Шверц на нафта во 90-те, исповед на криминалец

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Сите знаеме дека додека траеше ембаргото над Србија имаше шверц со нафта и чат-пат со некои други производи.
Мене не ми смета тоа што се шверцуваше нафта,ми смета што не се шверцуваше се и сешто.Имаше големи можности српските производи препакувани во македонски да се продаваат на трети пазари,се што беше наменето за Србија можеше да оди преку Македонија како реекспорт.
Највеќе штета од тоа ембарго имавме ние,а сепак не го кршевме колку што можевме и колку што требаше-максимално..
Кој ги ебе бе,не им ставивме ние ембарго а тие што им ставија ги заболе за нас.
Сигурен си дека немаше ќар тогаш ? Абе се идеше ре-експорт тура Скопје -Белград беше 7000 марки,епа ако превозот бил толку пресметај колку коштала робата што се превезувала.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Ова интервју е многу одамна пред може 10 години има и Васко Ефтов го имаше во емисија овој.
Мене ме нервира оваа пропаганда моментално ова видео денес излезе на се што се котролира од Курир до Канал 5.
Ако крадел некој имаш цел државен апарат под контрола побарај потекло на имот заплени имот сметки на апашите правец Идризово.Видовме со Љубе патриотот убаво дејствува овој апарат па и овие апаши сигурно ќе им најдат нешто.
А не ќе си правиме пропаганда перење мозок плашење народ.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.178
Поени од реакции
18.251
Ова интервју е многу одамна пред може 10 години има и Васко Ефтов го имаше во емисија овој.
Мене ме нервира оваа пропаганда моментално ова видео денес излезе на се што се котролира од Курир до Канал 5.
Ако крадел некој имаш цел државен апарат под контрола побарај потекло на имот заплени имот сметки на апашите правец Идризово.Видовме со Љубе патриотот убаво дејствува овој апарат па и овие апаши сигурно ќе им најдат нешто.
Јаки се на збор и едните и другите.Тие на власт ќе апсиме ова, она, кривична за не знам кој и на крај ништо од таа работа.Па дај ако сте толку јаки уапсете ги и почнете судски процес, осудете ги барем ова не е тешко.
Истото е и со другите.Ќе го апсеа Георгиевски во 2002 ко дојдоа на власт, а сега се коалиција.Очигледно кај сите постојат некакви заеднички својства.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.162
Videovo e od april 2006 godina.Poglednete gi site 3 dela i na kraj si ja pisuva godinata na emisijata:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Како наближуваат избориве од ден на ден кој знае што ли ќе видиме и слушнеме!

Порано барем два месеца пред избори беше галамата, сега ја почнаа скоро година дена однапред... абе се ко во Америка што е, само плативе бе!?

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Сите знаеме дека додека траеше ембаргото над Србија имаше шверц со нафта и чат-пат со некои други производи.
Мене не ми смета тоа што се шверцуваше нафта,ми смета што не се шверцуваше се и сешто.Имаше големи можности српските производи препакувани во македонски да се продаваат на трети пазари,се што беше наменето за Србија можеше да оди преку Македонија како реекспорт.
Највеќе штета од тоа ембарго имавме ние,а сепак не го кршевме колку што можевме и колку што требаше-максимално..
Кој ги ебе бе,не им ставивме ние ембарго а тие што им ставија ги заболе за нас.
е тоа бе, така и требаше да се работи, ама овие сегашниве ем досотреа се и гледаат и металните монети да им ги дособерат на сиромаштијава , ем јадат лајна за пред 15-20 години.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
е тоа бе, така и требаше да се работи, ама овие сегашниве ем досотреа се и гледаат и металните монети да им ги дособерат на сиромаштијава , ем јадат лајна за пред 15-20 години.
Е тоа да видиш. Ние како да сме задоени во уши па незнаеме дека шверцуваа се и сешто во тоа време. Али ајде да видиме казна, за што ги гласавме, ајде фрлете ги во затвор, ајде дела доста ломотење.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
По трипати на ден сум идел на блаце и сум шверцувал три разервари по 60-70 литри супер 98.
Да може да се вратат тие времиња,сега ќе шверцам минимум по 7-8 резервари дневно.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Цики знаев дека си неписмен ама до толку бе,ако за транзит зимале по 30 марки од литар тогаш продажната цена на литар нафта во србија би требало да биде 300 марки,ај смени го текстот за да изгледаш помалку глупо.
30 марки или фенинзи :facepalm:
Уште имаш трауми од градоТ изгледа.

H

HITCH

Гостин
Шверц и економија крејзи некако не ми иде..и ја барав соодветен подфорум,ама категорија: под-форум криминал и шверц нема.. а за политика нејќам да дискутирам ама ич.
Дојди на собиранка, leandra ќе ти дозволи само ти да коментираш и да објавуваш во ПОЛИТИКА. Замисли, само за тебе ќе биде политика форумчето. :vozbud:

Член од
29 јуни 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Шверцот постоел, постои и ќе постои понатака, само ќе ги нема доказите

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Дојди на собиранка, leandra ќе ти дозволи само ти да коментираш и да објавуваш во ПОЛИТИКА. Замисли, само за тебе ќе биде политика форумчето. :vozbud:
Политика е за мали деца....

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Дај бе ставете ја во канта темава ко да не знаеме што се дешавало пред 20 години.

Лично шверцав по три танкери нафта преку Лепенец за Предејане, ај да ве видам дали ќе ме уапсите.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.383
Поени од реакции
1.985
Сигурен си дека немаше ќар тогаш ? Абе се идеше ре-експорт тура Скопје -Белград беше 7000 марки,епа ако превозот бил толку пресметај колку коштала робата што се превезувала.
Имаше,кажав дека имаше и шверц со некои други производи, ама ни од далеку толку колку што можеше и колку што требаше.
Па Бугарите повеќе шверцуваа од нас,мме,додека ние се трудевме да им го испушиме на тие што и воведоа ембарго на Србија,наместо да се потрудиме максимално да го кршиме тоа ембарго од кое имавме огромна штета.

Kajgana Shop

На врв Bottom