Членството во НАТО, поважно од името?!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Имате еден ваков интелегентен и културен човек во владата - Антонио ! :wink:
И зашто го плјукате ? Да не сакате некој скандалджија да е ? :toe:
Земете си го ако ви е толку симпатичен...Слободно!

Член од
5 март 2007
Мислења
194
Поени од реакции
4
членството во нато дали е поважно од името најмалку треба да се праша еден луксембургштанец.. или како и да го наречеме

затоа сум за референдум, баш поради такви суштества, да си имаат нашиве црно на бело, да не мораат да глумат умерени дипломати, него фино лепо јасно и гласно - извинете ама македонскиот народ не мисли така - името е поважно од нато!

знам дека е наивно, ама јебеш нато ако ни скројат капа.

јавно објавувам дека преоѓам во екстремизам ако ми сменат идентитет.
или моето родно село (во близина на македонско-албанската граница) ќе си го прогласам за самостојна и суверена република македонија, па ќе го бранам до смрт... или се селам во пустец, општина во албанија, каде за симбол на општината си го имаат сонцето од кутлеш.
жими све!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ќе ми доаѓа некој од Луксембург и ќе ми соли памет дека НАТО било побитно од името на МОЈАТА ЗЕМЈА!
Никој во владата на Гвујо нема уста,а и никој не ни доаѓа од Луксембург туку ние му одиме таму.

Таа "квази држава", иако има популација колку Скопје, има принцови, грофови, најголемиот GDP/PPP во светот, и глас во ЕУ, исто како секоја друга нејзина членка. Жално е што.. овај, шЧо нашиов Барт не реагирал.. или така бил поучен од чичковците од Европа.
E па штом таа држава има толку многу работи,што ние ги немаме требало детено да им каже пошто поднаучил Англиски за ова време:
-Име не менуваме,а војска одсега вие и Грците ќе праќате во Авганистан да ја чуваат Конди,оти Македонија слабо се реформирала според Дора.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Никој во владата на Гвујо нема уста,а и никој не ни доаѓа од Луксембург туку ние му одиме таму..
Добро не мислев буквално дека доаѓа, него друга ми беше поентата.:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Предлог е да не се прифати вакво име по никаква цена,и Македонија да упати писмо со намери за одчленување од партнерството за мир,и откажување од аспирациите за влез во НАТО под вакви присилни и недемократски услови.Па сега нека "го пушат" за логистичка поддршка за независно Косово,кога јавно ќе им се откаже гостопримство.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Предлог е да не се прифати вакво име по никаква цена,и Македонија да упати писмо со намери за одчленување од партнерството за мир,и откажување од аспирациите за влез во НАТО под вакви присилни и недемократски услови.Па сега нека "го пушат" за логистичка поддршка за независно Косово,кога јавно ќе им се откаже гостопримство.
Абе и покрај Болварската тапија знаев дека се крие и нешто Македонско во ова момче, кога тогаш ќе му избие она јуначкото патриотско чувство ... :smir:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе и покрај Болварската тапија знаев дека се крие и нешто Македонско во ова момче, кога тогаш ќе му избие она јуначкото патриотско чувство ... :smir:
На маката се познаваат јунаците!:)

Член од
5 март 2007
Мислења
194
Поени од реакции
4
Не е баш Милошоски темата, но очигледно он е играч во борбата за името ! Не започнах аз со него - само гледам дека е многу мразен, па од него се очекува да св'рши некаква убава работа ! :toe:
во ред е тоа. ама многу се запна наш е-ваш е, нати го-дај ми го..

малку по суштински

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ај да не претеруваме сеа, не знам што сакате да направел тамо Милошоски, да се степал ли со тој дибекот. Новинари тука цел свет, мора насмеано лице или одма ќе почнат скандали. Ако реагирал нешто најверојатно само ќе предизвикал лутина кај тој бастардот Аселборн и само ќе ги влошел односите.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Не ве разбирам - светот го сака Антонио, вие -не ?! :toe:

За да разбереш треба да имаш нешто со кое би го направил тоа.

Навистина многу работи ми се избледени и контрадикторни,како очекуваме некој да застане позади нашите интереси,кога добар дел од државава работат против истите наши интереси.
Јас сум категорична,не ми е потребно НАТО,кога за возврат го бараат мојот идентитет.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Секој што ќе прифати промена на уставното име е омразен меѓу народот,тоа е јасно како ден,и тој ја запечатува својата политичка кариера,Милошовски беше спремен да се откаже уште пред да го постават за главе на МНР па се чекаше ваков погоден момент,за да му ја здувне во Германија каде ќе ужива во придобивките спечалени од своите "надчовечки напори" во изминативе година и пол.Тоа е реалноста со скоро целиот состав на оваа влада.Единствено ме радува фактот што некои нема да ја напуштат земјава,па ќе мора да ги споделат и некои полоши работи што во иднина можат да им се случат.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не сакам да се мешам во внатрешната политика на МК, но ми се чини дека Бранко и Грују може да го изкористат Антонио како изкупителна жертва заради компромисот со името, кој е неизбежен ! :toe:
Помислете в'рху това ! :smir:

Едно да ви биде јасно,буквално се во Македонија може да биде неизбежно, само името никогаш.Тоа е вградено во нашиот идентитет како генетски код и доколку го смениме,од нас очекувај "се",само не луѓе.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ке ви го дадеме Тонка , кога од Тамбурковски маалски лопов , направивте професор на универзитет , од Тони ке биде прецедател , искрено и личи со Симчо во суратот , а за Прванов е лепотан, може и после да лажете поубедливо дека не сте татари :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom