Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
95 ка користам, жив малер сум...:facepalm:

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Metanot vo sofija 80 centa = 50 denari,kaj na 64 kaj Makpetrol. Dobro barem konecno mrdnaa malku dojde metanot i kaj nas. Sega samo cekam da se rasiri mrezata,barem edna benzinska vo Aerodrom ili lisice da ja opremat so pumpa za metan i trcam za italija po kolicka so metanski ured.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Metanot vo sofija 80 centa = 50 denari,kaj na 64 kaj Makpetrol. Dobro barem konecno mrdnaa malku dojde metanot i kaj nas. Sega samo cekam da se rasiri mrezata,barem edna benzinska vo Aerodrom ili lisice da ja opremat so pumpa za metan i trcam za italija po kolicka so metanski ured.
Метанот се исплати само ако поминуваш доста километри,инаку не вреди само атестот што треба да го правиш. Да не збориме дека боцата тежи преку 150кг кога е полна и дека многу повеќе страда колата. Плус има само не неколку места каде што можеш да точиш,а за одржување нема такви што можат да ги сервисираат,или има два-тројца кои дерат.
Плинот останува најефтина варијанта со оглед на тоа кога ке ги сумираш сите трошоци пропратни.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Од сега ќе пишувам на темава кога ставам бензин, со сигурност утредента има поефтинување.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Хех, знаев дека ќе има поефтинување, од пред три дена ја чувам на резерва колата. :D

Инаку периодов што ни предстои се очекува да се намали цената на нафтата, бидејќи Иран ја запре програмата за збогатување на ураниум, а се очекува САД да ја крене рампата за извоз на сирова нафта.
Само доларов да не побесне со растот.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
И ја се чував за точење во вторник, у шо убаво 4.5 денари мераци.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И ја :D Сега пак некој квар ќе ми испадне од поефтинувањето, колнето, колнето две недели :D
Од сега ќе пишувам на темава кога ставам бензин, со сигурност утредента има поефтинување.
Никогаш пред понеделник на пладне не ставај бензин :)
(секој втор има измена)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Не се нормални овие од Макпетрол, бензинот го симнаа за 4,5 денари, дизелот за 1,5 денари а плинот го качија за 2 денари т.е сега е 46 денари.
Има ли регулаторна комисија за плинот или си прават како сакаат !?

F

fantomX

Гостин
Има ли регулаторна комисија за плинот или си прават како сакаат !?
Барем засега, не подлежи на државна регулација. За понтаму, здравје.

Ја би играл така инаку, акциза и на плинот. Оти да не се бива.

Kajgana Shop

На врв Bottom