Хорор филмови

А

Анноун

Гостин
Ауууу го гледавме сега The Hidden Face (2011). У пм, каков филм! Дечко ми фудбал не гледаше за да го догледа, што само по себе значи нешто :) Ауууууу, влегува во мои омилени филмови.
Срцее , и на тебе и на дечко ти и на мене многу ми се допадна филмов. Едноставно содржината е "кој би рекол?" . Супер филмче , голем плус што актерките беа доста лични , а и женските гледачи претпоставувам дека биле задоволни од изгледот на главниот актер.

Го догледав и Очите на Јулија од препорачание филмови на VLJ , одлично филмче исто , со Беленчето :pipi: . Имаше доста добри сцени , посебно во финалната борба . Иако тоа што
слеп човек ќе сака да живее во голема куќа по загуба на 2цата најблиски луѓе е страаашен апсурд

вечер одам со Kidnapped , уште тој ми остана од шпанскиве предлози што не ми се гледани .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Вчера го гледав The Cabin in the Woods , и можам само да прашам кои се тие идиоти кои му дале 7.2 оценка на ИМДБ? Јас 2.0 не би му дал, џабе потрошив саат ипол време да го изгледам.
Кога заврши филмот буквално останав на кревет ваков едно 10 минути

Па и The House of the Devil , подосаден филм не сум видел, абе заспав додека таа девојката открие дека постои секта во куќата, и таман ќе помислиш дека на крајот доаѓа интересниот ( страшниот ) дел... заврши филмот. Бог да чува еј, да не можеш добар филм да изгледаш во последно време...:гомце:

House of the Devil е ремек дело на модерниот suspense хорор поджарн, ако не ти се допаднал, кривицата барај ја во себе, не во филмот.

За Cabin In the Woods, да лош филм.

M

Muranyi

Гостин
Што е со новиот Silent Hill? Го гледал ли некој, па да напише нешто? Прикаската има потенцијал ако со неа се занимава некој што има поим од правење филмови.
Потенцијалот што го нуди серијалот на игри Silent hill ама воопшто не е искористен во новиот филм,дури и малку застранија со вметнување на свои делови во неа што мене никако не ми се допаѓаше.Филмот не е до толку лош,но можеше да биде и маестрален,ако мене ме прашуваш.Јас лично,би им дал на Јапонците да го обработат и да го направат како што треба.Единствен добар впечаток ми остави тоа што го гледав во 3Д,па затоа ќе му дадам 5.5/10.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Потенцијалот што го нуди серијалот на игри Silent hill ама воопшто не е искористен во новиот филм,дури и малку застранија со вметнување на свои делови во неа што мене никако не ми се допаѓаше.Филмот не е до толку лош,но можеше да биде и маестрален,ако мене ме прашуваш.Јас лично,би им дал на Јапонците да го обработат и да го направат како што треба.Единствен добар впечаток ми остави тоа што го гледав во 3Д,па затоа ќе му дадам 5.5/10.
Silent Hill, 1 & 2 се најдобрите хорор игри на сите времиња.

M

Muranyi

Гостин
Silent Hill, 1 & 2 се најдобрите хорор игри на сите времиња.
Потполно се согласувам со тебе,односно половично зашто ја немав честа и среќата да го играм првиот дел,за жал.Добро што ме потсети,ќе ја симнам и преку емулатор ќе ја изиграм,па колку сака нека биде лоша графиката и контролите,ќе истрпам:)
И 3 дел е добар,всушност новиот филм е до некаде преработка на 3(или барем пробале тоа да го направат).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кецот кога го играв прв пат, на неколку пати срце ќе ми застанеше :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.646
Поени од реакции
88.357
Потполно се согласувам со тебе,односно половично зашто ја немав честа и среќата да го играм првиот дел,за жал.Добро што ме потсети,ќе ја симнам и преку емулатор ќе ја изиграм,па колку сака нека биде лоша графиката и контролите,ќе истрпам:)
И 3 дел е добар,всушност новиот филм е до некаде преработка на 3(или барем пробале тоа да го направат).
Верувај ми колку и да е лоша графиката, нема да зажалиш за таа игра...Првиот дел е ЕПИК :drk:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Sme zabegale oftopik. :D igrite > filmovite
Znaci za horror igri ima Silent Hill I drugi smesni obidi.

Dobro.. do toj strav se priblizija I Slender Man I Amnesia: The Dark Descent.

Vprocem, pokraj tolku losi (obidi za) horori, igrive ne baraat premnogu, a x10 poveke ke ve stresat od bilokoj horror lately. Baska poveke interakcija.. Definitivno podobro potroseno vreme so garantiran strav, negosto nekoj si B horror.

2

~2A

Гостин

Vprocem, pokraj tolku losi (obidi za) horori, igrive ne baraat premnogu, a x10 poveke ke ve stresat od bilokoj horror lately. Baska poveke interakcija.. Definitivno podobro potroseno vreme so garantiran strav, negosto nekoj si B horror.
На 9 годинки кога бев фатив да играм Doom 3.Додека играв ми се тресеја рацете во компјутерницата,и ми беше страв да си појдам до дома. ( 21:30h) :pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Финатата е што Silent Hill е екстремно тешка игра, за завршување. Слагалица....за разлика од другите генерични хорор игри :)

П.С. Стварно забегавме :D

А

Анноун

Гостин
Абе имате среќа тоа триото модератори од Филм и Тв слабо влегува во темава, иначе ќе ве ИСПОИЗБАНИРАА :)

и ја оф топик : ко мал ја играв Clive Barker's Undying. Среќа што заглавив со лошо снимање на мисијата на 60 посто од играта, инаку може и ќе се пореметев ако продолжев. За тоа време беше врхунац играта , иако после неа излегле сигурно многу пострашни (гледам вие си знааете :) ) .

А

Анноун

Гостин
Еве јас последнав скршнав , прв се враќам во колосекот.
Денес на програмата ги имам Ils(Them) и Chained :D

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Предлог добар хорор за сите: The Collection. Ова е инаку продолжение на првиот дел, The Collector, не сум ептен фан на хорори ама овие два филма се страва.

M

Muranyi

Гостин
Предлог добар хорор за сите: The Collection. Ова е инаку продолжение на првиот дел, The Collector, не сум ептен фан на хорори ама овие два филма се страва.
Ауууу синко ама си ме израдувал сега:D
Го гледав првиот дел и навистина бев презадоволен,баш според мој вкус.А навратив на темава чисто да проверам некое хорорче за вечер дали има,али онака без очекувања,зашто скоро сите ми се изгледани:)

Kajgana Shop

На врв Bottom