е многу ми помогна смешно
е многу ми помогна смешно
Возраста му е одлична за давање на сува кучешка храна.е многу ми помогна смешно
Фала ти ова е веке несто друго, туку муабетот ми беше која храна од која да му земам која највеке би била за него позВозраста му е одлична за давање на сува кучешка храна.
Кученцата уште од 3 неделна возраст можат да почнат со конзумирање на сува кучешка храна, но бидејќи на 3 неделна возраст почнуваат да им растат запчиња кучешката храна треба да се натопува со млеко или супа и да се прави како кашичка.
Али твоето кученце штом е 2 месечно, слободно може да си ја јаде сувата храна, дури нема ни потреба да му ја омекнуваш сувата кучешка храна бидејќи веќе си има запчиња и може да ја јаде сува.
За останатото имам пишувано во темата Храна за кучиња
Прочитај го воведниот пост од темата, имам убаво и детално објаснето за храната и исхраната на кучињата.
Се зависи од тоа колку пари си спремен да одвоиш за храна за кучето.Фала ти ова е веке несто друго, туку муабетот ми беше која храна од која да му земам која највеке би била за него поз
Што ке кажеш за еукануба ? дали би била соодветна.Се зависи од тоа колку пари си спремен да одвоиш за храна за кучето.
Еукануба, Ројал Канин, Пурина Про План се одлични храни со слоидни цени. Земи на почетокот по еден кг. од сите и види која најмногу ќа ја јади, па после можеш да му земеш на вреќа.Што ке кажеш за еукануба ? дали би била соодветна.
Ке направам така, ама за пошеток дали би имал да ми дадеш линк од овие да си видам какви се и колку се пошто јас сум од гвг а кај нас тапа може да се каже па да си нарачувам од ск. фала тиЕукануба, Ројал Канин, Пурина Про План се одлични храни со слоидни цени. Земи на почетокот по еден кг. од сите и види која најмногу ќа ја јади, па после можеш да му земеш на вреќа.
Јас мојот го хранам со Пурина Про План и сум презадоволен.
http://www.milenici.com.mk/category.aspx?cid=22Ке направам така, ама за пошеток дали би имал да ми дадеш линк од овие да си видам какви се и колку се пошто јас сум од гвг а кај нас тапа може да се каже па да си нарачувам од ск. фала ти
Увозник на Еукануба е Перо Божиновски, се наоѓа едно 20 метри подолу од слаткарницата Апче (во близина на Универзална сала).Ај ако може некој да сподели кој се увозници на Eukanuba, Royal Canin и Purina ProPlan и каде може да најдам храна на кило од сите нив за да видам која најмногу ќе ми одговара.
Станува збор за Samoyed стар 6 месеци, досега го раневме со Natural Trainer но едвај ја јаде мора со јогурт кисело млеко и слично да му ја потопуваме за да ја јаде.
Благодарам.
Благодарам на помоштаУвозник на Еукануба е Перо Божиновски, се наоѓа едно 20 метри подолу од слаткарницата Апче (во близина на Универзална сала).
Увозникот за Ројал Канин се наоѓа спроти Алумина.
Речиси во секој Пет шоп ги имаш овие 3 премиум брендови на кучешки храни и во било кој Пет шоп можеш да си земеш храна на кило.
Во Фауна центар (позади Мечос пица) ти е најефтин Пурина ПроПлан, а Еуканубата и Ројал Канинот се најефтини кај увозниците.
Нема за посебна раса најдобра храна. Има за величината на кучетоБлагодарам на помошта
И ако може некој да ми препорача кој од овие брендови е најпогоден за Samoyed ?
Од увозникот за Ројал Канин број да не има некој да ми даде ?
Според мене Brit Premium има одличен состав.Се сложувам само што за мене ни Брит ни Еуканубата не се премногу квалитетни храни во однос на составот и во однос на она што го има останато од дехидратите на наш пазар во МК.