- Член од
- 3 јуни 2013
- Мислења
- 1.944
- Поени од реакции
- 1.192
За некој месец Шеќеринска ќе се покаже на дело,ако и дадовме шанса 2006 година,досега ќе бевме на исто ниво со Хрватска во Западен Балкан,бидејќи од лидери за седум години паднавме најдоле.
Се може да се реши со вистинските политичари,ако овие не можат незначи дека е нерешливо.Седум години не кочат,форсираат тези дека ЕУ и НАТО ќе се распаднеле,дека сите биле против нас,такво нешто во политиката не постои-самосожалување и песимизам,а додека внатрешно во државата спроведуваат диктатура во сите можни облици.и ти малку не си во тек со настаните - Македонија е БЛОКИРАНА во евроинтеграциските процеси од јужниот сосед и нема намера да дозволи Македонија да стане членка на ЕУ и НАТО
И јас ќе пробам.Еве од утре ќе си го сменам никот (овозможено од Кајгана).Со среќе нека и е на Хрватска... и јас ке пробам некако да влезам во ЕУ, а вие што сте против ЕУ седете си во оазава тука ви е местото.
Тоа е тој робски менталитет.Илјадници Македонци веќе се во ЕУ а други илјадници чекат да им излезе државјанството бугарско.
Македонија не е во друштво на Норвешка и Швејцарија туку на Босна и Косово тоа јасно ли ви е.
Многу од граѓаните на Македонија не знаат во која држава живејат си живејат во некој виртуелен свет.
Македонија не е земја која може да бира .
Така е друже ти живееш во суперсилата со најголема историја наречена Македонија одвнатре цврста како камен таа може да пркоси на секакви душмани никој ништо не и може тоа ли ти го гледаш.Тоа е тој робски менталитет.
Од лулка до гроб.
Секако,ќе продолжиме да живееме и покрај ветата на гејЛада и вулгарија.Ке поживееме, па ке видиме.
Не бе, не живеам во суперсила, ниту сакам да живеам во суперсила ако треба да бидам роб, физички и пред се ментално. Ако ти можеш, среќен ти пат. Но не ме терај да го живеам твојот мизерен избор.Така е друже ти живееш во суперсилата со најголема историја наречена Македонија одвнатре цврста како камен таа може да пркоси на секакви душмани никој ништо не и може тоа ли ти го гледаш.
Дај погледни кај живееш дали ова може да се нарече држава и кој е крив за тоа пак некој трет ни е крив.