Шпанија - Македонија |1/2 финале|, 16.09.2011, 16:30 часот

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Говорот на Александар.Дефинитивно многу работи се поклопуваат тука :)
Вие сите сте чест за вашата земја и за вашите предци. И сега доаѓаме до ова најдалечно место во Азија, каде што спротива од нас Дариј има собрано огромна војска...

... Но погледнете повторно во истата војска, и запрашајте се, "Кој е овој голем цар, кој плаќа атентатори во златници за убиство на татко ми, нашиот крал, на најодвратниот и кукавички начин? Кој е овој голем цар, Дариј, кој ги заробува своите мажите за да се борат? Кој е овој цар, но цар на воздух? "

Овие луѓе не се борат за своите домови. Тие се борат затоа што кралот им кажува, а тие мораат. И кога тие ќе се се борат, тие ќе се стопат како воздухот ...
... Ние не сме тука денеска како робови. Ние сме тука денеска како македонски слободни луѓе!

И иако побројни, јас ви кажувам, кој ја знае цената на тиранијата. Имате сила која се раѓа од вашите срца! И сите нивни раце, нивниот број, нивните коли, и сите нивникоњи ќе значи ништо во рацете на робови.
Некои од вас, можеби јас, нема да доживее да го види сонцето како заоѓа позади овие планини денес, бидејќи ќе биде во многу густа битка. Но, се сеќавајте се на ова: најголемата чест која човек некогаш може да се постигне е да живее со голема храброст, и да умре со своите сонародници во борбата за својот дом.

Ви го кажувам она што секој воин го знае уште од почетокот на времето-победете го стравот и ви ветувам, ќе ја победите смртта!

Некој ден Ви ветувам дека вашите синови и вашите внуци ќе ве погледнат во вашите очи. И кога ќе ве прашаат зошто сте се бореле толку храбро на Гавгамела, ќе одговорите со силата на нашите големи, големи срца.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Татко ми вика ова е луда држава, не си свесен што се случува :D
Од кај тебе од школо 200 души оделе накај Центар :D
Денес наставата до 4 им ја напраиле. :DDDDDDDDDDDD
Иначе сега на сител имаше директно од сала. :vozbud:

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Во името на тренерот, тимот и светите навивачи!
Одиме оптимистички и со надеж за финале!
АМИН!

Член од
23 август 2010
Мислења
163
Поени од реакции
55
Одиме на победааааааа !!!!!!!!!!!!!
--- надополнето: Sep 16, 2011 2:16 PM ---
Напред Владо Илиевски, напред до победа !!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Господи помогни ни денес .....ајде момци машки, ЛАВОВСКИ...МАКЕДОНСКИ до крај !!!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мојава населба никогаш не била поубава од денес. Денес на стакларот во населба му ја однесов да ми ја урами насловната на Вечер (најмногу ми се допадна таа) со наслов Леле, леле што направивме. Чиката ми се насмеа ми вика дете мора да остане нешто. Викам, чичко историја пишуваме, мора да имам спомен. Ќе ми стои на видно место сликата. Цела населба кај мене ечи од вувузели, сите носат знамиња од деца на 5-6 години до возрасни. Ова е чудо, никогаш немам видено поубава атмосфера и затоа се заслужни момциве. Се надевам дека ќе победат, најпрво заради себе после заради сите нас.

Дома им купив торта за частење како увертира во победата..:))

Како и да е ние веќе победивме, техникалија е кој број ќе стои пред нашето име Македонија. ;)

Напред момци македонци.

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Ајде Лавови Македонски,уште 10 минути почнуваме да се бориме за шпанските кременадли!
МАКЕДОНСКИ ЛАВ повеќе од Шпански бик!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас па се надевам дека Русија ќе ја победи Франција бидејќи следниот противник во секоја смисла ќе ни одговара(без разлика дали ќе победиме или изгубиме)...

Реално гледано според играта што ја прикажуваат француската репрезентација се очај и не се ништо посебно(ако во тимот имаат еден куп НБА играчи)!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Игор!!!Добар ден Македонијо!

Kajgana Shop

На врв Bottom