Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126

Fasty

Артист
Член од
1 август 2011
Мислења
182
Поени од реакции
47
Во хемиско во Скопје има типче што си е геј..
ха НЕМА НИКОГАШ ДА ПОГОДИТЕ има Грчко потекло.
Типот беше фаца сега не го гледам 4та беше заврши-фала богу-Значи типот имаше другарка која беше полни 18 години и незнаеше да гледа на обичен саат.. Ај сега не се срами од каде потекнуваш..пази ..не дека иам затворен мозок ама оди не ги тролај !!мислам каде бе..прво да си геј во Скопје е тешко да најдеш партнер тоа 100% (од општествен аспект гледано) .. освен ако не одиш во геј кафичот ДО ГРЧКА АМБАСАДА ! .. не почитувам ни лезбејки .. премногу ми е лигаво сето тоа ..ама се повеќе ни е секојдневие да гледаме лезбејки и слично АМА ПОДРЖАВАМ СКИНЕРКИ ..тие си имаат посебен поглед на животот и панкерките .. и тие би ги вброил во маргиналиризирана заедница..нели темава е во главно дали почитуеш некој од таква општествена група..
не почитуем геј ..и да почитував тоа немаше да ме прави европеец.Лошо е низ Скопје да поминуваат мајки со деца во кафичи кај што си се драпаат двајца типови...тоа е лошо.. можеби .. Ако владата инвестира да изгради негде некое геј селце некоја населба во периферија на скопје уште поубаво некој град па таму одете сите .. ЛЕГАЛНО Е ! -бунете се пред влада - сител не ви помага во тој чекор ихих

B

Black Guard

Гостин
Сега има попис па зошто педерските друштва не побараат да има и сексуална определба на попис.

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
*** Поздрав, љубете се, не битно дали со некој од спротивниот пол или со личност од својот пол . . . битна е љубовта, а уште побитна е љубовта кон себе си . . . кога некој искрено се сака себе си; со себе се однесува фино и нежно, ужива во животот, си допшута да си прави ќефови, си простува себе си и сака другите да се однесуваат со него како што тој се однесува со себе си . . . Па, затоа и со другите се однесува со љубов . . . човекот што сака - се сака и себе си и останатите . . .и за жал и обратно: оној кој мрази испаѓа дека мрази свесно или не свесно дел од себе си . . .
Еден живот имаме и од нас зависи како ќе го живееме . . .дали во мир, слога и хармонија, и полна слобода (слобода значи, не само лина слобода, туку слобода на секого) и дали во 21виот век ке влеземе како напредна цивилизација, каде секој има право да си го живее животот како што сака (без при тоа да повредува било што и било кого) . . . .Тоа зависи од нас младите, пошо иднината зависи од нас . . ние сме тие кои ја креираат иднината . . . или кои ќе креираат репризи од минатото каде човекот испаднал поглупав од своите (ептен, скорз) далечни роднини- мајмуните!
--- надополнето: Oct 20, 2011 7:04 PM ---
Братко (авторе на темава) жити мајка кажи ми шо те поттикна да отвараш ваква тема, ептен многу ме интересира, што е тоа што поттикнува потреба за отварање дискусии на оваа (тешка и опширна тема) ?
Пошо си имал храброст да отвориш ваква тема, верувам дека имаш храброст да одговориш ;) позззззззззз :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
*** Поздрав, љубете се, не битно дали со некој од спротивниот пол или со личност од својот пол . . . битна е љубовта, а уште побитна е љубовта кон себе си . . . кога некој искрено се сака себе си; со себе се однесува фино и нежно, ужива во животот, си допшута да си прави ќефови, си простува себе си и сака другите да се однесуваат со него како што тој се однесува со себе си . . . Па, затоа и со другите се однесува со љубов . . . ч
И тоа што и како љубиш чувај го како своја лична работа не барај да зборат за неа да се пишува по весници, снимаат емисии, ттоа е интимно чуство меѓу двајца заљубени во нивната сопствена приватност а не точка на дневен ред на некоја влада или собрание....

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
И тоа што и како љубиш чувај го како своја лична работа не барај да зборат за неа да се пишува по весници, снимаат емисии, ттоа е интимно чуство меѓу двајца заљубени во нивната сопствена приватност а не точка на дневен ред на некоја влада или собрание....
Од каде ти е тоа, жити тебе!?
Кај си ме вишол на емисија!?
аман веќе со тоа . . . поради такви генерализации, нема крај (на сите проблеми) не само на овој “проблем“
А ако мислиш на правата - ич не се теши дури си жив ќе слушаш за таа тема, дури и кога ќе се одобрат сите можни права кои на секој човек со устав му се загарантирани!!!!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Од каде ти е тоа, жити тебе!?
Кај си ме вишол на емисија!?
аман веќе со тоа . . . поради такви генерализации, нема крај (на сите проблеми) не само на овој “проблем“
А ако мислиш на правата - ич не се теши дури си жив ќе слушаш за таа тема, дури и кога ќе се одобрат сите можни права кои на секој човек со устав му се загарантирани!!!!
секој во Македонија подеднакво ги ужива сите права како и сите граѓани. Оној кој тврди поинаку врши подла пропаганда против татковината, ја оцрнува и работи на поткопување на нејзините темели заедно со останатите нејзини неприатели а со една цел , да ја види пак Македонија поробена и разделена.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Која е разликата помеѓу хомо и хетеро свадба? На предерската двапати се пее зете мили зете :)
Не ми сметаат да си биде секој како што сака, но за посвојување деца тоа не. Затоа што тие деца нема да имаат пример од родител(татко/мајка), а тоа не здраво детсво.

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
секој во Македонија подеднакво ги ужива сите права како и сите граѓани. Оној кој тврди поинаку врши подла пропаганда против татковината, ја оцрнува и работи на поткопување на нејзините темели заедно со останатите нејзини неприатели а со една цел , да ја види пак Македонија поробена и разделена.
Ти, како хомосекуалец, си запознат и засегнат од прашањето и секао имаш право да зборуваш И во нивно име, да ги застапуваш нивните ставови и да си нивни портпарол :eek::vozbud::noze: хи хи хих их их хх их их

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти, како хомосекуалец, си запознат и засегнат од прашањето и секао имаш право да зборуваш И во нивно име, да ги застапуваш нивните ставови и да си нивни портпарол :eek::vozbud::noze: хи хи хих их их хх их их
и во нивно име велам дека нема ни едно право кое по устав му е гарантирано и обезбедено на било кој граѓанин на Р.Македонија а да на вежи и за омосексуалците.

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
и во твое име ЈАС викам дека нема шо да се вика - се’ е викнато :)
х ах ах а ха а ха а ах х АХ ах а
Поздрав друже и се надевам дека во 21от век, ќе влеземе како луѓе полни со разбирање и луѓе кои не веруваат во стеротипите родени во предходните векови . . туку ќе си дозволиме да се информираме и со знаење да ги оформиме навиките и начинот на кој (ќе) живееме во новиот век - да одиме нагоре по скалите на цивилизираноста, а цивилизирацијата подразбира многу повеќе од тоа што одредени групи (не само хомоскесуалците, и не само во Македонија, туку и во светот) го живеат (за жал)
Поздрав и make Love, not war (во било која смисла и форма ;) )

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Поздрав друже и се надевам дека во 21от век, ќе влеземе како луѓе полни со разбирање и луѓе кои не веруваат во стеротипите родени во предходните векови . . туку ќе си дозволиме да се информираме и со знаење да ги оформиме навиките и начинот на кој (ќе) живееме во новиот век - да одиме нагоре по скалите на цивилизираноста, а цивилизирацијата подразбира многу повеќе од тоа што одредени групи (не само хомоскесуалците, и не само во Македонија, туку и во светот) го живеат (за жал)
знам се уште се нема разбирање за педофили, некрофили зоофили и ние поштени манијаци.

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
ти си педофи, некрофил и зоофил ?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
21.век започна веќе, треба со зеднички сили и напори да придонесеме хомосексуалците да бидат прифатени како сосема нормални до почетокот на 22.век.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
па вака сеа...доста муабет поминал на темава ...У принцип сум личност која никогаш не сака да ги осудува луѓето зашто се љубат и им е убаво заедно...без разлика на години,вера,па и на пол.
нека се сакаат и нека си бидат заедно и покрај тоашто мене искрено би ми пречело јас утре да поминам со мое дете покрај двајца мажи кои се гушнале и се љубат.Зашто веројатно после тоа ќе треба да му објаснувам милион прашања.
Ама искрено ни тоа не би ми пречело толку колку да ги видам истите со дете за рака .

Kajgana Shop

На врв Bottom