Швалерисување....

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ок, не до толку па ти! Макар што не знам како стои работава со младите генерации!
Блада Бланко, раскажува прикаски! Во ред е и верност и ценење на семејството, јас исто не сум поборник на ова такозвано швалерисување.
Мојот муабет беше сосема друг, ама деца што ќе правам муабет со нив! Ко ќе им дојде, ако им дојде на глава ќе лафиме :D

Тоа де:D
Искрено ништо не разбрав, јас само се надоврзав на @blanco затоа што постот му е на место, од А до Ш.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.124
Поени од реакции
19.526
a sto ako e OK, eve otvoren brak ako imaat? togas odobruvas svalerisuvanje?
Шо е то отворен брак ? Или земај се со некој и живеј како нормално семејство или не се земај и вади очи колку шо ти душа сака.
Зошто би го земала некој ако сакам настрана да се швалерисвам, не би го прибрала во мој кревет ако знам дека пред еден сат го пикал кој знае каде.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ок, не до толку па ти! Макар што не знам како стои работава со младите генерации!
Блада Бланко, раскажува прикаски! Во ред е и верност и ценење на семејството, јас исто не сум поборник на ова такозвано швалерисување.
Мојот муабет беше сосема друг, ама деца што ќе правам муабет со нив! Ко ќе им дојде, ако им дојде на глава ќе лафиме :D

Тоа де:D
Пријателе фенел, зар мрцаш и ти? Цццц, мислев си честит, еснаф човек, чорбаџија, ама си ме разочарал.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.321
Искрено ништо не разбрав, јас само се надоврзав на @blanco затоа што постот му е на место, од А до Ш.
Постот му е на место, од 20-30 годишна возраст! Покасно некои работи си легнуваат на место и секој прекршок не се третира како за смртна казна.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.719
Поени од реакции
25.142
sekoj ne gleda na brak/semejstvo ko sto gledas ti ili @blanco . toa ni najmalku ne gi pravi niv ili vas losi ili sto znam jas. live and let live

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Постот му е на место, од 20-30 годишна возраст! Покасно некои работи си легнуваат на место и секој прекршок не се третира како за смртна казна.
Сакаш да кажеш дека годините се оправдање за глупости правење? Значи јас за 2 години може да купам некој Мерџо AMG и да дрифтам по улици, оправдано ќе ми биде? Баш напротив, колку постар треба позрел да си.
Не се вадете, сето ова се бледи оправданија за проживување на тоа што е пропуштено во младоста или некоја друга лузна што се влече низ годините.
sekoj ne gleda na brak/semejstvo ko sto gledas ti ili @blanco . toa ni najmalku ne gi pravi niv ili vas losi ili sto znam jas. live and let live
Абе live and let live ама нема ништо подолно од тоа некој да те чека навечер а ти да шпараш со други или жена ти да му се качува на некого а ти ја чекаш за movie night и очекуваш нешто да се деси потоа. Ако сте во отворен брак, да, има некое оправдание иако барем јас не гледам поента на постоење на таква заедница, но тоа е веќе друга работа.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.321
Пријателе фенел, зар мрцаш и ти? Цццц, мислев си честит, еснаф човек, чорбаџија, ама си ме разочарал.
Господине мадридиста, јок море само лафам! Едвај успеваме со бабичката да го раздрмаме креветот, после по 15-20 минути до воздух додека дојдеме :D
Инаку жив чоек, сум паѓал во искушенија, не дека не;)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.719
Поени од реакции
25.142
Шо е то отворен брак ? Или земај се со некој и живеј како нормално семејство или не се земај и вади очи колку шо ти душа сака.
Зошто би го земала некој ако сакам настрана да се швалерисвам, не би го прибрала во мој кревет ако знам дека пред еден сат го пикал кој знае каде.
a zosto mora da e ko ti sto vikas? ima luge sto imaat familii, si se najdobri drugari ko partneri i ne im smeta sto i on i ona od vreme na vreme se pleskaat so drugi. naprotiv, mnogu pofini i porelaksirani deluvaat od tebe na primer. ni se napinjaat na forumi ni se zamaraat so gluposti ednostavno slobodni se. ima i takvi sto duri i zaedno toa go pravat da kazeme na sving zurki... evolution baby...

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.321
Сакаш да кажеш дека годините се оправдање за глупости правење? Значи јас за 2 години може да купам некој Мерџо AMG и да дрифтам по улици, оправдано ќе ми биде? Баш напротив, колку постар треба позрел да си.
Не се вадете, сето ова се бледи оправданија за проживување на тоа што е пропуштено во младоста или некоја друга лузна што се влече низ годините.
Не да сум зрел, презреан! него јас онака ти кажувам како гледам на тие рабоќе! Дел и од опит, а дел чисто од зрело гледање на работите. Нема да веруваш, ама кога веќе не ти брмчи низ главата дека треба сите да ги пробаш, многу потрезвено гледаш на работите! Е тоа ви го викам јас, нешто како монологот на Митке од Коштана!

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
a zosto mora da e ko ti sto vikas? ima luge sto imaat familii, si se najdobri drugari ko partneri i ne im smeta sto i on i ona od vreme na vreme se pleskaat so drugi. naprotiv, mnogu pofini i porelaksirani deluvaat od tebe na primer. ni se napinjaat na forumi ni se zamaraat so gluposti ednostavno slobodni se. ima i takvi sto duri i zaedno toa go pravat da kazeme na sving zurki... evolution baby...
Не е темава за отворен брак.

Жена ти те знае ли што пишуваш тука на форумов?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.124
Поени од реакции
19.526
Не се напињам си дискутирам, ми е гајле мене петко трајко кој шо прај, не ги осудувам ни тие кои изневеруваат, не им сум во кожата затоа напишав не сум искусила неверство и ќе се воздржам, а и како тргнало на земјата не ме чуди ништо повеќе, се е преобратено :toe:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.719
Поени од реакции
25.142

Абе live and let live ама нема ништо подолно од тоа некој да те чека навечер а ти да шпараш со други или жена ти да му се качува на некого а ти ја чекаш за movie night и очекуваш нешто да се деси потоа. Ако сте во отворен брак, да, има некое оправдание иако барем јас не гледам поента на постоење на таква заедница, но тоа е веќе друга работа.

ne e toa opravduvanje toa si e nacin na zivot, zivoten stil koj si gi odbrale ko sto ti si odbrala na primer da bides verna i da se drzis na ona till death do us part... negledam zasto nekoj si zima za pravo da osuduva sto i kako koga ne e ednostavno negova rabota. svetot se menuva i pred brakot da bide "izmislen" imalo ljubov i seks i covestvoto i togas opstanalo i napreduvalo... eden den i brakot kako institucija ke evoluira, fakt e deka poleka se menuvaat rabotite, vidi samo kakvi gluposti sega ima so LGBT...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.733
... епа тоа! Зошто нечија потреба за швалерај ја поврзувате со недостатоците и маните на партнерот што е дома?!

... што знам, да се потпира деценискиот соживот на сексуалната страст, која е прилично варијалбилна е многу нереално и површно.
Почнување реченица со три точки и мала буква. Хмм... од кај ми е познато ова!? :cautious:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Нормално дека прајме муабет за мрцач/ка кој(а) сака само тој/таа скришем да мрца, а жената/мажот да бидат верни и поштени. А инаку ако е отворен бракот тоа е друга работа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom