Хрватска од утре 28 членка на Европската Унија

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
За некој месец Шеќеринска ќе се покаже на дело,ако и дадовме шанса 2006 година,досега ќе бевме на исто ниво со Хрватска во Западен Балкан,бидејќи од лидери за седум години паднавме најдоле.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.369
Поени од реакции
7.139
Murugan: И ти малку не си во тек со настаните.

Македонија е БЛОКИРАНА во евроинтеграциските процеси од јужниот сосед и нема намера да дозволи Македонија да стане членка на ЕУ и НАТО.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Демек ЕУ ќе ги очисти албанците од Македонија? Или НАТО ќе ни гарантира внатрешен мир со нив?

Како во гејлада?

Во Шпанија?

Во Бугарија ?

Или во Турција?

BTW ние еднаш постигнавме компромис со педерчињата во гејлада. Тие не ги испочитуваа своите обврски од договорот. Кој ни гарантира дека нема повторно да се случи истото???

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
и ти малку не си во тек со настаните - Македонија е БЛОКИРАНА во евроинтеграциските процеси од јужниот сосед и нема намера да дозволи Македонија да стане членка на ЕУ и НАТО
Се може да се реши со вистинските политичари,ако овие не можат незначи дека е нерешливо.Седум години не кочат,форсираат тези дека ЕУ и НАТО ќе се распаднеле,дека сите биле против нас,такво нешто во политиката не постои-самосожалување и песимизам,а додека внатрешно во државата спроведуваат диктатура во сите можни облици.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.369
Поени од реакции
7.139
Murugan: Колку што гледам воопшто не се осеќаш загрозен да искажиш вакво мислење , а обвинуваш за диктатура - дали си малку контрадикторен ?

M

Muranyi

Гостин
Глупо е да се тврди дека со интегрирање на земјава во евроатлантските организации,преку ноќ ќе ги снема Ахмети и компанија и проблемите магично ќе исчезнат.

Тиа пак ќе бидат тука,пак ќе малтретираат Македонци, пак ќе бодат со нож, пак ќе убиваат луѓе за Велигден, уште ќе сонуваат за Голема Албанија,пак ... дополни сам, да не се мачам.

Мислиш дека со влегување во ЕУ,преку ноќ револуционерно ќе се промени пештерскиот менталитет?

Давај друг аргумент.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Се надевам ќе изгубат најмалку 135 милиони евра уште првата година, за тие 135 евра мене што ми ги зедоја, се да им ебам!

Се најлошо да ги снајде!!! - Државата не народот!

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Илјадници Македонци веќе се во ЕУ а други илјадници чекат да им излезе државјанството бугарско. Македонија не е во друштво на Норвешка и Швејцарија туку на Босна и Косово тоа јасно ли ви е. Многу од граѓаните на Македонија не знаат во која држава живејат си живејат во некој виртуелен свет. Македонија не е земја која може да бира .

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
Со среќе нека и е на Хрватска... и јас ке пробам некако да влезам во ЕУ, а вие што сте против ЕУ седете си во оазава тука ви е местото.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Со среќе нека и е на Хрватска... и јас ке пробам некако да влезам во ЕУ, а вие што сте против ЕУ седете си во оазава тука ви е местото.
И јас ќе пробам.Еве од утре ќе си го сменам никот (овозможено од Кајгана).
Па можеби ќе ми дадат датум за преговори,или зелено (лед) светло.

За сообраќаецот Дачиќ :D

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Илјадници Македонци веќе се во ЕУ а други илјадници чекат да им излезе државјанството бугарско.
Македонија не е во друштво на Норвешка и Швејцарија туку на Босна и Косово тоа јасно ли ви е.
Многу од граѓаните на Македонија не знаат во која држава живејат си живејат во некој виртуелен свет.
Македонија не е земја која може да бира .
Тоа е тој робски менталитет.

Од лулка до гроб.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Тоа е тој робски менталитет.
Од лулка до гроб.
Така е друже ти живееш во суперсилата со најголема историја наречена Македонија одвнатре цврста како камен таа може да пркоси на секакви душмани никој ништо не и може тоа ли ти го гледаш.
Дај погледни кај живееш дали ова може да се нарече држава и кој е крив за тоа пак некој трет ни е крив.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Така е друже ти живееш во суперсилата со најголема историја наречена Македонија одвнатре цврста како камен таа може да пркоси на секакви душмани никој ништо не и може тоа ли ти го гледаш.
Дај погледни кај живееш дали ова може да се нарече држава и кој е крив за тоа пак некој трет ни е крив.
Не бе, не живеам во суперсила, ниту сакам да живеам во суперсила ако треба да бидам роб, физички и пред се ментално. Ако ти можеш, среќен ти пат. Но не ме терај да го живеам твојот мизерен избор.

Кој е крив не е прашање што може да се одговори во една реченица. Криви се многу различни луѓе и фактори.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
И без тоа живееме ропски од 2001 година па навака,станавме потчинети на едно малцинство во сопствената држава.Македонија робувала со векови на многу посилни царства,ама никогаш како сега,тоа е најголемата иронија

Kajgana Shop

На врв Bottom