Циркумцизија (сунет) - да или не?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А од кај ти знаеш дека нема повеќе уживање или не. Еве прашај ги жените и ја и Сторми заедно што сме ги....! Он е рецнат, ја несум, откога видов дека појќе сакаат со него, а погрд и позаникде е од мене (сори Сторми, ама искреност :)) решив и ја да се рецнам, чекам само погоден моменат.

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Помлад е батка! Јас и ти сме орли! Тоа е работата, не е рецкањето!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А бе знам, немај гајле. иНАКУ ЈА ЗНАЕШ ОНАА:
КОГА БЕВ МЛАД ЕБЕВ И НАВЕЧЕР И НАСАБАЈЛЕ, ОТКОГА ПОДОСТАРЕВ ЕБАМ САМО ЕДНАШ, ОД ВЕЧЕР ДО САБАЈЛЕ!! (Пту тибам капслокот) :pos: :pos:

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Garfield напиша:
KOj crni religiski pobidi mori ulao edno dejce. Ci citala li sveto pismo, istoriski podatoci od toa vreme, I Risto bil so secen, ne secat samo muslici i judi?!!!
Aman, aman veke.

Baska, koga ke ti go vtera nekoj obezkapen i ko ke snemozis od ubajna....a??

More aj, kolku da se napiselo nesto bez ogled kolku glupavo zvuici.
Izem ti na godinite i edukacijata.
И?Поентата е?Што ако и Ристо твој бил сечен?Тоа као би требало мене да ме предомисли и да се согласам со темава?:icon_eek:Јас реков дека сум против воопшто-ипак тоа и е темата нели-за или против?Ако сите сме за зошто тема?:icon_roll
Второ-мене нема да ми го втепа никој обезкапен а дури и да се случи тоа јас пак не би била ЗА....
Јас си напишав што имав а тоа што го напишав беше баш во врска со темата т.е одговор на темата а не колку да се напише нешто.Мојата едукација не е мала и годините не ми се 15 така да друг пат ако сакаш да ми реплицираш малце покултурно..

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Тука е разликата меѓу „сечените“ и несечените. Сечените имаат мањак у гаќи а вишок у џеб, додека несечените мањак у џеб ама вишок у гаќи!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.232
Поени од реакции
34.533
Светската здравствена организација и Агенцијата за борба против СИДА при Обединетите нации, ги поддржале неодамнешните истражувања, според кои отстранувањето на кожата од врвот на машкиот полов орган може да го намали ризикот за половина, од заразување со вирусот ХИВ, при сексуален однос со инфицирани жени.

Тие препорачуваат земјите со висока стапка на заразени хетеросексуалци да го направат овој зафат достапен за сите кои се заинтересирани, при што, предност би требало да имаат помладите, сексуално поактивни мажи, но, истовремено и да ја поттикнуваат употребата на кондомите и редовното тестирање.

„Овие препораки се голем чекор напред кон превенција од заразување со ХИВ”, рече Кевин де Кок, директор на програмата за СИДА при Светската здравствена организација.

Од 40 милиони луѓе во светот заразени со ХИВ, 25 милиони живеат во Африка, каде што вирусот најчесто се шири преку сексуални односи помеѓу хетеросексуални партнери.

Светската здравствена организација и Агенцијата за борба против СИДА-та , тврдат дека со обрежувањето би можело во наредните 20 години да се сопре заразувањето на 5,7 милиони машки лица од ова подрачје и да се спаси животот на најмалку три милиони луѓе.

Во светот, 30% од машката популација се обрежани.

Помеѓу евреите и муслиманите, таа постапка се изведува од религиски причини, а во други заедници поради хигиена, и тоа најчесто се прави во првите месеци од животот.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
не фала, не се сечам, нема шанси... затоа ќе си пазам. не од секој бунар се пие чиста,питка вода! мора да се бира!
не иде со секоја што ќе ти рашири нозе да го напраиш "тоа". и ние машките бираме, знаете... =)))
јес да има типови од стилот: го правам тоа со се што има повеќе од 2 дупчиња или носи сукња(не правиме муабет за шкотланѓанец во килт). затоа за нив, ако сакаат, сец-сец!

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Кратко и јасно : - Не, Благодарам

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...i ja nekako u konteks na gorekazanoto...ne sum za toa... na kraju krajeva ne e mojov opshtinski pechat pa da go stavam na sekoj dokument...

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
za mene toa e gluposti nema ni zadovolstvo plus

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Acid напиша:
Светската здравствена организација и Агенцијата за борба против СИДА при Обединетите нации, ги поддржале неодамнешните истражувања, според кои отстранувањето на кожата од врвот на машкиот полов орган може да го намали ризикот за половина, од заразување со вирусот ХИВ, при сексуален однос со инфицирани жени.

Тие препорачуваат земјите со висока стапка на заразени хетеросексуалци да го направат овој зафат достапен за сите кои се заинтересирани, при што, предност би требало да имаат помладите, сексуално поактивни мажи, но, истовремено и да ја поттикнуваат употребата на кондомите и редовното тестирање.

„Овие препораки се голем чекор напред кон превенција од заразување со ХИВ”, рече Кевин де Кок, директор на програмата за СИДА при Светската здравствена организација.

Од 40 милиони луѓе во светот заразени со ХИВ, 25 милиони живеат во Африка, каде што вирусот најчесто се шири преку сексуални односи помеѓу хетеросексуални партнери.

Светската здравствена организација и Агенцијата за борба против СИДА-та , тврдат дека со обрежувањето би можело во наредните 20 години да се сопре заразувањето на 5,7 милиони машки лица од ова подрачје и да се спаси животот на најмалку три милиони луѓе.

Во светот, 30% од машката популација се обрежани.

Помеѓу евреите и муслиманите, таа постапка се изведува од религиски причини, а во други заедници поради хигиена, и тоа најчесто се прави во првите месеци од животот.
Golema laga od svetskite meshetari od ON i sestrinskite organizacii - koi ja trubat na site dzvona. Eve denes chitam po vesnici POVTORNO isto. No tro kazhaa i kakva metodiologija upotrebuvale. So eden zbor, nema osnova za takvi tvrdenja. Ama koj ne gi znae...

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Не нема шанси

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
Acid напиша:
Прво - ќе ми ги објасни некој тие "хигиенски причини"? Мене не ми е сецнат, онака чисто ме интересира од кои "хигиенски причини" може да го "сунетисаат" некого?

Второ - како иде мастурбацијата без кожинка? Не е болно? Користите "подмачкувачи" или...?
Sega ke probam jas da mu objasnam na Acid,greota e da se zamara da misli;)
Kaj nas definitivno nikoj ne pravi sunet poradi higiena.Pravat poradi verski obicai i poradi bolest.Toa u stvari i ne e bolest, medicinski kako dg. se vika phymoza,a togas e neophodno da se napravi obrezuvanje bidejki kozickata e slepena i stvara bolka pri mastrubacija ili pri odnos.
Inaku od higienski pricini e navistina dobro bidejki pod kozickata sekogas ima bakterii sakale ili ne bez razlika na higienata.Vie ne gi ni osekate bidejki ne vi pravat nikakov problem ni miris (ako ima miris togas e veke nekoja pojaka, mesana infekcija).Edinstveno ako napravite mikrobioloski pregled so bris ke se uverite deka gi ima bidejki tamu imaat dobra podloga za razmnozuvanje.
Vo vrska so goleminata ne se slucuva nisto,sexsot e ist samo sto ste malku poosetlivi na drazba bidejki e otkrien delot koj e osetliv sto logicki bi znacelo deka bas pobrzo bi ejakulirale.
Pa sega naprajte si matematika sto e dobro a sto ne, ostavam na vas .:wink:

[MkD]eXtreme

Proud To Be Macedonian
Член од
30 март 2007
Мислења
49
Поени од реакции
1
abe ja mislev samo od verski obicai deka pravat mene ne mi e "secnat" nekoi mi velat za podolg da im rastel aj da im go "secnat" na doktor toa nekako i taka i taka ama sum videl na uclica vo sator deteto pisti ovoj ne bre brate seci tuka lol:):) toa ti e "kabriolet" te pravat...

Kajgana Shop

На врв Bottom