Храна за кучиња

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Некоја храна како да можам да го поправам малце бидеејки малку ослабна (вештачка) или нешто природно да му подготвам. Се прави муабет за Сибирска хаска 1година машко

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Некоја храна како да можам да го поправам малце бидеејки малку ослабна (вештачка) или нешто природно да му подготвам. Се прави муабет за Сибирска хаска 1година машко
Врати се неколку страни назад,пролистај ја темата има многу имиња на храни споменато.

Член од
2 февруари 2011
Мислења
65
Поени од реакции
15
Да, не ги прифаќаше добро храните. На почеток сменив неколку храни, па продолжив со Ројал, па кога дознав за McKERK Puppy&Junior ја земав да ја пробам, зошто разликата во состав беше минимална, а во цена околу 1200ден. На првото ставање храна во садот малово ми спобудале. Во еден здив ја смавта. Затоа и највеќе се одлучив да продолжам со таа храна. Ем него му се свиѓа, ем мене ми штеди пари :) Инаку кучево баш го носев пред некој ден на ветеринар и го пофали дека супер пропорции имал и ми препорача на наредната изложба да сум го носел :) (те молам не го сфаќај ова како чаламење, туку чисто во склоп на муабетов за храната).

А за тоа колку постои фабрикава и те како не се сложувам со тебе, зошто сепак да произведуваш храна од 1942 до денес мора да значи дека си натепал долги години искуство, квалитет и имиџ. Бар тоа е мое мислење :)
Храната е одлична, истата ја користам и јас усте од кога ми беше мало кучето и доста напредуваше со истата.Моментално користам Otto италјанска инаку претежно сум на McKERK.

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
...
Помош да ми дадете совети што може да му биде.. дали има шанси да има глисти не знам секој ветеринар различно ми кажува во кочани... што да му подготвувам да јаде .. дали ќе го поправи да му давам по 500гр варен ориз(дневно) ? некој др совет кажете.. фала

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
...
Помош да ми дадете совети што може да му биде.. дали има шанси да има глисти не знам секој ветеринар различно ми кажува во кочани... што да му подготвувам да јаде .. дали ќе го поправи да му давам по 500гр варен ориз(дневно) ? некој др совет кажете.. фала
Иди кај Далибор во ветеринарната да ти даде апчиња за глисти и само од ориз нема да го поправиш, ти треба месо и дехидрат.

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Иди кај Далибор во ветеринарната да ти даде апчиња за глисти и само од ориз нема да го поправиш, ти треба месо и дехидрат.
Од кочани сум... не знам дали има некој далибор ветеринар... ако е од кочани знаеш ли нешто повеќе за него да ми го опишеш . инаку конкретно нешто што да му давам ?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Од кочани сум... не знам дали има некој далибор ветеринар... ако е од кочани знаеш ли нешто повеќе за него да ми го опишеш . инаку конкретно нешто што да му давам ?
Има кога ти кажувам :D и јас сум од Кочани,а тој ми е колега,млад дечко во ветеринарната станица работи. Конкретно..што поконкретно од тоа, месо јагнешко срце, пилешки грбови, грклани...дехидрат..во Кочани тешко нешто поквалитетно да најдеш, едино од Скопје ако има некој да ти донесе од пет шоповите.

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Како да го натерам да јаде дехидрат, му купив ројал канин пробав све и свашта, и пак исто несака.. проблемот е што до сега јадеше домашна храна, сега за да го одвикнам и да се префрлам на дехидрат нормално е тешко... како да го натерам да јаде дехидрат? немам идеја... го оставив 3-4 дена гладен т.е само на дехидрат ќе пробаше по 2-3 зрнца и толку...

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
topi go dehidratot so tecniot del na hranata, probaj isto so meshanje, postepeno namaluvaj go odnosot gotveno:dehidrat

Член од
3 мај 2013
Мислења
20
Поени од реакции
3
А во Грција во Lidl која храна ја има? и дали е добра?
гледав тука на нет ја има : Orlando и Optidog добри храни ли се ?? :unsure:

L

Lu

Гостин
А во Грција во Lidl која храна ја има? и дали е добра?
гледав тука на нет ја има : Orlando и Optidog добри храни ли се ?? :unsure:
Прати ми линкови од нивниот состав, па ќе ти кажам дали се квалитетни :)

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
За сите што сакате има една бугарска на рефус се продава.100 денари пола кило.Храната е навистина одлична.Ја купив позади грчка амбасада.Реално малку е поскапа од педигри,но кучево мое многу повеќе ја јаде.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Каков Орландо,Опти Дог. и остала боранија од храни..:гомце: ако чинат нема да бидат по 60 денари килограм....;)
Тоа шо ќе платиш,тоа и ќе јадеш...важи во најголемиот дел од случаите со кучешките храни(иако некои од поскапите се премногу преценети и не вредат реално за тие пари шо ги шиткаат)....
Подобро за тие пари 700-800 денари шо ќе ги платиш за вреќа Орландо,купи си ориз(по 40 денари кило)пилешко барем ќе знаеш шо си купил за тие пари....:)

Член од
22 септември 2011
Мислења
65
Поени од реакции
41
Ако сум почетник еве јас да напишам како го хранам моето шарпланинче кое нема 3 месеци а е тешко 15 кг , јаде 4-5 пати на ден прво јогурт со отстојан леб и дехридат натурал траинер maxi junior ,после иде исто леб малку со вода дехидрат и жолчка со се љушпа или урда (жолчка мах 2 пати неделно),третиот оброк е чисто само дехидрат затоа последниот е околу 250 гр ориз со 250 гр пилешки грбови,јагнешки или пилешки џигери а последниов оброк некогаш му го давам 2 пати на ден само што тогас знам да ставам морков копир палента.Ако негде грешам со исхраната слободно поправете ме ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom