В
влијателен
Гостин
Не напишал дали мисли дека пораката е од Бог. Јас мислам дека ова е порака од ѓаволот.Абе наместо предвесници, можеше Бог да даде некоја јасна порака, да ја спречевме трагедијата.
Не напишал дали мисли дека пораката е од Бог. Јас мислам дека ова е порака од ѓаволот.Абе наместо предвесници, можеше Бог да даде некоја јасна порака, да ја спречевме трагедијата.
Одамна е познато дека глупоста дава духовен мир...Пак почнаа бре.Сум забележал дека атеистите имаат краток фитиљ. Тоа е немање мир. Духовно ниво многу ниско.
незнам зошто јас за тебе не мислам дека си глупак .Дали ради тоа што имам поголем морал. Џабе серете, сватете дека се има своја цел.Еве и да го прифатам твоето , што нсум направил ќе верувам во неверојатното.Физичарот Пол Дејвис извршил пресметки според кои за да се создаде нашата вселена со погодни услови за живот треба да се создале уште 1000 милијарди милијарди други со биг бенг. Е сега ви се чудам вас искрено науката нема пронајдено ниту една друга а камо ли овие неопходните. Кога ќе најдат барем една друга вселена јас зборот творец ќе го исфрлам. До тогаш може да ми се фанешОдамна е познато дека глупоста дава духовен мир...
зошто воопшто има нешто ,а немора ништо
даваш квоти од физичари за да поддржиш верување во воскреснувањето на Исус или??? Атеистите се индиферентни и поголемиот дел од нив агностици кога се работи за можна интелигенција која го диктира Биг Бангот. Истото тоа од Хокинг е надокнадено со теоријата дека универзумот неуспешно експлодирал и имплодираl n pati....Од 10000000000000000000000000000 пати експлодирање и имплодирање еднаш универзумот ќе експлодира рамномерно распределувајќи се, каде што можноста за создавање на мултиверзум исто така се зема во предвид(повеќе универзуми експлодираат истовремено, и тие го држат истиот рамномерно да се шири). Стивен Хокинг кој го даваш како пример и самиот има изјавено дека Бог не е потребен за да се објасни универзумот по Биг Бангот. Ако сакаш повеќе научни испитувања на таа тематика за луѓе кои немаат огромни познавања во физиката "A brief history of time" е одлична книга и таму ќе најдеш доста одговори на твоите прашања. Како и да е, ти подджуваш христијанска доктрина која нема АМА НИКАКВА ВРСКА со онтологијата на универзумот.незнам зошто јас за тебе не мислам дека си глупак .Дали ради тоа што имам поголем морал. Џабе серете, сватете дека се има своја цел.Еве и да го прифатам твоето , што нсум направил ќе верувам во неверојатното.Физичарот Пол Дејвис извршил пресметки според кои за да се создаде нашата вселена со погодни услови за живот треба да се создале уште 1000 милијарди милијарди други со биг бенг. Е сега ви се чудам вас искрено науката нема пронајдено ниту една друга а камо ли овие неопходните. Кога ќе најдат барем една друга вселена јас зборот творец ќе го исфрлам. До тогаш може да ми се фанеш
--- надополнето: 16 април 2012 во 12:33 ---
зошто воопшто има нешто ,а немора ништо
jas ko sho znam znam na ddnoto na crveno more ima najdeno nes, upload napraiv pred nekoj den. I ne e potreben bog samo dokolku ima tolku mnogu drugi vseleni.Ako reces moze ima znaci veruvas\. Taka da ke te boli glava cel zivot poso sig u naredni 100 god. nema uste edna vselena da se otkrie, Vie ne ste ateistiu, skeptici steпостоел човек како Мојсеј кој успеал да го отвори морето со x површински сили кои се необјасливи. Зашто не ја даваш науката како пример кога потврдуваш митови од библијата како реални случки та научно тоа да ни го објасниш на нас неморалните атеисти?
кога кажав постои можност да има...тоа е хипотеза која се базира на претходни обезрвации а не верување. Шансата да е тоа е толку и толку, ама не се знае може и други фактори да играат улога...и тоа е многу различно од верување. Значи, рецимо ти веруваш во Црвенкапа без да имаш никаква основа. И мислиш дека Црвенкапа го создала универзумот. Можноста Црвенкапа да го создала универзумот(што е верување) не е иста со можноста да станал од мултиверзуми(што е хипотеза). Нема врска, прочитај ги книгите што ти ги препорачав, доколку не си ти скептик. Јас знам во што веруваш ти, дали ти знаеш на што се заснова мојот став???jas ko sho znam znam na ddnoto na crveno more ima najdeno nes, upload napraiv pred nekoj den. I ne e potreben bog samo dokolku ima tolku mnogu drugi vseleni.Ako reces moze ima znaci veruvas\. Taka da ke te boli glava cel zivot poso sig u naredni 100 god. nema uste edna vselena da se otkrie, Vie ne ste ateistiu, skeptici ste
зборам за мојсеј , арката не е најдена. А твојата хопотеза кога ќе се најде доказ барем за уште една вселена ќе верувам, до тогаш дедо ное си го сакамкога кажав постои можност да има...тоа е хипотеза која се базира на претходни обезрвации а не верување. Шансата да е тоа е толку и толку, ама не се знае може и други фактори да играат улога...и тоа е многу различно од верување. Значи, рецимо ти веруваш во Црвенкапа без да имаш никаква основа. И мислиш дека Црвенкапа го создала универзумот. Можноста Црвенкапа да го создала универзумот(што е верување) не е иста со можноста да станал од мултиверзуми(што е хипотеза). Нема врска, прочитај ги книгите што ти ги препорачав, доколку не си ти скептик. Јас знам во што веруваш ти, дали ти знаеш на што се заснова мојот став???
Абе, примети дека више никој не ти одговара и никој не те сфаќа сериозно??
Со тоа што ќе не нарекуваш вакви и онакви нема да докажеш ништо...Оттрпнав на ad hominemi.
Тоа што е најдено ако е најдено, кажи ми како знаеш дека е арката на дедо ное а не рецимо некој потонат феникиски брод??? До сега сите аргументи што ги изнесе, не се достојни ни за дебатирање.....
бар да имаше елементарни познавања во физиката...ке знаеше што зборам :/зборам за мојсеј , арката не е најдена. А твојата хопотеза кога ќе се најде доказ барем за уште една вселена ќе верувам, до тогаш дедо ное си го сакам
е така е ние теистите сме неуку, глупави со ниска интелегенција и идиоти . Но барем разумот си го имаме од богабар да имаше елементарни познавања во физиката...ке знаеше што зборам :/
Далеку си ти од теисте така е ние теистите сме неуку, глупави со ниска интелегенција и идиоти . Но барем разумот си го имаме од бога
изгледа...отидовме оф топикДа не сте на погрешна тема и двајцата?
--- надополнето: 17 април 2012 во 02:41 ---
Далеку си ти од теист
знам , јас сум фанатикДа не сте на погрешна тема и двајцата?
--- надополнето: 17 април 2012 во 02:41 ---
Далеку си ти од теист
пиши и тема христијанство или во што веруваат атеистите...знам , јас сум фанатик
АКО ?
Биди си што сакаш, твоја работа, само не продавај пуфки, хипокрити премногу има.....знам , јас сум фанатик
АКО ?