Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Мене ама ИЧ к*рот не ме боли дека ти си атеист. Тоа не ти дава никакво право да навредуваш на таков начин пошто овде има верници кои се навредуваат од такви дегени како тебе. Таков муабет во друштво со другарчињата АтеистиОдМода ќе си правиш не овде, на ваков форум.
не мислиш дека се вреѓаат неверниците коа се пишуваат вакви глупости ?

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Мене ама ИЧ к*рот не ме боли дека ти си атеист. Тоа не ти дава никакво право да навредуваш на таков начин пошто овде има верници кои се навредуваат од такви дегени како тебе. Таков муабет во друштво со другарчињата АтеистиОдМода ќе си правиш не овде, на ваков форум.
Ова не е навреда, предпоставка е, ако има можност да е божја работа, тогаш има можност да е и ѓаволска работа.

I

Iblis

Гостин
Ова не е навреда, предпоставка е, ако има можност да е божја работа, тогаш има можност да е и ѓаволска работа.
Ѓаволот не постои и дури и да постои не може ништо против божјата волја, освен кога може.
Интересно е како има наплив на "јаки " верници, иако (ај да не кажам сите) пола од нив не си ја знаат религијата, немаат ја прочитано библијата, ок исклучок е некое евангелие, ама кога ќе заплаче некоја фрска крв а.к.а. попо ќе прогласи чудо први се да ја бранат религијата.
П.С.
Да не заборавиме драги верници, уште траат велигденските пости и ни доаѓа строг пост, секаков испад на агресија или желба да се наштети на некому(макар и посвесно) или било каква блудна мисла ви го прекинува постот. Да појасниме(Latas style) ќе треба да си ја пробата среќата, за искупение, во некое од следните кола на Lottaria Divine.

R

Rigel Kent

Гостин
А можно е и ѓаволска работа да е.
Влегол сатаната лично во црквата, ги испотепал ангелите, па почнале да крварат. Кој знае, може извршил некоја физиолошка потреба врз ореолите па затоа така светнале, чисти, измиени...

"Господ ни дал збор - ние сме го искривиле. Гoспод ни го дал зборот за молитва, за општење еден со друг, збор, како меч прoтив сатаната, а ние го свртивме прoтив себе самите."

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
"Господ ни дал збор - ние сме го искривиле. Гoспод ни го дал зборот за молитва, за општење еден со друг, збор, како меч прoтив сатаната, а ние го свртивме прoтив себе самите."
Господ ти дал и мозок, зошто не го употребиш?

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
не мислиш дека се вреѓаат неверниците коа се пишуваат вакви глупости ?
Дали имаше и до фреските напишано "Ова е само за да му смрди на неверниците пак да продолжат да неверуваат ццц знаци какви идиоти се тие неверници, глупаци, наркомани...Верувајте море ! " Вакви навреди имаше напишано до фреските ?

С

сашенко

Гостин
Овие коишто се исмеваат со нашата религија или ги снашла некоја голема фамилијарна трагедија па уште не можат да се помират со тоа и некој друг им е крив или пак за својот неуспех кривицата му ја препишуваат на Господ. Општо познато е дека такви луѓе се со низок морал и да можат и мајката ке си ја продадат за 5 пари. Ги интересира само материјалното , светот го гледаат преку материјални богатства а духовно се на рамниште на амеби.
Дај не реплицирајте на такви стоки, не е вредно
Ок, сезнајко едно прашање до тебе.Од каде си толку самоуверен во ова што го пишуваш? Демек мора да ми се десило нешто лошо па да не верувам во бог а? Иначе чисто онака од чиста логика на нештата и мои лични вредности и толкувања за животот неможам да не верувам во бог а?Знаеш во колку различни богови верувале луѓето на земјата? Јас твојот бог го гледам како еден од нив.Еден од многуте.Ако ти си христијанин и си такво морално човечко суштество какво како христијанин би требало да бидеш, а тврдиш дека ние не сме тогаш ти би го сватил нашето размислување и не би пишуел вакви глупости.Ама тоа вашето, "мојот бог е вистинскиот, сите вие шо не верувате у него сте сјебани" (само со ваши зборови) ве прави такви идиоти, што изгледате смешно во очите на другите кога го зборувате она што вашата религија го проповеда како морал.Како само вие да постоите на земјата и сите на вас треба да ви се поклонуваме.Тоа не е она што вашата религија го проповеда.Ја знам таа религија, сум читал за неа, сум гледал, сум се интересирал и сум одбил да верувам во тоа.И тоа е мој личен избор, исто како што е тоа дали ке го вреднувам материјалното повеќе од духовното и дали ке живеам морален или неморален живот.А голем дел од твоите браќа христијани се амеби на карактер батко.Што од пусти страв да не стварно горат у пеколот после смртта и да не се тргнат од стадото у кое ги пикнале нивните родители каде се осеќаат сигурно (без разлика каде одат и што ке прават), прават работи кои им се смешни, ритуали во кои не веруваат, влагаат у црква еднаш или два пати годишно а се најголеми христијани овде на форум.Од тоа што го имам видено во земјава, христијанството е најбедна и најнеморална религија од тие што ги знам јас.Зошто еден со друг си имате различни ставови и мислења за тоа во кое верувате, и сите од село до село, од град до град си имате различни начини и ритуали на славање на светците и богот во кој верувате.Ама го имате во себе она "остај го оној не верува у бог, неморален е и пропалитет бегај од тие таквите" и имате такви страшни судови за луѓето што искрено ми е страв да живеам на планетава најмногу ради вас.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Аман бе не сум знаел дека на форумот е собран најголемиот џган што може да се најде на овие простори. Ги имаме атеистите кои јадат гомца само против една религија. Ако си атеист јади гомна против сите не само против една. Од друга страна ги имаме бедните бугарчиња кои нон стоп провоцираат со нивната бугарштина и како не направиле никакви ѕверства против нас. Потоа ги имаме аљбанците кои нон стоп плачат за нешто и на крај исламистите кои ја отвараат секоја ебана тема за нивната религија. Само за нас чесните македонци овдека нема место. Епа да ти се мочам у форумот ебете се сите ја више не доаѓам овде. Ова е деф. место за исфрустрирани души како кучката Lucia. поздрав дечки и се најдобро.
Лика и прилика на еден верник. :) Така е, кога некој ќе те удри по едниот образ, заврти го и другиот ... :), или како беше? :)

R

Rigel Kent

Гостин
Кога цитираш треба да дадеш автор и извор, ова чисто колку да не излезе нешто како ова
"Бог рече : После мене потоп"
Ова не е цитат , ова е порака до Луциа која се надевам ме разбра.
--- надополнето: 9 април 2012 во 19:04 ---
Ако, моли се, помоли се малку повеке, да ми се исчисти и мене еднаш сама куќава и така ме мрзи денеска и окапав пред компјутер.
Користи го зборот за да се потврдиш како човечко битие, користи го умот за да го планираш својот живот,користи ја силата за ги извршуваш секојдневните работи.

С

сашенко

Гостин
не можам стварно си требал да ги оделиш, прочитав 3 реда и ми се измеша се и баталив. си требал малце да го средиш текстот, нема везе не се лутам.
Мене ми е доволно да знам на што целиш.Мислам дека после ова е срамота више да пишеш било што на темава.Мислиш дека знаеш нешто и си паметен? Ок, не си единствениот.На првото поставено прашње за постот се губиш и незнаеш да одговориш и даваш глупави изговори? Оди си додека не е станало премногу срамота....ја не гледам логика зошто после ова некој тебе би те цитирал и би пробал маубет да ти направи ;)

I

Iblis

Гостин
Аман бе не сум знаел дека на форумот е собран најголемиот џган што може да се најде на овие простори. Ги имаме атеистите кои јадат гомца само против една религија. Ако си атеист јади гомна против сите не само против една. Од друга страна ги имаме бедните бугарчиња кои нон стоп провоцираат со нивната бугарштина и како не направиле никакви ѕверства против нас. Потоа ги имаме аљбанците кои нон стоп плачат за нешто и на крај исламистите кои ја отвараат секоја ебана тема за нивната религија. Само за нас чесните македонци овдека нема место. Епа да ти се мочам у форумот ебете се сите ја више не доаѓам овде. Ова е деф. место за исфрустрирани души како кучката Lucia. поздрав дечки и се најдобро.
Абе види, гомца сереме, така не научиле од дома, за тебе си кажа сам. Инаку колку за информација секаде подеднакво се кака против било кој религија (и членови од религија) која се обидува да се наметне. Да не заборавам , пошто си доста исфрустриран би било паметно да не си одиш, колку да ти држи тезата дека форумов е место за исфрустрирани души. Не ти е баш за верување поздравот и желбата да ни е се најдобро. Уште една жална вест за тебе, беше непристоен и навредлив кон друго човечко суштество, толку од постот оваа година, бар духовниот, али шо има везе ќе си се испочитуваш себе и ќе си к'снеш лепче и г'тнеш винце за една недела, причсти се, макар тоа би било доста лицемерен начин да се почне новото коло .

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Ако, моли се, помоли се малку повеке, да ми се исчисти и мене еднаш сама куќава и така ме мрзи денеска и окапав пред компјутер.
Треба некој да се моли за да му се исчисти куќата?! Се читаш ли ти што пишуваш?!
Човек се моли за други работи, а не за чистење. Ако ти е за чистење, Бог ти дал раце, земи исчисти си.

Се изначитав многу лоши работи, и сватив дека имаме многу неверници, што навистина не е добро.
Господ нека им е на помош.

Како што пишав еднаш, пак ќе кажам:
И при уши не слушнавте
И при очи не видовте.

Се одјавувам од оваа тема, тешко ми е кога читам од несовршените (луѓе) лоши работи и тоа упатени спрема Најсовршениот, спрема Оној Кој не создаде.
Слава тебе Господе.

Kajgana Shop

На врв Bottom