Храна за кучиња

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Нутрам храната не е канадска туку од Нов Зеланд, од тој производител само оваа линија е квалитетна другото е некоја средна класа.

Како Нутрам не е канадска? Еве што пишува на сајтот Nutram Pet Products is a division of Elmira Pet Products Ltd., a 100% Canadian owned and operated, privately held company with more than 25 years of pet food manufacturing experience. Located in Elmira, Ontario, Canada, а и на самото име стои канадското знаме. Добро, тоа и не е толку важно, важно е каков е квалитетот на храната.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Mnogu mi se dopaga postov! Inaku Natural and Delicious e predobra no I preskapa za zal
Да се сложувам скапа е ама нуди квалитет, мислам дека е околу 4,5K за вреќа 12Кг или 15Кг.
Нутрам храната не е канадска туку од Нов Зеланд, од тој производител само оваа линија е квалитетна другото е некоја средна класа.

Како Нутрам не е канадска? Еве што пишува на сајтот Nutram Pet Products is a division of Elmira Pet Products Ltd., a 100% Canadian owned and operated, privately held company with more than 25 years of pet food manufacturing experience. Located in Elmira, Ontario, Canada, а и на самото име стои канадското знаме. Добро, тоа и не е толку важно, важно е каков е квалитетот на храната.
Кога ќе видиш дека поопсежно анализирав за K-9 selection во 2:30 сабајле нормално е да се згреши.
Нов Зеланд е K9 Natural храната, Nutram е Канадска точно а од таа храна само Grain Free линијата е квалитет како што веќе беше спомнато.

Член од
26 август 2011
Мислења
16
Поени од реакции
9
Другар ме интересира каде може да ја најдам оваа храна и до прилика која е цената?
Последен пат ја земав од еден пријател кој се знае со некој кој работи во фирмава увозник (Вајомаг). Луѓето беа навистина услужливи! Имаат повеќе врсти на храна, така да зависи која те интересира. Мислам дека најскапата им беше околу 2500 ден за 15кг вреќа. Имаа и некоја промоција.

L

Lu

Гостин
Имам кане корсо 14 месеци е стар и сакам да качи килажа бидејки ми стои многу слаб.
Само дехидрат ли му даваш ?
Ако му даваш само дехидрат, тогаш тешко да накачи маса.
Почни да му готвиш најмалку 3 пати неделно ... Ориз со Пилешко, Мисиркино или Телешко месо.

Чисто колку да имаш претстава колкава количиња на готвен оброк да даваш на твоето Кане Корсо ќе ти кажам јас колкава количина и давам на мојата Доберманка која што е стара скоро 8 месеци.

Јас и давам полни 15 супени лажици ориз и 350 грама пилешко месо ( Карабатак исчистен ) и по 2 моркови ... ова е еден дневен оброк.
Сето тоа убаво сварено и пилешкото месо и морковите исецкани на ситни парчиња.
Со 15 лажици ориз тањирот (голем тањир од 3 литри) е 80% полн и количината е сосема доволна за еден оброк.

За твоето Кане Корсо би препорачала околу 20 супени лажици ориз и 500 грама пилешко месо или 300 / 350 грама телешко месо ... тоа е дневна количина за еден оброк и серазбира квалитетен дехидрат.

Мојата Доберманка секој втор ден јаде готвен оброк, и кога и давам готвен оброк никогаш не и одземам од дневната количина на дехидратот, си крка по 600 грама на ден.

Аааа, и ќе заборавев да кажам ... Cafortan + физичка активност ... чуда прави (y)
Е сега можеби малку е скап Кафортанот, јас го платив 4.000 денари, али од досегашните резултати сум презадоволна :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Аааа, и ќе заборавев да кажам ... Cafortan + физичка активност ... чуда прави (y)
Е сега можеби малку е скап Кафортанот, јас го платив 4.000 денари, али од досегашните резултати сум презадоволна :)
Аман бе, брат ми го купи најголемото паковање на Cafortan со 600 таблети за 1500 денари.

Еве цена, овде 1600 денари го продаваат. http://www.najevtino.mk/p/kafortan-300-gr/59261

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
  • Ми се допаѓа
Reactions: Lu
L

Lu

Гостин
Аман бе, брат ми го купи најголемото паковање на Cafortan со 600 таблети за 1500 денари.

Еве цена, овде 1600 денари го продаваат. http://www.najevtino.mk/p/kafortan-300-gr/59261
Не, брат ти што го зел тоа паковање на Кафортан од 300 грама (600 таблети) не е најголемото паковање, тоа е средното паковање. И точно, кошта околу 1.500 / 1.600 денари.

Јас го зедов најголемото паковање од 1.000 грама (2.000 таблети) и тоа паковање кај Перо Божиновски (он е увозник за Кафортан во Македонија) кошта 4.400 денари, али јас бидејќи се знам со Перо, мене ми го даде за 4.000 денари.
На пример во пет шопот Амазон најголемото паковање на Кафортан (2.000 таблети) кошта 5.500 денари.

Ајде сега малку математика:
Мојата Доберманка има скоро 8 месеци и моментално тежи 33 / 34 килограми.
Кафортан се дозира 3 таблети на 5 килограми телесна тежина ... значи кога ќе има 35 килограми ќе треба да и давам 21 таблета на ден, а сега бидејќи има 33 / 34 килограми јас и давам по 20 таблети на ден ... значи цела доза дневно ја прима.
Најголемото паковање има 2.000 таблети и кога ќе поделиш 2.000 таблети : 20 таблети на ден = 100 денови.

Е сега она тек уште ќе расте и кога ќе порасне ќе има околу 40 килогами - максимум 45 килограми ... па така со килажата и дозата на Кафортан расте.
Па така според моите пресметки најголемото паковање на Кафортан (1.000 грама) со 2.000 таблети ќе ми трае околу 3 месеци.

Е сега нормално дека постои солуција и немора да се земе најголемото паковање на Кафортан од 1.000 грама, постојат и помали паковања кој што се:
- Паковање од 90 грама (180 таблети) кошта 600 денари.
- Паковање од 300 грама (600 таблети) кошта 1.500 / 1.600 денари
- Паковање од 1.000 грама (2.000 таблети) кошта од 4.000 денари па нагоре во зависност од каде ќе го купиш.

Мене највеќе ми се исплати најголемото паковање :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Прилично голема разлика во цена кај нас и странство за кафортанот. Патем зашто немам искуство со кафортанот а ми има кажано дечкото што работи во Фауна дека со кафортан златен ретривер женка ги надминала границите на расата и од мажјакот :)
Покрај калциумот и фосфорот како главни компоненти ми кажа дека делувало како еден вид анаболен стероид за кучето :confused:

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Прилично голема разлика во цена кај нас и странство за кафортанот. Патем зашто немам искуство со кафортанот а ми има кажано дечкото што работи во Фауна дека со кафортан златен ретривер женка ги надминала границите на расата и од мажјакот :)
Покрај калциумот и фосфорот како главни компоненти ми кажа дека делувало како еден вид анаболен стероид за кучето :confused:
Тоа е точно, бидејки кафортанот не е за таков тип на кучиња, препорачлив е за да кажам кучињата од втора група, но на пример во 8ма група се немаат добро покажано. Калциумот и фосфорот не се стероиди, но тие се носители на растот на коските.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Е сега ме утепа со втора и осма група :D
Se izvinuvam za utepuvanjeto :D vtora grupa po FCI se grupa na molosoidi,kako doberman,kane korso, mastifite,sarplaninecot. Osma FCI grupa se kucinjata aporterri, vo koi spagaat site retriveri,kokerite I drugi rasi. :)

Член од
13 декември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Само дехидрат ли му даваш ?
Ако му даваш само дехидрат, тогаш тешко да накачи маса.
Почни да му готвиш најмалку 3 пати неделно ... Ориз со Пилешко, Мисиркино или Телешко месо.

Чисто колку да имаш претстава колкава количиња на готвен оброк да даваш на твоето Кане Корсо ќе ти кажам јас колкава количина и давам на мојата Доберманка која што е стара скоро 8 месеци.

Јас и давам полни 15 супени лажици ориз и 350 грама пилешко месо ( Карабатак исчистен ) и по 2 моркови ... ова е еден дневен оброк.
Сето тоа убаво сварено и пилешкото месо и морковите исецкани на ситни парчиња.
Со 15 лажици ориз тањирот (голем тањир од 3 литри) е 80% полн и количината е сосема доволна за еден оброк.

За твоето Кане Корсо би препорачала околу 20 супени лажици ориз и 500 грама пилешко месо или 300 / 350 грама телешко месо ... тоа е дневна количина за еден оброк и серазбира квалитетен дехидрат.

Мојата Доберманка секој втор ден јаде готвен оброк, и кога и давам готвен оброк никогаш не и одземам од дневната количина на дехидратот, си крка по 600 грама на ден.

Секој ден му давам мелено мисирково месо и ориз и храна.Кучето има околу 40-45кг ама мислам дека треба да качи уште малце килажа

L

Lu

Гостин
Секој ден му давам мелено мисирково месо и ориз и храна.Кучето има околу 40-45кг ама мислам дека треба да качи уште малце килажа
А Кане Корсото е машко или женско ?
Ако е женско тежината е сосема ОК, а ако е машко би требало околу 50 килограми да има, но сепак тука голема улога игра и висината и самата конструкција и генетика на кучето :)
Ако си мерел колку е високо, пиши ја висината.
И серазбира, ако мислиш дека е слаб и дека треба да накачи маса, тогаш зголеми му ја дневната количина на храна, па за кус период ќе ги видиш резултатите.
И освен готвеното, доколку му даваш и дехидрат, гледај дехидратот да биде квалитетен и со повеќе протеини и масти ... можеш да ги користиш Performance формулите, тие се појаки

Член од
13 декември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
А Кане Корсото е машко или женско ?
Ако е женско тежината е сосема ОК, а ако е машко би требало околу 50 килограми да има, но сепак тука голема улога игра и висината и самата конструкција и генетика на кучето :)
Ако си мерел колку е високо, пиши ја висината.
И серазбира, ако мислиш дека е слаб и дека треба да накачи маса, тогаш зголеми му ја дневната количина на храна, па за кус период ќе ги видиш резултатите.
И освен готвеното, доколку му даваш и дехидрат, гледај дехидратот да биде квалитетен и со повеќе протеини и масти ... можеш да ги користиш Performance формулите, тие се појаки
Кучето е машко и ке пробам да му го зголемам дневниот оброк па да видам дали ке има резултати...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Најдобронамерно не фрлајте пари на McKerk дехидратот за кучиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom