Храна за кучиња

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Фала многу! А овој пет шоп каде се наоѓа точно? Да не е тој одма спроти Ветеринарната болница?
И уште нешто :) Дали имате некое решение за кога пијат вода?
Пошто мојов кога пие вода од околу се е мокро и му ставам пешкир под садот.
Видов дека има и онакви садови што се доста големи и длабоки така да ако тоа го наполнам до пола не би требало кога пие да прска насекаде.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Da,toj sprotiv veterinarnata stanica. Se izvinuvam za latinicata nemam kompjuter pa pisuvam od telefon.
Lu, znam vidov na mapata,ama ne znaam kade se se naogaad :D

Член од
13 декември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
И јас ја имав истата дилема како тебе кога купував куче. Случајно дознав за една многу добра италијанска храна од пријател, малку позната меѓу продавачиве на храна за домашни миленици кај нас. Го има речиси истиот квалитет како Ројал Канин и Еукануба, а е доста поефтина. Храната се вика McKERK. Од тоа што можев да побарам на интернет, излезе дека произведителот ја има најстарата фабрика за производство на храна за домашни миленици во Европа. Фабрикава постои од 1942 година. За мене тоа е доволен знак за квалитет. Еве линк до нивниот официјален сајт: http://www.mckerk.com/ На декларацијава на вреќава читам дека увозник за МК е Вајомаг.
Најпријателски ти ја препорачувам хранава. Јас имам малечко westie и на почетокот ми правеше многу проблеми со исхраната. Сменив неколку врсти на храна, ама од кога почнав да му давам McKERK немам гајле. Ептен добро ја прифати.
Другар ме интересира каде може да ја најдам оваа храна и до прилика која е цената?

Член од
13 декември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Сакам да ве прашам дали некој ја има користено храната К9 high performance .Храната била кандаска,ми рекоа дека по квалитет била иста как royal canin и eucanuba oд состав знам само дека содржи 32% протеини.Ке може ли да ми дадете повеќе информации? фала однапред

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Другар ме интересира каде може да ја најдам оваа храна и до прилика која е цената?
Која раса на куче и колкав буџет имаш за храна да ти препорачаме нешто?
Сакам да ве прашам дали некој ја има користено храната К9 high performance .Храната била кандаска,ми рекоа дека по квалитет била иста как royal canin и eucanuba oд состав знам само дека содржи 32% протеини.Ке може ли да ми дадете повеќе информации? фала однапред
Можеш да посочиш со линк или информации од официјалната за храната зашто не успеав да најдам ништо па да видиме дали е или не е ОК за тие пари?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Hellsing, I jas ja imam sretnato hranava na nekoj forum, tamu ja pofalija dosta ama ne znam bidejki ja nemam ni videno kaj nas,ako ja najdes na net,ako ne ti e tesko kopiraj go sostavot ovde.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Член од
13 декември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0

Можеш да посочиш со линк или информации од официјалната за храната зашто не успеав да најдам ништо па да видиме дали е или не е ОК за тие пари?
Имам кане корсо 14месеци е стар и сакам да качи килажа бидејки ми стои многу слаб
--- надополнето: 14 декември 2012 во 20:10 ---
Мислам дека се работи за оваа храна
оваа е канадска; http://nutram.com/product.php?id=7h7r7c0l4q2t
но не знам кај ја има овде да се купи
Да да таа е.Ја има кај мене во струмица во еден пет шоп и ветеринарот ми рече дека е многу добра, па затоа сакав да прашам дали некој ја има користено

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Имам кане корсо 14месеци е стар и сакам да качи килажа бидејки ми стои многу слаб

Да да таа е.Ја има кај мене во струмица во еден пет шоп и ветеринарот ми рече дека е многу добра, па затоа сакав да прашам дали некој ја има користено
Имам другарка што одгледува КК, и нејзиниот мажјак кога ке го видам секогаш ја прашувам дали добива храна тоа куче, а јаде ко да е дупнато во стомакот, ништо не му се зафаќа. Стави слика па ке ти кажеме наше мислење.

Член од
13 декември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0

Храната е 3800 кај мене во струмица еве линк од храната http://nutram.com/product.php?id=7h7r7c0l4q2t

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Дај кажете шо е финтата?:cautious:
Кај нас,конкретно за Битола мислам(во поснабдените петшопови,грото се тапа,со мали исклучоци).... вреќата Purina Pro Plan за кутриња....

А официјалните продукти изгледаат сосема различно...:confused:
Никаде не ја гледам оваа слика на ниедна вреќа,има повеќе верзии на храна за кутриња,ама оваа не ја гледам никаде......:гик:
http://www.proplan-dog.com/dog-food/products/puppy/Pages/default.aspx
Дали се работи за постара верзија на храна шо веќе не ја пласираат на пазар,па им останале залихи на нашиве.....?или прават некој далавери увозниците?:cautious:
Исто и со Ројал Канин....
Во Битола на пример,само во една продавница иам начекано Ројал,а вреќата излгеда сосема различно од рекламата на произведувачот....:гик:,буквално различно....:eek:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Дај кажете шо е финтата?:cautious:
Кај нас,конкретно за Битола мислам(во поснабдените петшопови,грото се тапа,со мали исклучоци).... вреќата Purina Pro Plan за кутриња....

А официјалните продукти изгледаат сосема различно...:confused:
Никаде не ја гледам оваа слика на ниедна вреќа,има повеќе верзии на храна за кутриња,ама оваа не ја гледам никаде......:гик:
http://www.proplan-dog.com/dog-food/products/puppy/Pages/default.aspx
Дали се работи за постара верзија на храна шо веќе не ја пласираат на пазар,па им останале залихи на нашиве.....?или прават некој далавери увозниците?:cautious:
Исто и со Ројал Канин....
Во Битола на пример,само во една продавница иам начекано Ројал,а вреќата излгеда сосема различно од рекламата на произведувачот....:гик:,буквално различно....:eek:
Можно е да се работи за друга формула на храната :)

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Има измени во формулата но само на одредени храни,зборувам конкретно за Про План, тие храни што се изменети кај нас никогаш и ги немало. А ова може да се постари пакувања, тоа што ти го имаш видено е некое ново пакување. Имај на ум дека далеку е Европа и Америка за нас :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Hellsing, I jas ja imam sretnato hranava na nekoj forum, tamu ja pofalija dosta ama ne znam bidejki ja nemam ni videno kaj nas,ako ja najdes na net,ako ne ti e tesko kopiraj go sostavot ovde.
Мислам дека се работи за оваа храна
оваа е канадска; http://nutram.com/product.php?id=7h7r7c0l4q2t
но не знам кај ја има овде да се купи
Нутрам храната не е канадска туку од Нов Зеланд, од тој производител само оваа линија е квалитетна другото е некоја средна класа.

Дај му повеќе да јаде или од дехидратот или коски, месо итн итн.
Храната е K-9 Selection и од она што можев да нет да најдам зашто има премногу различни храни со K-9 ознака оваа е таа за која збориме и е Чешка.
Оваа пак е права ствар :P
Ама да се вратиме на муабетот:
Подоле е составот на храната која е посочена во линк погоре. Истата не е толку лоша ама не е ни толку добра, би можел да ја сместам во класата на Пурина и Еукануба со некој +/- за едните или другите.
Со црвено се означени оние состојки кои реално не би требало да бидат во составот на една квалитетна храна за кучиња.
На кратко објаснување зашто е тоа така:
пченицата и пченката е житно зрно и двете немаат значајна хранлива вредност за еден месојад како што е кучето. Corn meal е уствари палента која е направена од полузрнеста сушена пченка, пченката како таква е ефтина житна култура за која рековме дека нема значајна хранлива вредност за кучето и не се смета дека треба да е во составот на една храна за куче.
Хемиска форма на Витамин К која е доста контроверзна и е поврзана со токсичност на црниот дроб, алергии и абнормални нарушуваѓа или опаѓања на црвените крвни клетки.

Chicken meal, ground maize, ground wheat, chicken fat (preserved with Vitamin E), corn meal, chicken, sodium chloride, d-calcium phosphate, calcium carbonate, choline chloride, sorbic acid, vitamin A acetate, d-activated animal sterol , di-alpha tocopheryl acetate, menadione sodium bisulphite complex, vitamin B12 supplement, riboflavin, niacinamide, d-calcium pantothenate, pyridoxine hydrochloride, thiamine mononitrate, folic acid, biotin, ferrous sulphate, manganese oxide, zinc sulphate, copper sulphate, calcium iodide , sodium selenite.

Ова е мое видување од едно малце поопсежно истражување на интернет околу хранава.
Мој заклучок е дека е преголема цена за овој вид на храна, засега Brit-от во одно на квалитет и цена е убедливо водечка на наш пазар.
Оние кои можат да си доволат малце повеќе да одвојат од џебот би ја препорачал N&D Grain Free и N&D Low Grain како и Earthborn Holistic

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Mnogu mi se dopaga postov! Inaku Natural and Delicious e predobra no I preskapa za zal

Kajgana Shop

На врв Bottom