Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634
Им ги видовте ли фаците на верниците на вести? Е има многу што не ги видовме. После присуството на тој т.н. демохристијански авторитет, сега и 10 бранови поскапувања да се појават и црните буџетски дупки уште повеќе да поцрнат ретко кој ќе забележи или ќе се побуни - божја волја брача.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Награда ај земи лупа,наочари со поголем диоптер или микроскоп и провери во мојот претходен пост дали некаде го имам споменато тој збор награда или пофалба,дали јас некаде споменав дека барам сакам нешто за возврат,нешто за мене.
преку к... веќе од ваквите сатанисти како тебе.
Ти убаво си кажа - Дека не ти е битно каде ќе завршат парите, битно ти си дал.
Да ти беше целта да помогнеш некому што навистина му е потребна помош, ќе ти беше битно каде ги даваш, и сигурно немаше да завршат кај бедните по дух, и богати по возен парк.

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
А знае да чисти фрески во цркви, курајбери едни, а по дома пу пу не важи!!!!!!!!!!
П.С.
Тато е совршен, ај донт тинк соу, нит он нит мама:P
--- надополнето: 9 април 2012 во 19:14 ---

Јас фатив на спортска, доволно доказ ми е тоа дека може да постои бог и без црква и авторитети herp derp:eek:
Еј немој да се занесуваш, можеби сатаната те искушува, тоа е само трик, не уплаќај веке, или подобро запали свеќа во црква иначе лошо ти се пише :pos:

R

Rigel Kent

Гостин
--- надополнето: 9 април 2012 во 19:14 ---

Јас фатив на спортска, доволно доказ ми е тоа дека може да постои бог и без црква и авторитети herp derp:eek:
Колку пари си изгубил за да дојдеш до таа добивка?
Бог постои , а црквата е местото каде што ја укажуваме наклонетоста кон Него. Во краен случај секој со својата верба во себе ја претставува "црквата" во себе.

I

Iblis

Гостин
Бог постои , а црквата е местото каде што ја укажуваме наклонетоста кон Него. Во краен случај секој со својата верба во себе ја претставува "црквата" во себе.
Пеер тоа е најтрагично, прв пат пишам, иронија невидена, мора да е Бог.
1.Постоењето на нештата се докажува. Бог постои е само теза, недокажана, повели докажи ја.
2. Црквата е масата на единки кои веруваат во Бог. Верниците, сп други зборови.
3. Оди кажи му го тоа на владиката и секој што ќе тргне по тој ум ќе биде прогласен за еретик и ќе биде екскомунициран, од практични причини, духовни се разбира.
--- надополнето: 9 април 2012 во 19:29 ---
Еј немој да се занесуваш, можеби сатаната те искушува, тоа е само трик, не уплаќај веке, или подобро запали свеќа во црква иначе лошо ти се пише :pos:
Пишав чисто од квази-националистички побуди, јбг ракомет, не сум пишал предходно во живот, така да ако е до лукавиот, алал да му е, само што ја рашири сиротиот верта божја, денес кога поминав да ги подигнам парите, сите се крстеа внатре.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
А другиве како луциа,ипсимус,магус.иблис.нинџа 69 и ред други.. се растурија од читање на твојот пост и општо на постовите од сите други,ако не си заприметил ними им е доволно да ја прочитаат само првата реченица од постот и доколку сфатат дека постот е од антирелигиски карактер тогаш те оставаат на мира чак и некој лајк можеш да добиеш од нив за твоите коментари од антирелигиски и научен карактер затоа што нели за нив материјалното е се и науката има објаснување за се,а доколку твојот коментар и во најмал процент е од верска и религиска природа тогаш одма ти се нафрлаат како хиени.
мислам повеќе од очигледно е дека се напаѓаат исклучиво тие што веруваат,а таквиот начин на комуникација не води нигде.
Ха , друже од коа сум на темата пробувам најмирно да разговарам , али од коа почнавте да ми рипате посебно она пријателчето и да вреѓате , шо реакција очекувате ?

Ај види кој највеќе вреѓаше тука , па после збори.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
мислам повеќе од очигледно е дека се напаѓаат исклучиво тие што веруваат.
Абе и јас верувам, ете дадов доказ дека слаткото вонземјанче Е.Т. со поквалитетни пиксели по сантиметар на трупец, докажа дека може да се рамни со останатите светци.
А и во чуда верувам, ете доказ ми е клипчето од youtube, свеќата сама се запали, одкако беше издувана....PRAICE THE LORD!!:cuc:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.257
Ај докажи ми.Дај да пиеме едно кафе, викни го ако го познаваш.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
А и вие си немате попаметна работа.

I

Iblis

Гостин
Не ми ја сфати поентата на постот глупердо една се гледа дека си повеќе од ограничена и ти заедно со сите твои сатанистички пријателчиња.
Јас сум навреден од ова, далеку сум од сананист или пак било која друга комецијална вера, тие приказни не ми се веќе интересни, во оваа доба во која сум зошто и како ми се доста поинтересни и позначајни.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Ако тебе ти е скапо да дадеш 5 денари во црква за свеќа,тогаш немора ни да одиш во црква.

Па не 5, али 2500 ден за попот 15 минути да се преправа дека пее на погреб??? Уште 2000 за да остаиш пченица у црква за до 40 дена и не знам уште што не. Муабет да не правам за свадби и крштевки! У право е отецот - треба малку повеќе да се свртат кон духовното ;)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.556
Поени од реакции
2.355
Не ми ја сфати поентата на постот глупердо една се гледа дека си повеќе од ограничена и ти заедно со сите твои сатанистички пријателчиња.
ostaj mi gi drugarcinjata i tie takvite kako mene a ti kako popameten pojdi vo crkvata i pomolise za nas moze i nas nekoe cudo ke ne prosvetli

С

сашенко

Гостин
абе чекај малце јас сум ти крив што не знаеш да оделиш една реченица се си напишал у еден здив. Среди го малце текстот да биде читко и ке го прочитам. Стварно не можам да читам така едно врз друго се си налупал ко да си прво одд. За ова у школо единица се става. Не те учеле како се средува текст ?
Еве, повели... (се надевам сега ке го прочиташ)

Ок, сезнајко, од каде си ти толку сигурен во ова што го пишуваш? Велиш, мора да ни се десило нешто лошо у животов штом не веруваме во бог а? Иначе, онака од чиста логика на нештата и наши лични вредности и толкувања за животот неможаме да не веруваме во бог? Смешно :pos:

Знаеш во колку различни богови верувале луѓето на земјата? Многу. Јас твојот бог го гледам како еден од многуте.Ако ти си христијанин и си такво морално човечко суштество какво како христијанин би требало да бидеш, (а тврдиш дека ние не сме) тогаш ти би го разбрал нашиов став кон религиите и не би пишуел такви глупости како тој пост.

Него ме интересира дали си го приметил кај твоите браќа христијани она "мојот бог е вистинскиот, сите вие шо не верувате у него сте сјебани" ? Не си приметил можда, ама знаеш ли само какви идиоти испаѓаат во очите на другите и колку се само смешни кога после тоа ке почнат да зборуваат за она што вашата религија го продава како морал? :icon_lol:
Испаѓа како само вие треба да постоите на земјата и сите на вас треба да ви се поклонуваме.
Тоа не е она што вашата религија го проповеда бато.Ја знам таа религија.Сум читал за неа, сум гледал, сум се интересирал и сум одбил да верувам во тоа ради мои причини.И тоа е мој личен избор исто како што е мој избор дали ке го вреднувам материјалното повеќе од духовното и дали ке живеам морален или неморален живот.

Кога веќе спомна амеби, морам да ги пишам и ова.Голем дел од твоите браќа христијани се амеби на карактер батко.Што од пусти страв да не стварно горат у пеколот после смртта, не се тргаат од стадото у кое ги пикнале нивните родители (и каде се осеќаат сигурно) и прават работи кои им се смешни, ритуали во кои не веруваат, влагаат у црква еднаш или два пати годишно.И пази, тие се најголеми христијани овде на форум (не измислувам, познавам некои од нив).

Од тоа што го имам видено во земјава, христијанството ми е најсмешна религија искрено.
Христијаните не се поинакви од тоа што вие ги правите Атеистите дека се.Сето тоа што искача од вашата уста за атеистите е всушност она што вие се плашите да си го признаете меѓу себе дека го имате и вие.Смешно ми е понекогаш како сите вие, дел од иста религија имате толку различни толкувања и претстави за еден ист бог.Ама затоа пак сите го имате истото мислење за она "остај го оној не верува у бог, неморален е, бегај од тие таквите" и имате такви страшни судови за луѓето што искрено ми е страв да живеам на планетава најмногу ради вас.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Богами религиозниве како се напичени, комотно можат во милитантна единица да се трансформираат. :icon_lol:
"Ватрено Крштење" би било соодветно име за правослвни фундаменталисти. :)

S

Shellshock nam67

Гостин
Па не 5, али 2500 ден за попот 15 минути да се преправа дека пее на погреб??? Уште 2000 за да остаиш пченица у црква за до 40 дена и не знам уште што не. Муабет да не правам за свадби и крштевки! У право е отецот - треба малку повеќе да се свртат кон духовното ;)

ti vo crkavata odis da se molis na boga ili na popot da te prasam ???
--- надополнето: 9 април 2012 во 19:53 ---
Дали на еден христијанин му доликува вака да се однесува спрема една девојка?
Или ке запалиш свека во црква, ке однесеш зејтин и гревот нема да ти се пише?
a kade e losoto vo toa ako covek e duhoven
ne znam zosto celo vreme se mesata ako ste si ateisti toa si e vasa rabota bidete si i ponataka, sto ni se mesate na nas vernicite so vasite komentari ova ona vaka bilo taka bilo bidi si ateist i teraj dalje

Kajgana Shop

На врв Bottom