Хорор филмови

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.225
Поени од реакции
8.332
Тој ми е муабетов и мене.Ретко се начекува хорор со 6 и нешто рејтинг и најчесто се просечни хорори но нели ... ние сакаме нешто посебно.Гледаш 7.7 рејтинг и очекувам да не заспијам од хороров вечерта а јас уште дури го гледав ќе заспиeв.
Sinister и Insidious се филмишта за овој.Иако немаат којзнае што во нив, барем дури ги гледаш си понапнат и повнесен во филмот.

Што имаше страшно во Синистер тој маскираниот што се појавуваше одвреме на време како Алис Купер пејачот?
Инсидиус добар али премногу аматерски тоа негативецот, ака гаволот како супер марио беше у фацата.
Конјуринг е филм над филмовите, тој ако нема хорор незнам кој има, ти ако не си го гледал на Волуме 1, тогаш ниеден филм нема да ти биде страшен нормално, звукот е тој што го вади филмот во хоророт.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Инсидиус добро почна, последните пола саат циркус ги направиле.
Последен хорор филм што го гледав мислам дека беше Drag me to Hell и толку ме освои што веќе нема потреба да гледам хорори.
пред некој ден кога бев на гости го имаа пуштено на тв, бабата кога гребеше по колата ме преврте од смеење, пушти го пак, смешен е од втор пат кога го гледаш :pos:

Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
јас верувам дека,..некој да ве чита со диплома ќе се акни од смеа

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
^Ова е карлович, стар пациент, игнорирајте го и нема да има никакви проблеми. Има обиди да биде смешен со хумор од пред нашата ера, па и за тоа треба храброст.

G

garthok

Гостин
The conjuring не е ништо ново (не знам и јас зошто очекував нешто повеќе) сите трикови од ваков тип на филм собрани на едно место зачинето со предобра камера, музика, фотографија... али во глобала досаден. Полека умре овој жанр или све е веќе искористено или ја се имам пренагледано вакви филмови поим неам

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.225
Поени од реакции
8.332
The conjuring не е ништо ново (не знам и јас зошто очекував нешто повеќе) сите трикови од ваков тип на филм собрани на едно место зачинето со предобра камера, музика, фотографија... али во глобала досаден. Полека умре овој жанр или све е веќе искористено или ја се имам пренагледано вакви филмови поим неам

Кога се работи за таков тип на филм, што очекуваш ти вонземјани да се појават во филмов?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
После Господ знае колку време филм што бил изхајпан до немајкаде ми се свиѓаше.
The Conjuring атмосфера топ, фотографија, музика. Приказните се тие, ништо ново не треба да очекуваш, ама колку беа напнати некои сцени, тоа беше страшно нешто.
8мица од мене со мирна душа, уживав додека го гледав.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Не, но зошто па и да не (го имаше тоа у Дарк скајс ако не се лажам од поновиве)

Не сфаќам како може да ви биде досаден Conjuring а да спомнувате филмови како Insidious (iako mislam isti reziser e, ili od sinister bese) и Dark Skies.
Dark Skies беше еден од најлошите филмови што ги гледав годинава. 2 од 10 има од мене.

Последен хорор филм што го гледав мислам дека беше Drag me to Hell и толку ме освои што веќе нема потреба да гледам хорори.
Како не те фаќа мерак хорорче некоја ноќ да си пуштиш? :) И од мене и од БолиглаваТ (did i use it right?:pos:) имаш препорака.
Добра е актерската екипа, има многу добра камера и играње со кадри, музика и звук скоро совршени како за хорор, и да, веќе видено ама собрано најдборото од сите веќе видени и фино скоцкано. Ама секако си бара атмосфера сам пред тв со глас, или пред писи ама битно да не се штеди на звук и добро стресување паѓа.

G

garthok

Гостин
Не сфаќам како може да ви биде досаден Conjuring а да спомнувате филмови како Insidious (iako mislam isti reziser e, ili od sinister bese) и Dark Skies.
Dark Skies беше еден од најлошите филмови што ги гледав годинава. 2 од 10 има од мене.

Како не те фаќа мерак хорорче некоја ноќ да си пуштиш? :) И од мене и од БолиглаваТ (did i use it right?:pos:) имаш препорака.
Добра е актерската екипа, има многу добра камера и играње со кадри, музика и звук скоро совршени како за хорор, и да, веќе видено ама собрано најдборото од сите веќе видени и фино скоцкано. Ама секако си бара атмосфера сам пред тв со глас, или пред писи ама битно да не се штеди на звук и добро стресување паѓа.
Ако е од ист режисер не значи дека е и тој добар и нидге не спомнав дека дарк скајс е добар филм, филмот е тотално срање и сквернавење на тој жанр. Во друга конотација го спомнав дека вонземјани и те како може да се умиксаат во филмови со паранормална тематика.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
N

Nicky Santoro

Гостин
Ви кажав на мене како влијаеше конжуринг вие се испотепавте.Ете мене Синистер и инсајдиус подобри ми беа од конжуринг.
Никаде не реков дека оние два се мн јаки хорори и без грешка.Инсајдиус арно си рече некој погоре, смешки е накрајот.Таа вештерката каква беше направена :pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Сите тие се солидни филмови, значи тука луѓето мислат дека ако кажеш солиден филм, дека зборуваш за некое ѓубре, незнам зошто таков став се има. На пример на мене ниту еден од горе дискутираните не ме воодушеви, да беа добро направени филмови, ама ете мене не ме импресионираа што незначи дека се лоши филмови, мада Insidious ми беше некако и под просек.

Е сега има тазе направени хорор филмови (под тазе мислам не постари од 10-на + - години) кои се институција за набројаниве горе, и како човек после гледање на такви филмови, да биде импресиониран од горе набројаните? неможеш да идеш против себе, и да се лажеш, барем ја неможам.

Еве неколку примери,

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 - мислам, видете ги само user reviews речениците кои се истакнати под нив...

Како човек после да рече, "еј топ филмови се" овие за кои се натегате...

Kajgana Shop

На врв Bottom