Шкендија-Тетекс : Градското Дерби

• Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување

Победа на

• Вкупно гласачи
    78
Статус
Затворена за нови мислења.
A

Ali Pasha

Гостин
Дали има некоја статистика за ова градско дерби?
Колку победи-нерешени-порази помеѓу Тетекс - Шкендија?
Па не одиграле баш често овие екипи.
Во 95/96 знам дека Шкендија има победено со 2 :0 со головите на Топчиу и Ќатип Османи за бодови, па истата година повторно Шкендија победи за куп 3:1 (Шпетим Хајдари стружанецот постигна еден убав гол), па покасно уште еднаш победи Шкендија со 1:0 (или два еден , не се сеќавам убаво), со гол од Ќатип Османи од пенал, последните три години Тетекс има победено на две утакмици со 2:0 и 1:0 и два нерешени, а имало и доста нерешени порано, а и Тетекс мислам дека уште 2-3 утакмици има победено. Ова оптрилике од памтење, а сигурно постојат и статистики.

B

Beck's

Гостин
Vardar-Rabotnicki otvorena vcera vo 02:09
Shkendija-Teteks otvorena vcera vo 14:18

Vardar-Rabotnicki Pregledi 468
Shkendija-Teteks Pregledi 1397

Se glea koj mec vazi za derbi na Makedonskata Prva Liga :tv:

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Сега видов во билтен дури 9 коефициент има за победа на Тетекс.
Вреди да се изигра,иако реално да збориме Шкендија е апсолутен фаворит,но сепак јас ке ја изиграм 2ка.
Со среќа и на двете екипи и да гледаме вистинско дерби.
Инаку ке ја има на интернет во живо?
И ако ја има ако може некој да го постави линкот.
Фала однапред.
Вреди да се проба! Иначе сметам дека коефициентот е преголем али мене ми одговара! Сепак е ова градско дерби и се може да се случи! Сеа едино незнам у каква форма е Тетекс пошто годинава го гледав само кога играше Лига Европа тука у Скопје, али у секој случај глеам дека играчите горе долу се тие истите и несомнено поседуваат квалитет да победат на мечов! Ај нека им е со среќа!

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Нова "битка" за Тетово

Многу тетовски "битки" се случија во оваа сезона во нашата најдобра фудбалска лига. На ред е уште една, нова, в недела. Лидерот Шкендија ќе се обиде да ја сруши традицијата и за првпат сезонава да го победи тимот на Тетекс, кој во претходните два натпревари се покажува како доста незгоден кога игра против "црвено-црните"
Ќе "врие" утре под Шара, каде ќе има многу публика на тетовскиот стадион и нова интересна пресметка за бодови меѓу ривалите.
Единствен тим кој останал непоразен во дуелите со Шкендија е токму Тетекс. Лидерот на табелата смета дека дојде денот конечно да биде срушена таа за нив непријатна традиција и, конечно, "штофарите" да паднат и да бидат освоени бодовите против нив. Сепак, "црвено-црните" и покрај тоа што се желни за триумф против нивниот ривал, сосема претпазливи во изјавите. Знаат дека си имаат работа со многу незгоден противник и дека нема нималку да биде лесно во утрешниот дуел.

ШКЕНДИЈА - ТЕТЕКС
Градски стадион во Тетово. Капацитет: 12.000. Почеток: недела, 16 ч.
Главен судија: Димитар Мечкаровски. Помошници: Душко Милошески и Игор Ширилов (сите од Скопје).
ШКЕНДИЈА: Зендели, Елмазовски, Никитовиќ, Бериша, Цуцули, Усеини, Мустафи, Нухији, Емини, Аломеровиќ, Сали.
Тренер: Ќатип Османи
ТЕТЕКС: Мар. Јовановски, Д. Наумовски, Мишковски, Дан. Јовановски, Симовски, Мир. Јовановски, Захариевски, Алии, Г. Наумовски, Клечкароски, Глигоровски.
Тренер: Тони Јакимовски

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Ne znam kako mozat ljugjeto da zboruvat deka teteks moze da tepa....

Site sme svedoci na poslednata utakmica (sudijata sto ne napraese) i taka izgubivmo i ako bevme 10 pati podobri od niv...

Ovoj pat igracite na teteks se 5 pati po slabi najdobar igrac na teteks ima 37 godini i ako ne sega shkendija nikogas nema da go tepa teteks...!

Vikat nema da igra Ferhan Hasani no vo Shkendija ima 11 igraci sto se na nivoto na Buba !

Golema organizacija od Ballistet ..KAKO STO KE GLEDATE VO NEDELA !

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.050
Поени од реакции
74.576
Vardar-Rabotnicki otvorena vcera vo 02:09
Shkendija-Teteks otvorena vcera vo 14:18

Vardar-Rabotnicki Pregledi 468
Shkendija-Teteks Pregledi 1397

Se glea koj mec vazi za derbi na Makedonskata Prva Liga :tv:
Вардар-Работнички е друг вид на дерби. Кога Вардар и Работнички играле дербиња, Шкендија не ни постоела тоа е факт.
И секогаш ќе биде дерби без разлика тоа што Работнички нема навивачи...
Тука барај ја причината зошто вашата тема е поактивна. Нема сами со себе да си водиме дебати:pos:
Шкендија-Тетекс е повеќе навивачко дерби...
Инаку типувам на победа на Шкендија. Играчите на Тетекс се под голем притисок и не ми се верува дека ќе издржат. Да беше Тетекс тим без навивачи, ондак уште одма ќе ја пуштеа. Ама вака знаат дека ако ја пуштат Војводи нема да им опростат така лесно...
Сепак се надевам дека нема да бидам во право, и како и секогаш во последниве години Тетекс ќе земе барем бод.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ne znam kako mozat ljugjeto da zboruvat deka teteks moze da tepa....

Site sme svedoci na poslednata utakmica (sudijata sto ne napraese) i taka izgubivmo i ako bevme 10 pati podobri od niv...

Ovoj pat igracite na teteks se 5 pati po slabi najdobar igrac na teteks ima 37 godini i ako ne sega shkendija nikogas nema da go tepa teteks...!

Vikat nema da igra Ferhan Hasani no vo Shkendija ima 11 igraci sto se na nivoto na Buba !

Golema organizacija od Ballistet ..KAKO STO KE GLEDATE VO NEDELA !
Ало бре детиште, може овде има и такви што не ја гледале утакмицата, ама и што ја гледале. Затоа не си прај филмоој у главата. ПЕНАЛ ЗА ТЕТЕКС ИМАШЕ, незнам што не е јасно туе. Згора на тоа и црвен требаше да му даде на Цуцули, ама не му даде. Ама тоа нигде не го спомињате зошто не ви одговара. Второ, пенал имаше и за шкендија што не го досуди. Тоа беше единствениот спорен момент на утакмицата. Доста се филмате како судијата ве уништил, ка речи не ви признал 5 чисти гола и не ви досудил 5 пенали.
И трето, кај сте биле 10 пута подобри бе алооо! Ајде нека ми најде некој слика од МакСпорт од таа утакмица, да видимо статистиката.

Ти и уште 2-3 од ваша страна и некој од наша значи буквално сте прави дебили, еднаш незнаете да пишете објективно. Цело време да се сере по форумов и да се провоцира.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Ало бре детиште, може овде има и такви што не ја гледале утакмицата, ама и што ја гледале. Затоа не си прај филмоој у главата. ПЕНАЛ ЗА ТЕТЕКС ИМАШЕ, незнам што не е јасно туе. Згора на тоа и црвен требаше да му даде на Цуцули, ама не му даде. Ама тоа нигде не го спомињате зошто не ви одговара. Второ, пенал имаше и за шкендија што не го досуди. Тоа беше единствениот спорен момент на утакмицата. Доста се филмате како судијата ве уништил, ка речи не ви признал 5 чисти гола и не ви досудил 5 пенали.
И трето, кај сте биле 10 пута подобри бе алооо! Ајде нека ми најде некој слика од МакСпорт од таа утакмица, да видимо статистиката.

Ти и уште 2-3 од ваша страна и некој од наша значи буквално сте прави дебили, еднаш незнаете да пишете објективно. Цело време да се сере по форумов и да се провоцира.
Imase i ne napraese i SEGA FER UTAKMICATA BESE ??

po objektivno od ovoj post ne sum naprael do sega:baeh::vozbud::salut:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Една грешка значи, не како ти што кажа а и уште неколку како судијата со намера судел за Тетекс. Грешке се праа секоја утакмица, Тетекс најдобро тоа го знае (не дека е само против Тетекс, има на сите утакмици ама неможем да кажем зошто не ги пратим другите). Таке да уште еднаш ќе ти кажем, пробај да бидеш објективен у постовите не само да тераш инает.

Член од
2 април 2011
Мислења
28
Поени од реакции
6
^ Една грешка значи, не како ти што кажа а и уште неколку како судијата со намера судел за Тетекс. Грешке се праа секоја утакмица, Тетекс најдобро тоа го знае (не дека е само против Тетекс, има на сите утакмици ама неможем да кажем зошто не ги пратим другите). Таке да уште еднаш ќе ти кажем, пробај да бидеш објективен у постовите не само да тераш инает.
shto mislih ce ne tepate ce pobeduvate ? oooo ti neznaesh shto pishuva ce bide golema pobeda na SHKENDI i na trevata i na stadionot !

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
^ Добро бе упм....ај што тие пишуваат,ама вие не испаѓате попаметни што им враќате...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom