Хрчаци

B

BrunoFresh

Гостин
Можеби тоа му е интересно, можеби така се научил сам. Но зборував за ако тоа не сака да се научи од мал.
Побарај ја расата како се вика од тие погоре што ги наведов. Тие се оригиналните имиња на хрчаците како раса.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.043
Поени од реакции
2.130
некој да не знае како да го научам мојов хрчак да врти на тоа точакот или тркало како се вика незнам...
значи му купив кафез со се внатре ..тунели , точоци(тркала) и други работи ама он ич не се качува на тоа тркалово ..како да го научам?! глеам другите стално вртат, и на еден другар кога ке идам кај него се го врти а моево..а јаде а спие а шета ..а ке го пуштам низ соба..само тоа :D

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Имам 2 хрчаци ... едното најверојатно ќе роди 2 мали .. па сеа дај кажете некој совет како да ги извадиме што да направиме како да ги чуваме

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.043
Поени од реакции
2.130
Имам 2 хрчаци ... едното најверојатно ќе роди 2 мали .. па сеа дај кажете некој совет како да ги извадиме што да направиме како да ги чуваме
како да ги извадиш бе?! ...чувај си ги на исто место ..нема врска тоа мислам ..:)

L

Lu

Гостин
Од кој вид ти се хрчаците ?
Ако ти се Сириски, тогаш треба да го оддвоиш мажјакот од женката уште пред да се породи женката, бидејќи кога ќе се родат малите мажјакот секогаш ги убива.

Исто така НЕСМЕЕШ да ги допираш малите кога ќе се родат бидејќи ако ги допреш малите на нив ќе ја оставиш твојата миризба и мајката ќе си помисли дека се туѓи хрчачињата и веднаш ќе ги убие.
Значи никако допирање на малите едно 30 дена !

Инаку мали се шансите да се родат само 2 хрчачиња, во просек се раѓаат 4 - 6 .

Член од
17 август 2011
Мислења
6
Поени од реакции
7
Јас сум чувала две Сириски хрчачиња. Многу мили животинчиња се. Првото по 4 месеци ми избега (експерти за бегање се хрчациве: се качило над тркалото и од аквариумот си излегло), а второто ми умре од длабока старост. :place:
Инаку им давав вода и немаше никакви проблеми поради тоа.

Член од
28 септември 2011
Мислења
14
Поени од реакции
1
Јас имам златен хрчак поточно сириски више 3 месеца има а го чувам од 3 недели од бебенце и добро се држи и без вода и дури беше мало му го оствав тркалото за да игра но кога порасна многу почна да ми прави бели да се качува на тркалото и скокасе доле јас понекогаш го пуштав низ стан и сам се враќаше назад али почна да ми прае поголеми проблеми и сеа седи у аквариум ми изгрицка кабелотот од телефон домашен потоа дупка на ѕидот и тоа иначе многу се гушкамо милкамо така сум го научила се вика КАРЛИТО и храната кај нас е 120 ден и внатре има свешто за него најповеќе го сака свежиот мороков и смеките што ги има во храната за него ! :)

Attachments

Член од
28 септември 2011
Мислења
14
Поени од реакции
1
Срцкатаа мојааа мн. ми е питом нон стоп си играмо се гушкамо не го пуштам сеа мн. низ стан да шета дека почнал мн. проблеми да ми прае гризе кабли дупки прави све ломм иначе и не ми бега се враќа назад! :) gric.jpg

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Имам чувано, многу е интересен посебно кога јаде лушпа од краставица :pos: Иначе имe не му дадов и првите 2 недели неможев да го фатам само апеше маме му ... ама после се навикна и си играв со него. Хрчаците живеат околу една година кај мене толку живееше :D
--- надополнето: Oct 4, 2011 12:22 PM ---
некој да не знае како да го научам мојов хрчак да врти на тоа точакот или тркало како се вика незнам...
значи му купив кафез со се внатре ..тунели , точоци(тркала) и други работи ама он ич не се качува на тоа тркалово ..како да го научам?! глеам другите стално вртат, и на еден другар кога ке идам кај него се го врти а моево..а јаде а спие а шета ..а ке го пуштам низ соба..само тоа :D
Стави го у тоа тркалато и остави го, вајда ќе проба да оди напред и ќе види дека се врти и ќе свати може.Експериментирај малку :icon_lol:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Јас имам златен хрчак поточно сириски више 3 месеца има а го чувам од 3 недели од бебенце и добро се држи и без вода и дури беше мало му го оствав тркалото за да игра но кога порасна многу почна да ми прави бели да се качува на тркалото и скокасе доле јас понекогаш го пуштав низ стан и сам се враќаше назад али почна да ми прае поголеми проблеми и сеа седи у аквариум ми изгрицка кабелотот од телефон домашен потоа дупка на ѕидот и тоа иначе многу се гушкамо милкамо така сум го научила се вика КАРЛИТО и храната кај нас е 120 ден и внатре има свешто за него најповеќе го сака свежиот мороков и смеките што ги има во храната за него ! :)
Не го пуштај да шета само по станот, може да изеде нешто што не смее (а тебе ти паднало) или да се наголта прашина па после ќе кива.

L

Lu

Гостин
Хрчаците живеат околу една година кај мене толку живееше
Можеби кај тебе живеел Хрчакот 1 година, но тоа не значи дека 1 година им е животен век на сите хрчаци.
Хрчаците во просек (со добра нега и грижа) живеат 3-4 години.
Мене мојот хрчак ми живееше 3 години и 8 месеци, кога го зедов беше сеуште бебенце и со добра нега и грижа си доживеа длабока старост.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Можеби кај тебе живеел Хрчакот 1 година, но тоа не значи дека 1 година им е животен век на сите хрчаци.
Хрчаците во просек (со добра нега и грижа) живеат 3-4 години.
Мене мојот хрчак ми живееше 3 години и 8 месеци, кога го зедов беше сеуште бебенце и со добра нега и грижа си доживеа длабока старост.
Така имав слушнато дека најмногу 2 год живеат, кај тебе тоа ептен старче било :pos:

L

Lu

Гостин
Така имав слушнато дека најмногу 2 год живеат, кај тебе тоа ептен старче било :pos:
Зависи за кој вид на Хрчак правиш муабет.
Има повеќе видови на хрчаци и секој вид си има различен животен век.
Јас чував Сиријски хрчак и Сиријските хрчаци во просек живеат 3-4 години, мојот живееше 3 год и 8 месеци што е навистина одлично и си умре од старост.

Ти кој вид на хрчак имаш чувано ?

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Зависи за кој вид на Хрчак правиш муабет.
Има повеќе видови на хрчаци и секој вид си има различен животен век.
Јас чував Сиријски хрчак и Сиријските хрчаци во просек живеат 3-4 години, мојот живееше 3 год и 8 месеци што е навистина одлично и си умре од старост.

Ти кој вид на хрчак имаш чувано ?
Ау поима неам да ти кажам не се разбирам многу од хрчаци, беше мало црномањесто :D

Kajgana Shop

На врв Bottom