Храна за кучиња

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Мора ли тоа да е вреќа од 10-15кг, нема ли нешто како педигре ( само за килажата ) до 3-4 кг? Пример педигре е 3г 500 денари, јас барем толку ја платив, нешто слично до таа цена или поквалитетните ( да не се од рангот на педигрее ) се поскапи :) ?
Немора секако, ама така највеќе се исплати како што веќе ти кажаа.
А штом се работи за пинч уште подобро ти е цела вреќа, па во наредните 3-4 месеци да не му ја мислиш ако не и повеќе.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Неможам да се сложам со тоа дека Belcando е една од најдобрите, може многу подобро да се најде на наш пазар.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Секоја храна кај различни раси се има различно покажано.
Кај мене ProPlan ми направи чудо во позитивна смисла.
Давав и Royal Canin една вреќа, али за црн лабрадор не е добра бидејки ми ја промени бојата на крзното кај кучката.
Но морам да напоменам дека тоа е затоа што кај нас стигнува најлошото и од најдобрите храни.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Каде може да се најде Renal храна во Скопје?
Месец и пол покасно, се надевам си нашол досега, ама во случај да не си нашол има во Легони Вет на Рузвелтова пред старата зграда на Сет.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Edna od najdobrite hrani - spored mene (spored kucevo moe de :)).
Uvoznicite ti se kaj general shtab, pa mislam deka mozesh i za poeftini pari da ja zemesh.
Redovno na vreka imaat ubavi popusti...
Sorry za latinicava.
Каде поточно кај Генералштаб, тоа е продавница или? Како да ги најдам?
Кога ќе ја дотрошам оваа вреќа што ја имам сега, би пробала и од Белкандо.
А користел ли некој Хепи Дог ?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Каде поточно кај Генералштаб, тоа е продавница или? Како да ги најдам?
Кога ќе ја дотрошам оваа вреќа што ја имам сега, би пробала и од Белкандо.
А користел ли некој Хепи Дог ?
Хепи дог ти е гомно од храна - во буквална смисла...

А иначе, кога од Рузвелтова ќе свртиш десно, према Г.Ш. од лева страна ти доаѓа, нов пет шоп е, али стварно се опремени, дури и ја се зачудив.
Хепи догот ... што да ти кажам ... колку јаде - повеќе кака, што ти е еквивалент на неквалитетна храна.
Ако се финансии во прашање, кога би ја користел оваа храна, обавезно збогатувај ја со пилешко месо и варен ориз и апчиња калциум.
Сума сумарум, исто ќе те кошта колку и квалитетна храна...

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Хепи дог ти е гомно од храна - во буквална смисла...

А иначе, кога од Рузвелтова ќе свртиш десно, према Г.Ш. од лева страна ти доаѓа, нов пет шоп е, али стварно се опремени, дури и ја се зачудив.
Хепи догот ... што да ти кажам ... колку јаде - повеќе кака, што ти е еквивалент на неквалитетна храна.
Ако се финансии во прашање, кога би ја користел оваа храна, обавезно збогатувај ја со пилешко месо и варен ориз и апчиња калциум.
Сума сумарум, исто ќе те кошта колку и квалитетна храна...
Мислам дека знам кој е, се вика Парк, и навистина е снабден.
Таму ми ја препорачаа храната Хепи Дог, затоа и прашав но не знам дали и ти мислиш на истата, според она што го читав на интернет, ми изгледа сосема добра и не е баш толку ефтина, вреќа од 10 кг кошта 2200 ден.
Еве за која храна станува збор.
http://gb.happydog.de/products/dry-food/

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Тапа храна оваа Happy Dog и да ефтина е ако е 10 Kg 2200. :)

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Тапа храна оваа Happy Dog и да ефтина е ако е 10 Kg 2200. :)
Е не знам за тебе е може ефтина, ама ако споредиш доаѓа посакапа од некои други храни што се слични по содржина: Топ Треинер е 20 кг 3000 ден, Цибау е 15 (+3 гратис) 3400 и сл. Значи оваа би дошла 20 кг 4400.
А ти си ја пробал или?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Го има по пет шоповите мислам,барем по овие поснабдениве, а за цена не знам да ти кажам, кај мене во автокоманда го има во Pet Supplies

L

Lu

Гостин
Каде може да се најде Brit Premium и по која цена ?
Јас моментално користам Brit Premium и вреќата ја купив од пет шопот Pet Supplies како што кажа SaltNPepa , (има вкупно 4 Pet Supplies шопови) и јас ја купив вреќата од Pet Supplies на Рузвелтова.

Бидејќи ти имаш Лабрадор, тебе ќе ти одговара истата формула како за мојот Доберман ... значи ќе земеш Brit Premium - Junior Large Breed.
Вреќа 15 кг. кошта 3.100 али од Pet Supplies даваат 10% попуст на цела вреќа, и цената со попуст излегува 2.800 денари.

Составот е одличен, првата состојка е 42% пилешко месо, 27% животински протеини, 16% масти, 4.218 калории на килограм ... се на се за таа цена од 2.800 добиваш одличен дехидрат.
Еве ти линк за подетално да си го разгледаш составот на Brit Premium - Junior Large Breed

За жал на Астра не и се погоди Brit Premium, изметот и е премногу мек, и еве ми останаа уште околу 2 килограми Brit Premium.

Па денеска ќе одам во Pet Supplies да и земам Brit Care.
Brit Care е суперпремиум линија која што е Grain-Free не содржи житарици (пченка, пченица, јачмен и сл.) освен оризот.
Brit Care вреќа 12 кг. кошта 3.000 денари, и јас ќе земам од формулата Junior Large Breed - Lamb&Rice (јагнешко и ориз).

Еве линк од Brit Care - Junior Large Breed - Lamb&Rice

Kajgana Shop

На врв Bottom