Мистичен напиша:
Верувате во хороскопи, натални карти и слично?
За хороскопиве по веснициве несакам да коментирам, но за наталните карти...хммм...мислам дека доколку е изработена од човек кој навистина се разбира од астрологија, наталната карта може да предвиди навистина некои работи.
Ваши мислења или искуства?
Navistina e cudno,no vistinito. generalnite horoskopi koi gi citete po vesnicite, navistina nemaat vrska so individualnite licni karakteristiki na sekoj od nas. No zatoa astrolozite i predupreduvaat deka takvite horoskopi treba da se citaat so rezerva i dodavanje na sopstvenite karakteristiki i obelezja,za da se dobie priblizno barem,horoskop koj se odnesuva na toj znak,a na nikogo poedinecno.
Koga ke vi napravat licna natalna karta,odnosno koga ke vi ja napravi zimi eden astrolog priznavam kaj nas SIME,e togas,moze da se cudite i da se krstite,ama se dokazuva deka astrologijata i pretskazuva,osven sto dobro go tolkuva minatoto.
Od licno iskustvo znam deka ona sto planetite ke ti go sklepaat,nikoj ne moze da go rasklepa.
Sime mi napravi natalna karta.Lugjeeeeee..pa..pa..
sto kaza,toa bidna.:raz:
I sekogas se obiduvam da go slusam vnimatelno sto zboruva.Do sega ne promasil. Osobeno koga zboruva za predviduvanjata,odnosno za toa sto planetite i pretskazuvaat na planetava,sekoja Nova Godina-se pretvaram vo uvo. Site katastrofi i ostanati neprijatni prirodni nesreki gi predvidel vo detalj.No i ubavite nastani isto taka.
Astrologijata e nauka,koj sto saka neka kaze,samo zavisi neli,koj gi cita kartite i rasporedot na planetite vo daden moment. Toa umee vistinski astrolog. A kaj nas ima mnogu izmisleni i eden vistinski. Ne go reklamiram,no ete lesno e da go najdete Sime i da se uverite.:wink: