Хорор филмови

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Брату ова ти ко да ти барам да ми кажиш со шо да си покачам адреналин а ти наместо БМВ 520 да ми речиш застава од 4туркса, дај не заебавај, како содржина се добри не велам не, можи и подобри, ама технологијата си го прај своето бе Марче не драпај и ти сеа :D , ова ти е исто ко да гледаш партизански филм (го погодува куршум, прво испраен се витка се стега некое време па после пајџа на земја и глуми болен мајмун а крв нема) и од овие новиве акциони филмој крајно реалистички, НЕ СЕ СЛОЖУВАМ.
А иначе само Psucho и овај The Shining ги имам гледано, случајно се разбира ;)
--- надополнето: 5 јули 2013 во 18:21 ---

Крајот го коментирав погоре, Bullshit :icon_mrgr: али сепак си земам право да кажам дека заслижува високо место, не го давам само јас туку и рејтинг си има филмот додуша, ми сметаат некои сцени навистина ама има ефекти упм, солзи ми идеа ко го гледав, се разбира при крајот ми се заеба се ама то е
На факултет че ти кажам дали не е така :D Како сме забораеле да прајме муабет на темава у пм, криво ми е . Ти каква сакаш имај технологија ако не знајш да ја користиш тури пепели. Нема режисер со мадлаци шо че застани и склопи некое ремек дело во овој правец.Не е финтата да го состави некое крвожедно зомби кое наѕира од огледало и му течи лига измешана со крвца, па и се нафрла на женската на земја, ја поткасува, таа сирота пишти вришти и умира. Треба искушение, треба неизвесност, дури и тишина треба, треба да влезиш внатре во собата преку екранот и да се соживуваш со ситуацијата. А тие наведени филмови што се однесува до мене не се ни просек хорор, искрено другар подпросек. Ефтина приказна, зачинета со штрек, досадни дејствија, предвидливи настани и завршетоци, тоа е тоа. Ајде седни изгледај и другите освен псахјо и шајнинг, или ако те мрзи, последниот гледај го само (мрзата че ти плати со лишување од перфекција ако се одлучиш за ваков чекор :P)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.701
Поени од реакции
4.549
На факултет че ти кажам дали не е така :D Како сме забораеле да прајме муабет на темава у пм, криво ми е . Ти каква сакаш имај технологија ако не знајш да ја користиш тури пепели. Нема режисер со мадлаци шо че застани и склопи некое ремек дело во овој правец.Не е финтата да го состави некое крвожедно зомби кое наѕира од огледало и му течи лига измешана со крвца, па и се нафрла на женската на земја, ја поткасува, таа сирота пишти вришти и умира. Треба искушение, треба неизвесност, дури и тишина треба, треба да влезиш внатре во собата преку екранот и да се соживуваш со ситуацијата. А тие наведени филмови што се однесува до мене не се ни просек хорор, искрено другар подпросек. Ефтина приказна, зачинета со штрек, досадни дејствија, предвидливи настани и завршетоци, тоа е тоа. Ајде седни изгледај и другите освен псахјо и шајнинг, или ако те мрзи, последниот гледај го само (мрзата че ти плати со лишување од перфекција ако се одлучиш за ваков чекор :P)

Точно момче го спомнав јас то, то е содржината, можда во некој стар филм е далеку подобра и помадлеста како шо кажа, потполно се слагам (потребата од тишината во одредени ситуации), ама сепак прајме муабет за жанрот хорор мувис, читај ги сите рецензии и че видиш дека секоја добра или лоша критика следи поради реакцијата на ВРИШТЕЊЕ по сцената ;) значи ти праам муабет дека кај секој поединец во коментар или рецензија че сретниш критика во стилот "ич не беше срашно" или "толку беше страшно шо мочта ми се здрви", брат просто е така, нормално дека колку и да е страшен филмот ако нема содржина е досаден, ти ми ја издвојуваш само содршината ама ај гледај го тој филм без ефекти, останува на то COOL шо иди само од содршината, е сеа ако прајме муабет за трилери или драми или други срања тука ми пајџа во вода муабетов за ефективе, тука е содржинската лепота, приказната, глумата итн

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Точно момче го спомнав јас то, то е содржината, можда во некој стар филм е далеку подобра и помадлеста како шо кажа, потполно се слагам (потребата од тишината во одредени ситуации), ама сепак прајме муабет за жанрот хорор мувис, читај ги сите рецензии и че видиш дека секоја добра или лоша критика следи поради реакцијата на ВРИШТЕЊЕ по сцената ;) значи ти праам муабет дека кај секој поединец во коментар или рецензија че сретниш критика во стилот "ич не беше срашно" или "толку беше страшно шо мочта ми се здрви", брат просто е така, нормално дека колку и да е страшен филмот ако нема содржина е досаден, ти ми ја издвојуваш само содршината ама ај гледај го тој филм без ефекти, останува на то COOL шо иди само од содршината, е сеа ако прајме муабет за трилери или драми или други срања тука ми пајџа во вода муабетов за ефективе, тука е содржинската лепота, приказната, глумата итн
Јас сакам страв од содржината :D Глеш колку е едноставно.
А оти бе да нема ефекти не ги потценувај ти така старските небаре од 1800та се, не се многу 20-30 години. И зависи шо подразбираш под ефект :) Ефект не е само компјутерска технологија и вештачка креација. Ефект е и звукот. Еве ти едноставни примери кроз слика и спореди.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.701
Поени од реакции
4.549
Јас сакам страв од содржината :D Глеш колку е едноставно.
А оти бе да нема ефекти не ги потценувај ти така старските небаре од 1800та се, не се многу 20-30 години. И зависи шо подразбираш под ефект :) Ефект не е само компјутерска технологија и вештачка креација. Ефект е и звукот. Еве ти едноставни примери кроз слика и спореди.
Брат и најмал звук се корегира преку технологија, а оти велиш 20-30, се работи за 1970 :) еве на пример сношти го гледав Прометеј, многу прашања малце одговори ама сепак добар филм за аспирациите на интелигенцијата, е ај сеа спореди го со виа старите, значи да не се сфатиме погрешно не потценувам ама сепак не се пронајдувам во то време, други биле потребите и целите, јас сакам имагинација, фантазија малце разбираш ;) пример класична хорор сцена отсекување на глава, че те исплаши појче на филм од 70-ите или на некој од овие сеа, значи во секој хорор се гледа да се среди содржината за да го напрај хоророт мадлест а со то како крајна цел ВРИСОК :D пошо ако нема содршина и да е нешто страшно че си речиш "пу да вибам фстаците колку глупо сте го напрајле ова и off logic" и нема адреналин.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Штом на следниве 5 членови после мене не им се допадна, сигурно е до мене и прифаќам вина.

Самошто, јас пораснав со хорори. Не ги гледав закаснето симнати од нет, туку сам во 2 часот пред тв сум се тресел со сите класици. Така да сигурен сум дека немам некои ниски критериуми.
На друг начин хорор не се гледа инаку не би бил хорор, кај мене дома бидејки на врв на брдо сум, дува ветер и куќата ми свири така да имам и уште еден ефект кој што придодава на атмосферата.

9ка дадов бидејки не ми се допаѓаше крајот на филмот, очекував по монструозно суштество да излезе од земјата кога почна да врне крв, нешто како сликата во книгата инаку филмот како хорор наслов си вреди и за 10ка.

Глума во хорор филмови нема потреба да се гледа бидејки обично тоа се ниско буџетни филмови со (Б) глумци кои што се обидуваат да се пробијат на големото платно, така да тоа не е толку битно, битно е само квалитетно да вриштат додека си ја отсекуваат сопствената рака со електричен нож за леб :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Доста добар беше Evil Dead 2013 од поновиве хорори. Тензија, бруталност, језиви сцени, хотчикс и боза приказна.(y)

Овој и Mama ми се хајлајт годинава.

Не сакам хорори од типот на found footage. Blair Witch Project ми беше интересен првиот пат кога го гледав пред многу години пошто беше оригинален бар за мене, од тогаш ги гледав Paranormal Activity, Cloverfield и останати бљувотини и мислам дека ми е доста од тој тип на филмови така да рипам ова V/H/S.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.665
Поени од реакции
88.529
И јас синоќа го гледав Evil Dead, искрено ме разочара, оргиналот од 1981 е десет пати подобро направен. Како премногу брзо да го направиле, не ми се свиѓаше. Единствена позитивна работа барем за мене беше крајот, за разлика од JimmyHoFFa јас сум се згазил од смеење кога жената и ја бутна пилата во глава на зомбито, и направи фонтана од нејзе :pos:

Следен за гледање, малце класика - Jaws (ако може да се каже дека е хорор)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
2

~2A

Гостин
Не знам колку има вистина во информацијава, но...

Актерот (voice) на демоното во Егзорцизам имал син и си го убил целото семејство, а потоа себе си, носејќи маска од Фреди Кругер.. :/

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
The possession го гледав синоќа и ми се допадна. Малце клише е приказната ама не е за фрлање. Све е веќе истрошено на таа тема (тој жанр), ке изгледаш над 30-40 филмови и мора нешто да се повторува.

Jolaks

"Keep your fiends close, but your enemies closer"
Член од
16 јули 2013
Мислења
53
Поени од реакции
50
1. SAW
2. Psycho
3. The Shining
4. The Sixth Sense
5. The Others
6. The Ring
7. The Omen
8. The Exorcist
9. Insidious
10. The Mist

Член од
12 март 2011
Мислења
376
Поени од реакции
1.234
Пред малце го гледав The Devil Inside, интересен ми се виде.
А најмногу се имам смеено во Drag me to Hell на ова сцена :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom