Шкендија - Партизан квалификации ЛШ

Статус
Затворена за нови мислења.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Постојат многу правила и закони но кај нас ништо од тоа не важи. Како пример ќе ги земам брајчата од другата страна на вардарот што напаѓаат 10 на 1, а никогаш не носат обележја од нивниот клуб. Иначе се слагам дека не треба да се навива за друг клуб освен за матичниот меѓутоа во секоја група има дечки што имаат симпатии кон соседиве и тоа е тоа мислам дека неможе да се смени или спречи.
Јас лично ќе идам на неутрална да ја гледам утакмицата иако знам дека ќе си отидам накурчен пошо ќе видам премногу албански и косовски знамиња, и познати фаци кои преку ноќ станале србомани
E постојат многу правила,постојат,ама ретко кој знае барем 5 од тие правила кој инаку се многу важни за опстанокот на својата група и за подобрување на истата,пошо како што реков,ние сме курац од “навивачка“ сцена.
И јас ќе одам на неутрална трибина чисто да гледам навивачки и фудбалски дуел,ништо повеќе.
Инаку најверојатно навивачите на Паок немало да доаѓаат со Гробари ако доаѓаат,така пишуваат на форумот на Јужни Фронт скоро сите,немало обележја од Гејција и Паок да се носат,сето ова наводно од чест спрема македонските Гробари и не сакале да го расипат пријателството со нив бла бла бла...колку е точно,останува да видиме.

Инаку тој што ги остави линковите од ФБ погоре да му се исушат рацете...не знам кој е вештачка нација и кој нема своја држава,семката проколната да ви ја ебам ваша !

Да живее МАКЕДОНИЈА !

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
makedonceto si ima sindrom na sluga pogotovo kon "superiornite" nacii kako srpskata.dusa dalo da e so i kako niv!
ke dojdat lugje sto makedonceto gi gledalo na you tube i na ponekoja navivacka emisija(dodeka ednata raka go drzela gluvceto,drugata mu bila dlaboko zavlecena vo gakji)...
ke dojdat nivnite idoli so koi ke imaat prilika da bidat ramo do ramo na makedonski nov stadion vo sred skopje...znaci na domasen teren,a makedonceto e poznato po svojata gostoljubivost...
sto ima veze sto nas kako nacija oni ne ne sakaat i si pravat kurtasak na nasa smetka,koga makedonceto samo sebe ne se saka...
najverojatno ke ima i grci na trbini so grobari,znaci makedonceto mozno e da stoi pozadi nekoe zakaceno grcko zname na makedonski stadion!!!...sto ima i toa veze pa SVE ZA PARTIZAN!
ke zavrsi mecot,ke si otidat gostite...ke ostanat polni pepeljarite(tragi od pusenjeto),a toa treba nekoj na kraj neli da go rascisti...i za toa ke se pogrizi makedonceto,a na kraj ke mu ostanat trajnite sekjavanja na gostuvanjeto na idolite i mnogu nerascisteni misli vo sopstvenata glava koj li gi ima napisano stihovite"neznaes koj si sto si, drugi te neznaat,sram golem e za tebe sam da se neznaes"...
p.s./ you tube i ponatamu ke si postoi,idolite od belgrad povtorno tamu ke se pojavat,gluvceto e na masa,rakata e povtorno piknata vnatre,samo razlikata e sto mirisot na neispranite gakji e veke nepodnosliv,znaci vreme e makedonceto da odi na banjanje...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.528
Поени од реакции
9.406
Celi 10 strani za SKENDJA i PARTIZAN, a be MKD da igrase finale na svetsko prvenstvo nemase tolku da se ispise, a zgora na toa i premnogu detski razmisluvanja, jas licno mislam deka nema da ima nisto poserizno od toa sto se najvuva na forumov, nitu golem broj na makedonci ke odat da navivat za Partizan, nitu ke ima gospod znae kolku grobari od Belgrad i cigani od Solun, nitu pak ke ima 20 iljadi albanci kako nekoj sto najavi. E sega za sto go mislam ova ima poveke pricini ali vo glavno se raboti za slednoto, pred da obrazlozam samo sakam da napomenam nekoj raboti za da nekoj ne dobie pogresen vpecatok, jas sum pripadnik na postarata generacija i ke kazam deka izrastiv kako navivac na Vardar vo bifsata YU liga i so toa Parizan i CZ gi mrazev od dusa od poveke pricini taka da i denes nemam simpatii prema tie dva kluba i realno sakam da opisam toa sto go gledam od strana posto nemam ama bas nikakvi simpatii i prema Skendija.Znaci vaka situacijata e dosta slozena i site involvirani se svesni za toa, kvalitetot e na stranata na Partizan bez somnevaje, licno ne veruvam deka Skendija moze da napravi bilo sto. Upravata na Partizan e svesna deka edinstven problem za Partizan e samo ako nastane nekoj pogolem incident i tie pak da bidat izbrkani kako lani protiv Siroki Breg. Znaci Partizan ke odi da ja resi ovaa sredba na prviot mec vo Belgrad a toa moze i da go napravi, so eden rezultat od edno 3 gola razlika ( lesno dostizen na domasen teren) vtoriot mec nema da ima nekoe golemo znacenje, nitu ke ima motiv da grobari doagaat vo Skopje a so toa normalno nitu ciganite od Solun ke doagat, a posle eden takov rezultat nitu 20000 balisti ke dojdat na utakmica.So eden vakov tek na nastanite sve ke pomine kolku radi reda da se izigra.

Inaku me interesira edna rabota, vo bivsa YU liga mozam da razberam deka imase navivaci na Partizan od MKD taka se perse pametot, ali denes ne znam koj se tie mladi decki koj se palat na Partizan, na koj nacin se vljubija vo Partizan.

inaku da dodadam za fanovite na partizan, eve eden natpis od nivniot forum kolku da vidat za kogo navivaat:

Poslao: Sre Jun 22, 2011 2:57 pm Naslov:

jer moze u bjrm sa licnom kartom?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Vođa navijača Škendije, izvesni Valdrim Asani, tvrdi da će oko 700 članova „Balista“ na meču s Partizanom razviti zastavu nepriznate države Kosovo!
- Deo koreografije je, naravno, zastava Kosova. Samo ćemo pokazati realnost da ta država postoji i ništa više. To ćemo učiniti pa makar nas i uhapsili - rekao je Asani za televiziju „Kuč e Zi“.

http://www.alo.rs/sport/39875/Razvicemo_zastavu_Kosova_protiv_Partizana

Zahuktava se atmosfera uoči prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka između srpskog Partizana i makedonske Škendije. Verbalni sukob je već počeo zbog kosovske zastave

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/135399/Kosovska-zastava-vijorit-ce-se-u-Beogradu.html

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754

za ovie neli kje navivate??? alal da vi e!!! tie vo sred skopje kje vikat macedonia is greece neli i vie zaedno so niv istoto kje go kazete
--- надополнето: Jun 26, 2011 4:33 PM ---

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=220266244673325&set=o.224526334238587&type=1

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=220560571310559&set=o.224526334238587&type=1
Не шири дезинформации на ПАОК навијачи се тие со транспарентот не Гробари.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Зошто едноставно не разберите дека навивањето на македонците за Партизан е чиста индивидуална работа??...јас како личност ако сакам и за Олимпиакос можам да навивам иако сум македонец па никому ништо.....секое симпатизирање на клуб како што дооловив е индивидуална работа па секој за секого може да навива за кого сака..не значи дека ако македонците ја мразат Шкендија дека ќе навиваат за Партизан.....ве моламр азмислувајте пред да напишите нешто а не веднаш да почнете да се навредувате под национална основа и да провоцирате со слики и видеа..(ова посебно важи за членовите со албанскат националност)!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Vođa navijača Škendije, izvesni Valdrim Asani, tvrdi da će oko 700 članova „Balista“ na meču s Partizanom razviti zastavu nepriznate države Kosovo!
- Deo koreografije je, naravno, zastava Kosova. Samo ćemo pokazati realnost da ta država postoji i ništa više. To ćemo učiniti pa makar nas i uhapsili - rekao je Asani za televiziju „Kuč e Zi“.

http://www.alo.rs/sport/39875/Razvicemo_zastavu_Kosova_protiv_Partizana

Zahuktava se atmosfera uoči prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka između srpskog Partizana i makedonske Škendije. Verbalni sukob je već počeo zbog kosovske zastave

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/135399/Kosovska-zastava-vijorit-ce-se-u-Beogradu.html
Интересно само да не испадне дека се изначитавме шпекулации...

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Inaku me interesira edna rabota, vo bivsa YU liga mozam da razberam deka imase navivaci na Partizan od MKD taka se perse pametot, ali denes ne znam koj se tie mladi decki koj se palat na Partizan, na koj nacin se vljubija vo Partizan.
kompleksot na poniska vrednost i nemanjeto na sopstven identitet im se glavni priciniteli za takviot razvoj na nestata vo shuplivite tikvi sto im stojat na ramenici!!!
p.s./...a da i kimi & kica i sima-srbija i dzoni alcatraz i dzordze prelic i cel logorasko-zatvorenicki odred so prefiks 240!!!
gangovi,utoke,"agenti",ekipa,mafija,splavovi,sipka,stajga,tuca,jurnjava,cipelarenje,sacekusa,narkotici,robijanje,kriminal,stoka,zabari,englezi...sve u svemu football factory do jaja brate!!! :D

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
kompleksot na poniska vrednost i nemanjeto na sopstven identitet im se glavni priciniteli za takviot razvoj na nestata vo shuplivite tikvi sto im stojat na ramenici!!!
p.s./...a da i kimi & kica i sima-srbija i dzoni alcatraz i dzordze prelic i cel logorasko-zatvorenicki odred so prefiks 240!!!
gangovi,utoke,"agenti",ekipa,mafija,splavovi,sipka,stajga,tuca,jurnjava,cipelarenje,sacekusa,narkotici,robijanje,kriminal,stoka,zabari,englezi...sve u svemu football factory do jaja brate!!! :D
:D:D:cool:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Штета што ќе се игра на Филип 2 ќе си се избрукаме како држава.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
ne zborite za stavot na navivackite grupi....
Zborete personalnooo !!

Ja personalno mislim deka pokraj komitite sto nema da go bordat ni Shkendija ni Partizan ke zastojat site grupi od Skopje (zs barem tie se malce po patrioti od drugite )
a drugite....ocekuvam site da otidnat kaj "brakata" Grobari !
--- надополнето: Jun 26, 2011 4:10 PM ---

uzivajte !
Дјуд, знаеш ли кои биле балистите? Мислам, вие имате име на нацистичка група која била најголем крвник за Македонскиот народ. Што очекуваш не ми е јасно?

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Зошто едноставно не разберите дека навивањето на македонците за Партизан е чиста индивидуална работа??...јас како личност ако сакам и за Олимпиакос можам да навивам иако сум македонец па никому ништо.....секое симпатизирање на клуб како што дооловив е индивидуална работа па секој за секого може да навива за кого сака..не значи дека ако македонците ја мразат Шкендија дека ќе навиваат за Партизан.....ве моламр азмислувајте пред да напишите нешто а не веднаш да почнете да се навредувате под национална основа и да провоцирате со слики и видеа..(ова посебно важи за членовите со албанскат националност)!
A како ти и сличните на тебе станавте толку големи љубители на Партизан ??? Вие овде фудбало не го следите во родената земја и незнајте кој играч игра за клубо од вашио роден град па ми солите памет за Партизан 10 страни.... Разбирам љубов кон тимој од земјиве кај шо е стварно развијана и прва работа фудбало.. симпатизери на Реал, Барса , Челзи ( само пример давам), ама откаде ЦЗ и ПАРТИЗАН?? Да не одите Србија да ги гледате?? Да не ги следите на интернет нивните утакмици или ги чекате секош нивните утакмици на ТВ кој шо ги дава само ко че биди дербито ЦЗ вс ПАртизан... стварно незнам и ај некој нека ми објасни че му бидам многу благодарен ! ПОЗЗ

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
A како ти и сличните на тебе станавте толку големи љубители на Партизан ??? Вие овде фудбало не го следите во родената земја и незнајте кој играч игра за клубо од вашио роден град па ми солите памет за Партизан 10 страни.... Разбирам љубов кон тимој од земјиве кај шо е стварно развијана и прва работа фудбало.. симпатизери на Реал, Барса , Челзи ( само пример давам), ама откаде ЦЗ и ПАРТИЗАН?? Да не одите Србија да ги гледате?? Да не ги следите на интернет нивните утакмици или ги чекате секош нивните утакмици на ТВ кој шо ги дава само ко че биди дербито ЦЗ вс ПАртизан... стварно незнам и ај некој нека ми објасни че му бидам многу благодарен ! ПОЗЗ
А како всушност увиде во горниот мој пост дека јас сум фан на Партизан???.ако го прочиташ убаво мојот пост ќе увидиш дека никаде не соопштив за мене дека сум фан на Партизан или слично, туку му објаснував на неупатените кои мислат дека ќе се собираат македонските навивачки групи за да го подржат Партизан во двобојот а всушност тоа се само необични шпекулации...за таа љубовта за Партизан и Ѕвезда во МКД нека одговорат нивните фанови во форумот...јас не се мешам тука!

За блодинариот дел можам да ти одговорам дека ние во Македонија сме болна приказна во се што се работи и креаира па тука не гледам некаква причина во ваква состојба каква што е нашиот фудбал, јас како личност да одам на стадион и да гледам местени натпревари(конкретно за Пелистер бидејќи сум од Битола)!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom