Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Лажат бе се гледа дека они ги офарбале златните делови од сликата за да изгледа така,зарем не се спомна дека не ја посетува никој црквата последиве 3 год. и ова сеа го направија за да доаѓаат луѓето и да редат пари по тоа иконите мислам само слеп не би видел дека се тазе фарбани :)

Оставаш пари за здравје? Мислиш дека на Бог мтвоиту се потребни е пари, и за возврат ќе ти даде здравје?

:)

Оф мори мајко...

Потребни и се на црквата за да си плати струја, вода, поправки на инвентарот и градбата. Црквата што јас ја посетувам е од 15 век и не би дозволил ни јас ни пак луѓето што ја посетуваат да се распадне верски објект од непроценлива вредност!

Секој со свое мислење и убедување!

Потребни и се на црквата за да си плати струја, вода, поправки на инвентарот и градбата. Црквата што јас ја посетувам е од 15 век и не би дозволил ни јас ни пак луѓето што ја посетуваат да се распадне верски објект од непроценлива вредност!

Секој со свое мислење и убедување!

ОК, а за возврат ќе добиеш здравје? Мислам, оставаш пари за да ја спасиш црквата или за да бидеш здрав?

ОК, а за возврат ќе добиеш здравје? Мислам, оставаш пари за да ја спасиш црквата или за да бидеш здрав?

Види, околу моето убедување за бога и црквите неможеш да ме предомислиш(ако тоа ти е целта) ти кажав прееска еве и сега, парите ги оставам за одржување на црквата каде одам, не на МПЦ!
Здравјето и духовниот мир со пари неможеш да ги купиш туку со добри дела и мирољубие!

Види, околу моето убедување за бога и црквите неможеш да ме предомислиш(ако тоа ти е целта) ти кажав прееска еве и сега, парите ги оставам за одржување на црквата каде одам, не на МПЦ!
Здравјето и духовниот мир со пари неможеш да ги купиш туку со добри дела и мирољубие!

ОК, само признај дека иако си љубител на архитектурата и на црквите кои се цитирам, "непроценливо богатство", сепак длабоко во душата се надеваш дека ќе ќариш некој поен плус кај дедо Боже кога оставаш пари во црквата...

ок де ок само прашав јас дали си сериозен или се саебаваш.

еве јас ке ти објаснам каде е - поред кале кога одиш накај комерцијална банка и накај стонбриџ хотелот - вртиш лево према стоковна куќа мост. на 100тина метра од лево се наожа црквата. или ако одиш од плоштад ке го поминеш камени ке одиш 100тина метра од лева страна е црквата
Прашува каде се наоѓа црквата..
Кај старата автобуска,во Чаршија.
Каде е св. Димитрија ??
- Запомнете ( макар и во чест на неговите поранешни жители,наши сограѓани на тоа маало каде се наоѓа црквата Св.Димитрија)
- Местото е и се вика „Еврејско Маало“ и е на главната улица на тоа маало
која сега и не постои со израдба на ст.куќа Мост таа се прекина,а маалото
го снема со пробив на новиот булевар и мостот „Гоце Делчев“
- Но има господ, сега новоизградениот стар театарот ме потсеќа на тоа
Еврејско маало а секако и нашата црква Св.Димитрија.

или реставратор/конзерватор. :/ треба да утврдите, за да знаете со сигурност што се случувало, додека не стане доцна.
Тешко на македонските деца, под итно треба да се најде тој што не може да умре!

треба пред да негирате нешто да се уверите во веродостојноста на истото - има ваљда наши иконографи кои можат со сигурност да потврдат или не за вистинитоста на случкава-
а дотогаш.....ние како лаици можеме да го земеме ова со резерва

сепак потајно посакувам ова да е вистина- да не замешал некој човечки фактор овде прсти- оти не само што е невкусно туку и жалосно и очајно е да се мами народов

ќе верувам во ЧУДА кога небото ќе се отвори и ќе ги спаси милионите гладни и болни во светот,кога екстремните богаташи ќе го разделат својот имот да сите имаат благосостојба,кога виша сила во последен момент ќе спречи автобус со ученици да отиде неповратно во некоја провалија итн итн ......дотогаш.........

И како ова чудо делува позитивно во светот или во Мкд?

ќе верувам во ЧУДА кога небото ќе се отвори и ќе ги спаси милионите гладни и болни во светот,кога екстремните богаташи ќе го разделат својот имот да сите имаат благосостојба,кога виша сила во последен момент ќе спречи автобус со ученици да отиде неповратно во некоја провалија итн итн ......дотогаш.........
Тоа што има милиони гладни и жедни низ целиот свет не е божја вина,тука е вина на ладното и камено човечко срце.

Тоа што има милиони гладни и жедни низ целиот свет не е божја вина,тука е вина на ладното и камено човечко срце.
Да,за сите срања и глупости на овој свет е крив човекот и само човекот,додека задача на Бог е да ги осветлува ореолите и на таков чудесен начин да ни докажува дека постои.

Svetov ne bi bil Svet ako nema stradanje vo nego ednostavno taka funkcionira ovoj svet
umira se ragja zivee nisto ne e vecno i trajno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom