Se gleda kolku ste izmanipulirani od sitel i vasite poziciski novini,mnogu normalno e koga gledas mnogu televizia i go slusate IVO KOTESKI kako si igra majtap so vas,koga dojdoa evropskite pretstavnici kako prvo mu gi stega usite na na vasiot premier ,deka treba da investira vo tie delovi a posebno za romskata zaednica ,na Grujo od levoto uvo mu vleze na desnoto mu izleze ,pa zatoa se poveke azilanti pocna da vriaat po evropa spored preporakite na Branko.
Znaci spored tebe 99,99 % se albanci od lipkovsko ,a koga se raboti za interesite na mesanata popullacia makedonska togas izlaga izpod 15 % ,e kakvi neranimajkovci ste vie
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 14:03 ---
E PA SE GLEDA ZASTO ALBANCITE I ROMITE ODAT AZILANTI ,POSTO VIE IM GI KRADETE HEKTARITE,NOVITE STANOVI ,NOVITE AVTOMOBILI I NIVNITE PLLATI ,SEGA DADE EDEN GOLEM AUTO GOL
Еднаш викаш македонците биле тие голтарите и иделе да бидат азиланти,а после тоа дека ви ги крадат хектарите и дека ради тоа мора вие да идете азил да барате ?
Сега кој е голтарот ? Македонците или Албанците ?
Ај среди си ги мислите малце.........
Јас ќе ти кажам голтари сме и едните и другите......само што македонците имаат можност да си вадат и бугарски пасош,па не мора да бараат азил.Вие и ромите од друга страна ја немате таа опција (мада и на вас знаат да ви дадат бугариве пасош) и одите на барање азил.Разликата е македонецот има помала фамилија - помали трошоци, помалку делење на имот, повеќе услови за да се школуваат сите деца.....
Како ти ги краде тебе македонецот КОЛАТА,СТАНОТ или Хектарите ?......Човекот си ги заработил тие ,што он,што негов дедо,татко.....Само што нема он 10 браќа и сестри,па да мора да го дели тоа на 10 дела. 6 хектари земја на македонецот на 2 деца се 3 хектари...... 6 хектари на албанецот поделени на 6 деца се по 1 хектар....
Кој ви е крив за тоа ? Ве тераше некој со пушка да се котите ? Плата од 20-30 000 денари повеќе стигнува за фамилија од 4 души од колку 8......
Во првиот дел,наменет за мене.......што сакаше авторот да каже ? И дај дешифрирај ми ја последната реченица од тој дел.
Јас само ти викам дека македонци што бараат азил - НЕМА. Не идат,ако е македонецот сиромашен и очаен не иде да бара азил он иде да вади бугарски пасош.Не се брука да седи 3 месеци во центар за азиланти.....фино лепо бугарско пасошче, и барај работа како и секој граѓанин на ЕУ.
Јас ќе ти кажам голтари сме и едните и другите......само што македонците имаат можност да си вадат и бугарски пасош,па не мора да бараат азил.Вие и ромите од друга страна ја немате таа опција (мада и на вас знаат да ви дадат бугариве пасош) и одите на барање азил.
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 14:42 ---
Zasto bre lazes , vie nemate drzava poveke od 20 godini ,do vcera bevte yugoslloveni ,a deneska makedonci ,i toa anticki ,gospode boze nikoj ne moze da ve razbere ,a ne znaete ni samite sto ste.
Albancite od Kosovo imat dvojno drzavjanstvo ,Kosovsko i Albansko i mozat sllobodno da izllagat nadvor ,pa zatoa bugarskite vi gi ostava vami da ja prezentirate vo evropa .
Јаките пасош.....едниот исто вреди како македонскиот ,а другиот пола свет не го признава ни дека постои.....
За твоја информација македонците не се од вчера излезени......
Во Југославија слободно можеше да излезеш и да бараш работа низ Европа......така излегоа и македонците пред 50-60 години, излегоа и србите и хрватите и боснаците и словенците.....
Вие сте тие што се испилувате сега пред 10-20 години да бегате.....