Хорор филмови

Член од
25 јуни 2013
Мислења
22
Поени од реакции
9
Да,да стварно е добар Insidious.Заборавив да го спомнам погоре.Добри се и The last house on the left и Child's play.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.193
lol insidious

Evil Dead (2013)

Прегледај го приврзокот 67284

Се работи за римејк на класичниот хорор трилер The Evil Dead од 1981 година со неколку сменети елементи но сепак старата добра приказна за група на деца кои што одат сами во колибата во шумата да се просветлат себеси на некој начин незнаејќи за опасноста која што ја носи тоа место.

Филмот многу ми се допадна иако нели се работи за римејк и веќе е позната приказната сепак ми се допадна начинот на кој што беше сето тоа направено со одличен вовед во филмот ми даде до знаење дека ќе гледам одлично хороор филмче, нешто што изминативе години не се среќава баш во тој жанр, па потоа нели иде запознавање на ликовите (кој ѓавол ѓи донел таму) и како и секое затишје пред бура започнува шоуто...............................................(15 мин подоцна) :confused: се освестувам како уствари рачката од фотељата сум ја стиснал како да сум на забар:eek:...

Одличен филм според мене вреден за гледање после полноќ со или без друштво, сеедно...

Звучните ефекти како и саундтракот се одлични за домашно кино и нормално стандардните домашни ефекти светла off, ролетни Closed, (со друштво) муабет off... (за поединци и врата locked) :giggle:

Хорор оценка: 9/10

Фантастичен!

9 од 10 за хорор во 2013 чисто сумљав дека ќе прочитам а да е издржана.
Поготово сум изненаден што дури јас, НА РИМЕЈК, му ја доделувам исто оценава. Хел, нека е 10ка оти беше пријатно изненадување.

Хорориште!

Шта речи, секое влакно на вратот ми беше наежено. Не сум се подмрднал од фетусната положба заземена од старт. Камерата кое движење само, фотографија такоџе, ефекти скупо изработени, глума и така и така што не е ни битно. Приказната помалку клише ама истата да ја продадеш вака добро - во тоа е убавината на филмот. Тензија и чист хорор. Со премногу бруталност, премногу bloodbath и никогаш не стишува! Си држи линија, дури на крај ни вбризгнуваат акција помешано со целиов коктел за комплетен доживљај.

Искрено, многу позитивно изненаден. Дефинитивно да го гледате and prepare your body!
Psyside (Незнам за тебе, малце повеќе се гадиш ти)VLJ џимеј Ilumious turvior

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ајде го спуштам за вечер ако има добра снимка :) П.С. Insidious и Last house on the left :гик: прелистајте ги филмовите од водичот и постовите на темава од Psyside и вратете се да чкртнете нешто тука со апгрејднатиот критериум за хорор филмови.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
wot дај прати торент во порака ако не ти е мака од филмот, оти не можам на нетов некоја посалам снимка да најдам.

Инаку со план бев Cube да го гледам, али останува за утре.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ич не ми се допаѓаше замислата да прават римејк на Evil Dead, ама ај, штом вот се расфрла со деветки, ќе му дадам шанса на овој од 2013.

Cube го немам гледано одамна, ама знам дека како мал ми беше многу језив.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Филмот како хорор ептен ми се допадна, го изгледав без да трепнам(во стилот паузирам и појдам да мочам/пијам вода и сл). Ефектите доловени на таков начин што со сигурност на моменти чувствуваш запирање на крвен проток. Плус намерно го пуштив на цел глас на слушалки и онака непредвидливиот звук кроз моменти правеше да се подмествувам од лежечката положба. Приказната горе долу позната ми беше(со мало видоизменување) бидејќи пред 5-6 месеци го гледав стариот дел. Но чинам дека во овој хорор елементите се многу многу подиректно, понепосредно изнесени, без автоцензури и подготовки, онака директ рс рс. Да не пишувам сполјерчиња која сцена ми остави најдобар момент, ги има неколку. НО, сепак ќе речам НО, станува збор за одличен моментален хорор, дури го гледаш да има влијание и толку. Јас повеќе ги сакам оние кои продолжуваат со влијанието и после завршувањето, како Тенант да речиме, со психолошки елемент и импакт понатамошен кој ќе те задума за некои работи. Како и да е, поминав одлични час и половина. А да, глумата не е нешто посебна, особено од главниот машки лик, но фокусот го земаат некои други работи. Камерата одлично ја завршила работата во доловување низ кадрите на морничавиот амбиент.

п.с Имаше нешто SilentхИловско, од филм, од игра.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.193
Па кој не ги сака таквите.. безвременски. Инстант хорор е, се согласувам. Бараш хорор и оп квалитетен и да те стреси.
Хорор, во традиционална смисла на зборот. Секако дека и јас преферирам некоја психолошка жичка, ама кога ти се гледа хорор и да начекаш на квалитетен.. ретко декадава. :)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.701
Поени од реакции
4.549
http://www.imdb.com/title/tt1288558/?ref_=sr_1

Е значи колку шо мразам нелогичности во филм то чудо нешто:)
Филмчево го гледав сношти (сам ито;)) и имав значи преголеми очекувања, си велев ова стварно че го стаам на прво место во моја листа на хорор филмчина, на почетокот чиста 10ка, добра глума предобри ефекти, арно ама не знам оти сум олку баксуз и стално коа че помислам дека гледам ремек дело на крајот мора се да ми се поквари, не дека е лош филмов ама мислам дека има некои сцени не знам зошто му се напраени али стварно беа непотребни, на пример ко влезе то џаоло во Џејн на пример, ја затворија со вратата од подрумот и со синџири и као демек не можеше да излези а ко слезе брат-ЈЕ долу кај нејзе при крајот го акаше од ѕидот ко перница, друга работа крвавиот дожд (ич немаше потреба), друга лоша работа расплетот, го уништија злото како мува, смешни брканици и беганици и на крајот со пилата во уста, смешно.
Јас не би му дал 10-ка, не знам али мене ми пречат вакви работи, за разлика од овај http://www.imdb.com/title/tt1139668/?ref_=sr_1 кој шо стварно има добар крај Ивл дед го нема според мене, кога велам добар филм со добар крај барем од овај жанр на филмови мислам на можноста секој да си помосли " па еј, па во ова можи и да има простор за верување, да се десило, да се деси и да постој некогаш и некаде" а не нелогичности шо се косат со секаква проста теорија, мислам стварно е смешно :pos:

2

~2A

Гостин
Со оглед на лошиот избор на филмови особено оваа година, би рекол дека е нешто подобар овој. Имаше неколку сцени каде што се уплашив малце :), ама повеќе ме тераше на гадење.

Истотака крајот го направија ептен глупп...

Кој курац чие тело беше она во земјата?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
во evil dead многу ме нервираше главниот актер, и се потрудиле колку може подолг филмот да го направат, што мене ми беше прилично затупувачки крајот, се на се добар римејк и за нијанса над просекот :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.193
Штом на следниве 5 членови после мене не им се допадна, сигурно е до мене и прифаќам вина.

Самошто, јас пораснав со хорори. Не ги гледав закаснето симнати од нет, туку сам во 2 часот пред тв сум се тресел со сите класици. Така да сигурен сум дека немам некои ниски критериуми. Секое чик члик од хорорче го симнувам, дури следев after dark фестивали за најдобри хорори декадава. Од 2000та навака дали 4 хорори ме здрмале. И тоа што мислев дека најдов злато е криво што го исфорсирав повеќе одошто треба. Ама за мене беше совршен коктел на елементи за добар хорор. Не мрднав буквално цело време, ни по мочање, чувство што одамна ми фали, на доста сцени штрепнав, на доста сцени имаше билд ап да ме наежи и доста сцени беа вознемирувачки. И доволно акција како за една шупа. Имаше атмосфера едноставно. За мене останува најдобар хорор од 2012/2013 а сигурно и порано и еден од најдобрите римејци направени.

во evil dead многу ме нервираше главниот актер, и се потрудиле колку може подолг филмот да го направат, што мене ми беше прилично затупувачки крајот, се на се добар римејк и за нијанса над просекот :)

Апсолутно се сложувам. Статична фаца. Единствена забелешка - ова.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.701
Поени од реакции
4.549
Штом на следниве 5 членови после мене не им се допадна, сигурно е до мене и прифаќам вина.

Самошто, јас пораснав со хорори. Не ги гледав закаснето симнати од нет, туку сам во 2 часот пред тв сум се тресел со сите класици. Така да сигурен сум дека немам некои ниски критериуми. Секое чик члик од хорорче го симнувам, дури следев after dark фестивали за најдобри хорори декадава. Од 2000та навака дали 4 хорори ме здрмале. И тоа што мислев дека најдов злато е криво што го исфорсирав повеќе одошто треба. Ама за мене беше совршен коктел на елементи за добар хорор. Не мрднав буквално цело време, ни по мочање, чувство што одамна ми фали, на доста сцени штрепнав, на доста сцени имаше билд ап да ме наежи и доста сцени беа вознемирувачки. И доволно акција како за една шупа. Имаше атмосфера едноставно. За мене останува најдобар хорор од 2012/2013 а сигурно и порано и еден од најдобрите римејци направени.

Топ 5 според мене:
1. Insidious
2. The Unborn
3. Darkness falls
4. The haunting in Connecticut
5. White noise
да си ја разгледам подобро хорор колекцијата можи да напрам и некоја измена ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како бе може Инсидиус да ти е добар хорор, не ме заебавај, на што личеше крајот, Спанџбоб не му беше рамен. wot, изгледан филмот, супер римејк, ќе чкртнам рецензија деновиве.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Член од
29 март 2013
Мислења
4.701
Поени од реакции
4.549
Не заебавај бе :)

The Tenant
The Wicker Man
Don't look now
Psycho
The Shining
Martyrs

Aj oд ова изгледај нешто.

Брату ова ти ко да ти барам да ми кажиш со шо да си покачам адреналин а ти наместо БМВ 520 да ми речиш застава од 4туркса, дај не заебавај, како содржина се добри не велам не, можи и подобри, ама технологијата си го прај своето бе Марче не драпај и ти сеа :D , ова ти е исто ко да гледаш партизански филм (го погодува куршум, прво испраен се витка се стега некое време па после пајџа на земја и глуми болен мајмун а крв нема) и од овие новиве акциони филмој крајно реалистички, НЕ СЕ СЛОЖУВАМ.
А иначе само Psucho и овај The Shining ги имам гледано, случајно се разбира ;)
--- надополнето: 5 јули 2013 во 18:21 ---
Како бе може Инсидиус да ти е добар хорор, не ме заебавај, на што личеше крајот, Спанџбоб не му беше рамен. wot, изгледан филмот, супер римејк, ќе чкртнам рецензија деновиве.

Крајот го коментирав погоре, Bullshit :icon_mrgr: али сепак си земам право да кажам дека заслижува високо место, не го давам само јас туку и рејтинг си има филмот додуша, ми сметаат некои сцени навистина ама има ефекти упм, солзи ми идеа ко го гледав, се разбира при крајот ми се заеба се ама то е

Kajgana Shop

На врв Bottom