Хорор филмови

А

Анноун

Гостин
Вчера по втор пат во животот го гледав The Shining. И арно ми текна уште еднаш да го гледам .
Џек :cuc:
Па луѓе мои , па каква е таа глума бе ?! Па ова е за 100 оскари. Најдобра глума на актер во филом според мене .
Перфекција ! Филмот тешко да му најдам некоја маана. Камера легендарна , сцените со ходниците и лавиринтот :cuc:

Член од
10 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
18
go gledav sinister i moram da kazam: filmot ne go biva ama ič! zdodevna prikazna, natprirodno, paganski bog sto jade deca a izgleda kao black metalec, kliše sceni, nemase nitu edna strasna scena za mene :( a krajot ne go ni spomnuvam...ne da mozese da bide polos, mada, so konecnata procenka, ne mozese ni da go spasi filmot duri ni da imase podobar kraj. razocaruvacki...amerikanski horor filmovi. grrr :(

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Што е со новиот Silent Hill? Го гледал ли некој, па да напише нешто? Прикаската има потенцијал ако со неа се занимава некој што има поим од правење филмови.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Што е со новиот Silent Hill? Го гледал ли некој, па да напише нешто? Прикаската има потенцијал ако со неа се занимава некој што има поим од правење филмови.
Фејл.Има неколку кул сцени али во главном ЗА МЕНЕ беше фејл.
Го немам гледано првиот дел па можеби затоа ми беше тапа.
Ептен рандом работите ми беа.Се се дешава на брзина.
А да има некаков потенцијал ама сепак ми беше фејл мене.
Ако ништо друго барем 3Д ефектите се добри :D.
6/10

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ух, треба да се напише гајд за оценување на филмови :icon_lol: 6 не е фејл, 6 е оцена за солидно/добри филмови.
Па добро како што реков имаше неколку кул сцени и добри ефекти,има потенцијал ама сето тоа се одвиваше премногу брзо и некако рандом.
за мене 6ка е оценка за филм кој што во главном не ми се допаднал ама имал неколку елементи кој што ми се допаднале.
И јас некако премногу строго напишав дека е фејл ама ме мрзеше да се враќам назад и да го сменам зборот фејл со зборот тапа :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
За такви филмови се става 5 - просек, барем јас мислам дека тоа е најсоодветна оцена.

5. просек
6. солиден
7. добар
8. одличен
9. перфекција
10. ремек дело

Вака нешто, ова го истакнувам за да може полсесно да се оценуваат филмовите, за создавање на еднакви критериуми, според кои повеќето од овој подфорум би се воделе да нема забуни утре.

2

~2A

Гостин
Во последно време излегуваат многу нискобуџетни,а и средно-мизерни филмчиња кои што не задоволуваат ништо.
Ептен се к-а-т-а-с-т-р-о-ф-а....
Оваа 2012 ме разочарува некако,ај за вгодина се молам да излези асолен филм.

Член од
10 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
18
silent hill 1 bese ok, so odlicna atmosfera, i sega, 6 godini podocna pravat dvojka...zosto? poradi efekti i 3d, da mu se ... na 3d-to. prikaznata ne mi se svigase, efektite i ne bea nesto au, posto toa bi trebalo da e horror wannabe film, pa tuka atmosferata e pobitna neli, ama ajde, pomina i toa, me razocara mada ne sum fan na silent hill fransizata...ama, asalen nov horor, posle insidious pa i nemase takov americki sto moze da kazam deka vredi za zanrot

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Откако го изгледав Dead Snow, вакви филмови со сомнителни приказни како Silent Night више не.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.646
Поени од реакции
88.357
Вчера го гледав The Cabin in the Woods , и можам само да прашам кои се тие идиоти кои му дале 7.2 оценка на ИМДБ? Јас 2.0 не би му дал, џабе потрошив саат ипол време да го изгледам.
Кога заврши филмот буквално останав на кревет ваков едно 10 минути

Па и The House of the Devil , подосаден филм не сум видел, абе заспав додека таа девојката открие дека постои секта во куќата, и таман ќе помислиш дека на крајот доаѓа интересниот ( страшниот ) дел... заврши филмот. Бог да чува еј, да не можеш добар филм да изгледаш во последно време...:гомце:

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ептен ме нервира кога некој филм ќе го изрекламираат како хорор, а на крај уствари добиваш глупа драма во најдобар случај, и ненамерна комедија во најлош. Зборувам за House at the End of the Street. Не знам како на Американците не им здосади да прават хорори за куќи каде претходно се случило нешто „страшно“.

Kajgana Shop

На врв Bottom