Abe, kako del od tie shto se secnati, jeste poradi verski pricini (iako nikoj ne me prashal) sepak vo deneshno vreme sum srekjen shto ne me prashale. komentari ko tipot sho i rece na marga deka ne smee da zbori deka nema medicinska potkrepa kaj mene ne palat deka medicina imam studirano, taka da odjebi so toa...
cisto toa shto kje go kazam, koj saka neka si go prifati, koj nejke neka se inaeti.
Kako pripadnik na mashkiot pol, jasno i glasno se soglasuvam deka toa e najgordoto neshto shto go imame, ali jebesh ga, when it has to go, it has to go. Za bakterii deka gi imame sekade ne mora da znaci deka treba da dozvolime, aj da ne si mieeme zabi, da ne se tushirame, sho, i onaka imame bakterii (spored nekoi komentari). Taka da se shto mozam da sprecham da za da imam zdrav zivot, kje go napravam toa.
Pri samoto uriniranje na primer, vo kozhichkata se sobiraat urinalni kiselini...pa neka mi kazhe nekoj deka posle sekoe mochanje si go mie...remember DZABE GO TRESESH! pak kje ti kapne... taka ti e i ova...izmij go kolku sakash, toa pak kje se sobere.
Za mienjeto fakt e deka e potrebno dokolku imash kozhichka, inache bi bile totalna havarija vo sprotivno, ama nemojte da mislite deka tie bez kozhichka pa ne go mijat, toa e totalno druga rabota, pa tie shto ne znaat se vadat so komentari "jas si go mijam". Dzabe e, dokazano e, lugje boleduvale od toa iako odrzhuvale higiena...Starite obichai ne se pravele poradi toa shto togash bilo toplo, a sega ne e...i na minus 30 megju noz pak kje ti vrie deka kje nosish dzivri, taka da batelete tie komentari.
Jas iskreno povekje gledam na problemov kako higienski otkolku kako verski. Toa shto vernicite go pravat, ostanalo kako preventiva od medicinski (porano ne deka imalo medicina ama...) pricini.