стилот на облекување, омиленото место за искачање или музиката што ја слуша не се ни 5% од начинот на живеење на еден човек.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ништо сериозно,стварно мислам дека нема да има никакво влијание.
Само ќе биде интересно коа непрестано ќе и кажуам колкав селјак е(ако слуша турбо-фолк рецимо) и колку регето на пример е длабока музика,шо она,нормално,неможе да ја свати,пошто слуша проста музика.
Може и да ми раскине ако често го дробам тоа.
Коа ќе размислам и веројатно е дека ќе ми раскине.
Ама шо можам,посилно би било од мене.
Fuck:pos2:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
И каква врска има тоа дали е металец, и што ако е металец/металка?
Или стереотипот за тоа дека се наркомани, неизмиени во црнина сеуште важи а? Еве јас и маж ми сме двајцата металци, и имаме две деца(металци)и сите сме чисти, средени, без мрсни коси, и црнина...
Не е битна облеката битно е тоа што го слушаш да е музика, а не силиконска изведба на стриптиз придружена со пригушен стил на некоја одвратна квази турбо музика.
apsolutno se slozuvam so tebe samo sto kaj mene zenami prestana da slusa
metal se preoentira na zlatno slavejce,sido fest ,potocinja ....:toe:

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Одам со типка шо е зависна од Техно, Транс, Хаус и не ми прече ич тоа. И јас чат пат си слушам таква музика а и рокче :)

Инаку мислам дека никогаш нема да можам да бидам со турбо фолкерка. Ај донт нол лај.:toe:

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Ma sto e bitno koj sto slusa.ako si se sakate i si pravite merak i ne si se sekirate za nisto ke gi slusate i pesnite na ljubovta :):):tapp:

bad_girl

The girl you can't have
Член од
21 февруари 2007
Мислења
216
Поени од реакции
4
јас имам дечко металец и нема никаков проблем кога тој сака да излага во парк или на метал свирки иде најчесто со другарите а некогаш и јас одам со него зошто сепак и металците се луге не јадат можам мн убаво да си поминам и со нив иако јас сум мн друг тип на човек а кога јас сакам да идам на техно журка или било што јас одам со моите другарки или исто тој доага со мене,во кафичи на кафе сме секој ден тоа што слуша метал не го прави да неможе да излезе на кафе или да живее исто така како што што живееме сите...иаме несогласувања само во поглед на животот тој е преголем песимист ама сметам дека со тек на време како ке созрева полека ке почне да гледа по оптимистички...сепак музиката не е таа што треба да не спречи и да ни даде погрешно мислење за било кој зошто и јас сум имала мн лошо мислење на металците ама всушност тие не се поразлични од било кого

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Немам проблем никаков се веселам на секаква музика :icon_lol:.

?

..........

Гостин
Нема да ми биде проблем, ќе се синхронизирам со нејзиниот стил, можам да слушам секаква музика, се разбира тука не спаѓа шабанаријата....значи шабанска девојка не доага во предвит...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нема да ми биде проблем, ќе се синхронизирам со нејзиниот стил, можам да слушам секаква музика, се разбира тука не спаѓа шабанаријата....значи шабанска девојка не доага во предвит...
Е баш тие со најголеми цицки се, не би поминал покрај предрасудите за просечно голема цицка?

Kajgana Shop

На врв Bottom