Шкендија-Тетекс : Градското Дерби

• Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување

Победа на

• Вкупно гласачи
    78
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Ја упропастуваш темата...
Па не е ова Албанија на Енвер Хоџа, па да не смее да се збори за некои теми.
Јас ништо не измислувам, туку споменав една работа која е задолжителен пратител на неделните натпревари на Шкендија, во Тетово. А особено се случува после натпреварите со Тетекс или Вардар.
Тоа, сакале или не, е дел од дербито.

Луѓето на телевизија си кажаа јавно (а знам и од прва рака), дека не можат повеќе вака - секој викенд да мењаат прозори на куќата и да не смеат во сопствен двор да си излезат, а од полиција ништо да не преземаат.

Не гледам зошто, баш ова дерби би било исклучок.

Така да, ако сакате на форумов да поставите розови очила, низ кои ќе се гледа на настаните,тоа малку потешко без интервенција од форумското раководство.

П

Паспарту

Гостин
У Македонија само Тетово и Скопје имаат вакви градски дербија, со добро организирани спротиставени навивачки групи.

Е сеа тоа што Албанците ја користат секоја неделна утакмица да фрлаат камења по каурски куќи, тоа е сајдефект со кој Македонците од Тетово веројатно научија да живеат

...во Скопје.

Можно е и пуштање на трите бода (им требаат за титула).
Скопје нема дерби со две изедначени навивачки групи.

Инаку натпреваров очекувам да биде тврд и неизвесен, Шкендија е голем фаворит, но сепак се работи за градско дерби и тука одлучува моменталната концентрација, мотивираност, шанса итн. Моја прогноза од 0 до 2 гола... :)

*Баш добро оди темата за сега, се надевам нема да се појават децана од 11 години да ја по*ерат :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Скопје нема дерби со две изедначени навивачки групи.
Ајде бе?
Што се случуваше у сала пред некој ден?

А ако мислиш на фудбал, тоа е само моментално, затоа што во моментов нема квалитетен условно кажано, албански тим.
Ако се деси Слога пак да се дигне некако, во иднина, ќе видиш како ќе биде.

За резултатов сметам дека ова традиционално нерешено дерби, сега ќе биде со победа на Шкендија (и да не можат да тепаат, бодовите ќе им бидат препуштени).

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Јас ништо не измислувам, туку споменав една работа која е задолжителен пратител на неделните натпревари на Шкендија, во Тетово. А особено се случува после натпреварите со Тетекс или Вардар.

Луѓето на телевизија си кажаа јавно (а знам и од прва рака), дека не можат повеќе вака - секој викенд да мењаат прозори на куќата и да не смеат во сопствен двор да си излезат, а од полиција ништо да не преземаат.

Така да, ако сакате на форумов да поставите розови очила, низ кои ќе се гледа на настаните,тоа малку потешко без интервенција од форумското раководство.
Многу добар пост.Инаку кога би поминало едни вакво дерби без навреди и инциденти би било феноменално.
Што се однесува до утакмицава голем+ за Тетекс е неиграњето на Буба така да пак на Х ми мириса.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не би имал ништо против,ако кажеше нешто повеќе од типот,Напред-Назад
Не пратам толку многу македонска лига, а уште помалку ги пратам овие 2 клуба, па така ти велам во дуелов сакам Тетекс да победи. Ако ти значи нешто за Вардар сум. :smir:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237

Значи да продолжиме а...

Епа вака..
Тие кои ти кажале дека по секој меч на Шкендија во Тетово им ги каменуваат куќите те излажале!
Тоа се има случено 1-2 пати.Мислам во двата наврати после градското дерби.

Немој овде да се обидуваш да ги излажеш луѓето и да го претставиш Тетово како "воена зона".

А за тоа дека полицијата ништо не презема...пак грешиш.Многу членови од Балистите 10-15 души се на суд по случувањата од последниот натпревар Шкендија-Тетекс.

И ќе ги молам модераторите да не дозволуваат вакви оф-топици бидејќи се упропастува целата тема...а колку добро почна...

Јас веќе нема да ти реплицирам тебе на темава.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
FER IGRA neka pobedi PODOBRIOT :smir:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Тони за мечот што има да се каже ќе се каже се во една страна.Доколку сакате добра дискусија на темава во глобала треба да се зборува за дербито и двете навивачки групи.Инаку пак би гледале постови од типот: 1,Х,2 или Форца ова она.
Мислам темата ја валкаат навреди,провокации и слично на она што го кажав погоре а не реални постови,макар им одговарале на едните и другите.Мислам нема потреба од розови очила на форумов.

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Sekogas sme imale problemi problemi so Teteks , Buba nema da igra :S ..

Stadionot ke bide polnet do poslednoto mesto , od koi nad 90 % ke bidat navivaci na SHKENDIJA .

Ova e taa utakmica koe mora da se pobedi , da ni dade pogolema motivacija deka mozemo za SAMPIONSKA TITULA ..

Ne e toj Teteks pred nekolku godini , oslaben e , i mislam deka konecno ke pobedime vo nedela..

TETOVO VO NEDELA KE BIDE OBOENO VO CRVENO CRNOO .. NAPRED SHKENDIJA , NAPRED BALLISTI ..

Moj Tip : 1:0

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Тони за мечот што има да се каже ќе се каже се во една страна.Доколку сакате добра дискусија на темава во глобала треба да се зборува за дербито и двете навивачки групи.Инаку пак би гледале постови од типот: 1,Х,2 или Форца ова она.
Мислам темата ја валкаат навреди,провокации и слично на она што го кажав погоре а не реални постови,макар им одговарале на едните и другите.Мислам нема потреба од розови очила на форумов.
Ако нема потреба од розови очила тогаш сигурно нема потреба ниту од црни очила.

Навивачките групи ќе бидат подготвени во максимум од нивните можности за овој натпревар.

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Очекувам интересен нарпревар со многу шанси се разбира и голови.
Шкендија е поквалитетен тим,но во вакви дерби дуели тоа не игра голема улога.
Мој тип 2:2

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Иако последниве утакмици Тетекс речиси секогаш имал послаб тим од Шкендија па тепал или играл нерешено,овој пат стварно мислим дека имаме најмалку шанси за победа...:toe: инаку на трибини очекувам најдобро навивање на Војводи во последниве неколку год :) (нормално ова за навивањево паѓа во вода ако утакмицата е наместена:tapp:)

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Иако последниве утакмици Тетекс речиси секогаш имал послаб тим од Шкендија па тепал или играл нерешено,овој пат стварно мислим дека имаме најмалку шанси за победа...:toe: инаку на трибини очекувам најдобро навивање на Војводи во последниве неколку год :) (нормално ова за навивањево паѓа во вода ако утакмицата е наместена:tapp:)
So vi e na vas be , jas ne znam kako moze da bide namestena , poslednata utakmica megu Shkendija-Teteks vasite igraci o strajk o toa o ona , sea namestena , znaete nesto , site se vasi problemi , ne nasi ..

i utakmicata nema sansi da bide namestena ,.. nas ne imaate najgolem rival i da ni davate cisti 3 bodovi .. hahahahaah samo kaj vas ova go slusam ...

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
победа на тетекс со 2 гола :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop