Храна за кучиња

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
е многу ми помогна смешно :)
Возраста му е одлична за давање на сува кучешка храна.
Кученцата уште од 3 неделна возраст можат да почнат со конзумирање на сува кучешка храна, но бидејќи на 3 неделна возраст почнуваат да им растат запчиња кучешката храна треба да се натопува со млеко или супа и да се прави како кашичка.
Али твоето кученце штом е 2 месечно, слободно може да си ја јаде сувата храна, дури нема ни потреба да му ја омекнуваш сувата кучешка храна бидејќи веќе си има запчиња и може да ја јаде сува.

За останатото имам пишувано во темата Храна за кучиња
Прочитај го воведниот пост од темата, имам убаво и детално објаснето за храната и исхраната на кучињата.

Член од
22 април 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1
Возраста му е одлична за давање на сува кучешка храна.
Кученцата уште од 3 неделна возраст можат да почнат со конзумирање на сува кучешка храна, но бидејќи на 3 неделна возраст почнуваат да им растат запчиња кучешката храна треба да се натопува со млеко или супа и да се прави како кашичка.
Али твоето кученце штом е 2 месечно, слободно може да си ја јаде сувата храна, дури нема ни потреба да му ја омекнуваш сувата кучешка храна бидејќи веќе си има запчиња и може да ја јаде сува.

За останатото имам пишувано во темата Храна за кучиња
Прочитај го воведниот пост од темата, имам убаво и детално објаснето за храната и исхраната на кучињата.
Фала ти ова е веке несто друго, туку муабетот ми беше која храна од која да му земам која највеке би била за него ;) поз

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Фала ти ова е веке несто друго, туку муабетот ми беше која храна од која да му земам која највеке би била за него ;) поз
Се зависи од тоа колку пари си спремен да одвоиш за храна за кучето.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Што ке кажеш за еукануба ? дали би била соодветна.
Еукануба, Ројал Канин, Пурина Про План се одлични храни со слоидни цени. Земи на почетокот по еден кг. од сите и види која најмногу ќа ја јади, па после можеш да му земеш на вреќа.
Јас мојот го хранам со Пурина Про План и сум презадоволен.

Член од
22 април 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1
Еукануба, Ројал Канин, Пурина Про План се одлични храни со слоидни цени. Земи на почетокот по еден кг. од сите и види која најмногу ќа ја јади, па после можеш да му земеш на вреќа.
Јас мојот го хранам со Пурина Про План и сум презадоволен.
Ке направам така, ама за пошеток дали би имал да ми дадеш линк од овие да си видам какви се и колку се пошто јас сум од гвг а кај нас тапа може да се каже па да си нарачувам од ск. фала ти

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
Ај ако може некој да сподели кој се увозници на Eukanuba, Royal Canin и Purina ProPlan и каде може да најдам храна на кило од сите нив за да видам која најмногу ќе ми одговара.
Станува збор за Samoyed стар 6 месеци, досега го раневме со Natural Trainer но едвај ја јаде мора со јогурт кисело млеко и слично да му ја потопуваме за да ја јаде.
Благодарам.

L

Lu

Гостин
Ај ако може некој да сподели кој се увозници на Eukanuba, Royal Canin и Purina ProPlan и каде може да најдам храна на кило од сите нив за да видам која најмногу ќе ми одговара.
Станува збор за Samoyed стар 6 месеци, досега го раневме со Natural Trainer но едвај ја јаде мора со јогурт кисело млеко и слично да му ја потопуваме за да ја јаде.
Благодарам.
Увозник на Еукануба е Перо Божиновски, се наоѓа едно 20 метри подолу од слаткарницата Апче (во близина на Универзална сала).
Увозникот за Ројал Канин се наоѓа спроти Алумина.

Речиси во секој Пет шоп ги имаш овие 3 премиум брендови на кучешки храни и во било кој Пет шоп можеш да си земеш храна на кило.
Во Фауна центар (позади Мечос пица) ти е најефтин Пурина ПроПлан, а Еуканубата и Ројал Канинот се најефтини кај увозниците.

Член од
22 април 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1
Од увозникот за Ројал Канин број да не има некој да ми даде ?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
Увозник на Еукануба е Перо Божиновски, се наоѓа едно 20 метри подолу од слаткарницата Апче (во близина на Универзална сала).
Увозникот за Ројал Канин се наоѓа спроти Алумина.

Речиси во секој Пет шоп ги имаш овие 3 премиум брендови на кучешки храни и во било кој Пет шоп можеш да си земеш храна на кило.
Во Фауна центар (позади Мечос пица) ти е најефтин Пурина ПроПлан, а Еуканубата и Ројал Канинот се најефтини кај увозниците.
Благодарам на помошта :)
И ако може некој да ми препорача кој од овие брендови е најпогоден за Samoyed ?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Благодарам на помошта :)
И ако може некој да ми препорача кој од овие брендови е најпогоден за Samoyed ?
Нема за посебна раса најдобра храна. Има за величината на кучето :)
По мене,Еуканубата ми е подобра,ама тука некаде се со Ројал Канинот,е сега незнам како се со цените :)

L

Lu

Гостин
Се сложувам само што за мене ни Брит ни Еуканубата не се премногу квалитетни храни во однос на составот и во однос на она што го има останато од дехидратите на наш пазар во МК.
Според мене Brit Premium има одличен состав.
Првата состојка е 40% - 45% пилешко месо.

Инаку моментално на Македонскиот пазар најдобри храни се:

- Earthborn Holistic - Primitive Natural
- Farmina - Natural & Delicius Canine

Овие 2 храни се без житарици и имаат висок процент на месо и протеини во составот, и според мене се најдобрите 2 дехидрати во моментов во МК.

Исто и Hill's Science Plan беше одличен дехидрат, али за жал веќе не се увезува во МК.

Потоа следуваат: Canidae, Eukanuba, Royal Canin, Purina ProPlan, Bosch, Brit, Belcando, Natural Trainer, Cibau, Pro Pac ... и др.

Kajgana Shop

На врв Bottom