Четвртфинале: Португалија - Германија 19.јуни 20:45

Статус
Затворена за нови мислења.

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
Заслужено Германија оди понатака очекувам до финалето да стигнат. :smir:

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Иако сум по дефиниција за германците, морам да речам дека победата им беше спорна. Голот на Балак, баш и не беше исправен. Сепак имаше прекршок. Ама ајде бидна што бидна.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
јееее португалија испаднааа:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

за жал не го гледав натпреварот само крајот за да го видам повторно кики како плаче и не покажаа
па не е фер:(:(:(:(

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.524
Поени од реакции
22.171
Тактички Германците ги победија Португалците.
Двајца шески со Хицлсбергер и Ролфес за Балак да може офанзивно да игра и за да се стабилизира дефанзивата.

Роналдо не се виде, 1-2 пати само и тогаш паднаа голојте. Фридрих добро играше против Роналдо, браво! И Лам јако играше, само централната одбрана имаше проблеми, посебно Мертесакер имаше доста проблеми иначе Германците назад беа стабилни.

Балак јако играше, вистински лидер беше. Најмногу трчаше и ја водеше екипата. Ама и Подолски пак добро играше, едниот шут од 30метри бомба беше, требаше да влезит.

Германија ќе ситгне во Финале а ако се падне со Холандија ќе тепа, тоа е непишано правило.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Реков дека Германија ќе победи, поискусни се, не се манекени ко португалците!
Тактички ги уништија, не можеа крај со крај да сврзат португалчињата!
Германија оди во финале!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Педерски помина Германија, 2 гола по грешка на РИКАРДО.

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Да ти е.. утакмицата, ставив пари на Поругалија и ништо. Абе не играа како што треба. Германциве некако подобри беа, заслужено може ама и среќа треба

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Иако сум по дефиниција за германците, морам да речам дека победата им беше спорна. Голот на Балак, баш и не беше исправен. Сепак имаше прекршок. Ама ајде бидна што бидна.
А што треба да речат германците за Кристијано роналдо кој се претстави во класичното глумачко дело? Мислам дека знаеш дека за такви работи ако приметат судии се добива жолт а мислам еднаш сум видел и црвен картон да биде поделен за лоша глума.

Што има педерски да ја искористиш слабоста во одбраната на портивникот, па и првиот гол на португаија беше резултата на тоа што португалија искористи момент на неконцентрирана германска одбрана.

Добар натпревар во секој случај, 5 гола, го чекам сега уште Братот да излезе да ми мрчи, дека иако имало 5 гола германците не играле убав фудбал.

Јас мислам дека разликата помеѓу германскиот тим и португалскиот беше тоа што германците играа фудбал, за себе за да победат, а португаија има игра која е убава со око односон играат за публиката.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.800
Поени од реакции
5.571
алал да му е на Рикардо мене тек сеа почнува да ми станува јасно зошто брани во Бетис :pos: :pos: Значи од 6 удари упатени кон неговиот гол 5 беа во рамките на голот, а 3 завршија во мрежа и дури два удари "одбрани" епа нека иде сеа пак нека се курчи сељак смрден

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
i plus eden so prekrsok od BALAK

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.524
Поени од реакции
22.171
Абе со овој прекршок, па малку го буцна а на Хицлсбергер ко му свирна офсајд а не беше? Тоа е фудбал, се дешава, сепак треба да им се честита на Германците, заслужено победија. За разлика од првите игри многу подобро играа.

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Штета што испаднаа португалија,ми беа фаворити заедно со холандија, али секоја чест на германците добар фудбал прикажаа.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Добро изиграа швабите ми мислам дека заслужено победија. А да, и поздрав до MVA* - C.Ronaldo

*Most valuable actor

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Германците и Италијаните се секогаш непредвидливи. Без разлика како ќе почнат на првенствата и како ќе играат секогаш може да стигнат далеку. Можеби Германија не одигра атрактивно ама одигра мудро и тактички, нешто што Португалија го немаше и затоа ги пакува куферите. Очекувам финале на Германија, а можеби и титула.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom