Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
Знајте шо!?
Јас убаво си се бев одкажал од оваа форумите, пошо нема здрава дискусија . . .него само јадење . . . . ќе си се вратам јас во моето секојдневие, каде не им фали ништо, а вие ете слободно потрошете го животот мрчејќи и “оспорувајќи“ туѓи права ;) :):vozbud:
PS и мене ми е жал да го шетам моето дете во земја каде луѓето живеат,не само по прашањето за секусалните ориентации, туку за жал и пострашно е што за еден куп други работи живеат по принципите и ставовите на нивните прабаби :( it's sad
И не глумете современи луѓе, туку навистина бидете тоа и излезете од картонската кутија и ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ - така ќе бидете непобедливи ;)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
--- надополнето: Oct 20, 2011 7:04 PM ---
Братко (авторе на темава) жити мајка кажи ми шо те поттикна да отвараш ваква тема, ептен многу ме интересира, што е тоа што поттикнува потреба за отварање дискусии на оваа (тешка и опширна тема) ?
Пошо си имал храброст да отвориш ваква тема, верувам дека имаш храброст да одговориш ;) позззззззззз :)
Еве и тука да ти одговорам :)
Хомосексуалност, тема на која имам правено семинарска работа во 2 год. Тема која отвори голем интерес во мене. Разговарав и со некои хомосексуалци, геј и лезбејки... до тогаш мислев дека хомосексуалноста не е нормална работа. Но тоа сепак е чин на лична определба. Не ми пречат хомосексуалците. Нивен живот нивно право, секој има право на свој личен избор. Имаат потполно право и да ги бараат своите права, но само не ми е јасно зошто бараат да посвојуваат деца? Се прашувам како ке се чувствува тоа дете утре кога ке го прашаат како се вика мајка ти или како се вика татко ти? Тоа е тоа кое јас не го оправдувам, не го разбирам.... (BTW не си единствениот/ата на овој форум кој/а мисли дека сум машко) Јасно ми е тоа е поради моите помалку чудни ставови, коментари и сл. Како и да е се надевам дека си задоволен/на од мојот одговор. :) Позз :)

Btw се согласувам кога велиш дека трева да сакаме без оглед на се, без оглед на верата, полот,расата и слично... Не ги осудувам хомосексуалците нека се сакаат колку што им е волја НО ЗОШТО ЧЕПКААТ ПО ЖИВОТОТ НА ЕДНО НЕВИНО БИТИЕ. БИТИЕ РОДЕНО ОД МАЈКА И ТАТКО (СТРЕЈТ)... АКО ТОА Е НИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ И АКО НЕ САКААТ НИКОЈ ДА ИМ СЕ МЕША ВО НИВНИОТ ЖИВОТ ТОГАШ ЗОШТО ТИЕ СЕ МЕШААТ ВО ЖИВОТОТ НА ЕДНО НЕВИНО БИТИЕ???? БИТИЕ КОЕ ДОПРВА ТРЕБА ДА УЧИ ЗА СВЕТОТ ВО КОЈ ЖИВЕЕ, БИТИЕ КОЕ ДОПРВА ТРЕБА ДА СЕ СОЦИЈАЛИЗИРА. А АКО ЖИВЕЕ СО ХОМОСЕКСУАЛЦИ И АКО ГЛЕДА КАКО „НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИ“ ГЕЈ ИЛИ ЛЕЗБЕЈКИ СЕ БАКНУВААТ ГУШКААТ И СЛ... СИ СЕ ЗАПРАШАЛ ЛИ КОЛКУ ПРАШАЊА КЕ СЕ СОЗДАТАТ ВО ГЛАВАТА НА ТОА ДЕТЕ, СИ СЕ ЗАПРАШАЛ ЛИ КОЛКУ КЕ БИДЕ ЗБУНЕТО????

S

Sagan

Гостин
мене искрено би ми пречело јас утре да поминам со мое дете покрај двајца мажи кои се гушнале и се љубат.Зашто веројатно после тоа ќе треба да му објаснувам милион прашања.
Ама искрено ни тоа не би ми пречело толку колку да ги видам истите со дете за рака .
И јас мислам така. Нека прават што сакаат, ама тоа да не го манифестираат јавно. Едноставно, јас не се осеќам способен на моето дете да му објаснам некои работи за љубовта, уште помалку можам да поднесам некои си таму педери, да бидат исто толку среќни како мене.

• Ми се допаѓа
Reactions: ime
Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
И јас мислам така. Нека прават што сакаат, ама тоа да не го манифестираат јавно. Едноставно, јас не се осеќам способен на моето дете да му објаснам некои работи за љубовта, уште помалку можам да поднесам некои си таму педери, да бидат исто толку среќни како мене.
Зошто да ти смета нивната среќа? Нека се среќни нека прават што сакаат. Само кога веќе бараат никој да не им се меша во нивниот живот тогаш нека го почитуваат тоа правило и нека не се мешаат и тие ви нечиј живот. Најмалку имаат право да се мешаат во животот на едно невино битие...Најмалку имаат право да се мешаат во шивотот на децата. Нека склопуваат бракови, нека се сакаат, нека имаат секс но нека не бараат да посвојуваат деца!!! Тоа е моето мислење :)

S

Sagan

Гостин
... ЗОШТО ТИЕ СЕ МЕШААТ ВО ЖИВОТОТ НА ЕДНО НЕВИНО БИТИЕ?... АКО ЖИВЕЕ СО ХОМОСЕКСУАЛЦИ И АКО ГЛЕДА КАКО „НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИ“ ГЕЈ ИЛИ ЛЕЗБЕЈКИ СЕ БАКНУВААТ ГУШКААТ И СЛ... СИ СЕ ЗАПРАШАЛ ЛИ КОЛКУ ПРАШАЊА КЕ СЕ СОЗДАТАТ ВО ГЛАВАТА НА ТОА ДЕТЕ, СИ СЕ ЗАПРАШАЛ ЛИ КОЛКУ КЕ БИДЕ ЗБУНЕТО?
Навистина, никој нема право да се меша во животот на едно невино битие како детето. Без разлика дали се геј-двојка или стрејт-двојка. Кои се тие да се мешаат во неговиот живот?

Тоа што ќе гледа како неговите посвоители се гушкаат и бакнуваат, тотално ќе го збуни. И хомосексуалците гледале како нивните родители се гушкаат и бакнуваат, и ете, целосно се збуниле.

Затоа, покорисно е децаат наместо на гушкање и бакнување, да бидат изложени на сцени на насилство, за да можат да се оформат како здрави единки.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Навистина, никој нема право да се меша во животот на едно невино битие како детето. Без разлика дали се геј-двојка или стрејт-двојка. Кои се тие да се мешаат во неговиот живот?

Тоа што ќе гледа како неговите посвоители се гушкаат и бакнуваат, тотално ќе го збуни. И хомосексуалците гледале како нивните родети се гушкаат и бакнуваат, и ете, целосно се збуниле.

Затоа, покорисно е децаат наместо гушкање и бакнување, да бидат изложени на сцени на насилство, за да можат да се оформат како здрави единки.
ЛОЛ....
Надвор врие од мажи и жени, гушнати одат по улица, се бакнуваат и гушкаат и одак то. А детето ги гледа своите посвоители Геј или Лезбејки xD како се бакнуваат, мислиш нема да се запрашаа зошто е тоа така? нема да му бидне чудно? Како ке му објасниш на едно мало дете зошто мнозинството на неговите пријатели има родители кои се стрејт а тоа има родители кои се геј т.е родители од ист пол. Колку и да не сакаме да признаеме тоа делува на психата на тоа дете. Не велам дека ке биде ненормално и сл. далеку од тоа. Но се прашувам како ке се чувствува со родители кои се хомосексуалци???

S

Sagan

Гостин
Надвор врие од мажи и жени, гушнати одат по улица, се бакнуваат и гушкаат и одак то.
Да не удрат у некој споменик од превише бацвање и гугушкање. И одење.
А детето ги гледа своите посвоители Геј или Лезбејки xD како се бакнуваат, мислиш нема да се запрашаа зошто е тоа така? нема да му бидне чудно?
Колку и да не сакаме да признаеме тоа делува на психата на тоа дете.
Поштована колешке, па ние целосно се согласуваме, само не знам зошто погрешно се разбираме. Секако дека такво дете ќе се запраша зошто е тоа така. И секако дека нема да добие одговор од родителите. А за отсуството на соодветен одговор, криви се хомосексуалците.

Ширум светот, 150.000.000 деца живеат на улица, лишени од родителска љубов и секаква заштита. Отвори тема за нив и таму покажувај го твоето душегрижништво за туѓи деца.

И нема ние што да признаваме, има земји кои одамна дозволиле посвојување без оглед на полот на родителите. Да разгледаме неколку истражувања од таму, нема да биде лошо.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Да не удрат у некој споменик од превише бацвање и гугушкање. И одење.
Поштована колешке, па ние целосно се согласуваме, само не знам зошто погрешно се разбираме. Секако дека такво дете ќе се запраша зошто е тоа така. И секако дека нема да добие одговор од родителите. А за отсуството на соодветен одговор, криви се хомосексуалците.

Ширум светот, 150.000.000 деца живеат на улица, лишени од родителска љубов и секаква заштита. Отвори тема за нив и таму покажувај го твоето душегрижништво за туѓи деца.
Тоа е тема на која одамна го знам мислењето. Знам дека мнозинството од целокупното светско население ги сожалува тие деца, и се труди на различен начин да им помогне... Но она што не го знам а што ме интересира е прашањето околу посвојување на деца од страна на хомосексулаци... Добро е за оваа тема драг колега да се видат и мислењата на пошироката јавност. А каде можам тоа да го направам со моиве 17 год освен ако не на Кајгана форум :)

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
Знаеш како е тоа . . . бидејќи ние возрасните го доживуваме нештото како не нормално, мислиме дека и децата на тоа ќе гледаат така . . . А кажи ми што е нормално а што не е нормално . . . !?
Тоа се’ е ветер во магла: правила на секое поголемо или помало општество, друштво, околина, . . . па се до семојество . . .
Секое семејство си има свои правила што е нормално, а што не е . . така е и со сите посложени форми на здружување во општеството . .
А, да Браво за темата на семинарската,(иако и тоа незначи дека си стигнала до доволно точни податоци). .. . :) пошо и јас сум бил низ истите дилеми . . . дали е сето тоа нормално . . . и истражував, но барав на различни места, барав научни докази, книги/мислења на луѓе професионалци кои тоа го работат и го исражуваат. За жал овдее кај нас неможе да се зборува за вистинка lgbt заедница, премногу сме затворени, и неорганизирани, се’ на се луѓето кај нас премногу живеат за другите. Јас сум за препастен од луѓе кои се lgbt и кои имаат помали или поголеми хомофобични ставови, но не се и тие криви - робови се на клишеата, на стереотипите (и тоа оние простите, малограѓанските) .. ај да не бегам, ( се обидувам
да останам сконцентриран на темава, ама не е толку едноставно :P :D sorry)

**Од каде да почнам . . . ајде замисли кога ти на своетео дете ќе му кажеш дека е нормално луѓето да се сакаат, без оглед на: полот, религијата, општествениот стаус, бојата, националноста, и останатите вештачки поделби (кои самите ние си ги ствараме)
- Тогаш тоа дете ќе има развиен став во одност на тоа прашање и нема да му е чудно ако види две девојки (жени) како пазарат заедно во супер-марктетот и се држат за рака и разменуваат нежни зборови, или како истите се излезени во некое кафе и се бакнуваат . . .
Не ми е намерата да те навредам- жими се’ (морам пред време да кажам, во случај да помислиш така)- Ама ти звучиш вака: не ми сметаат, ама ми сметаат да ги гледа моето дете!? Одговорите треба да се осноставни и јасни: или некој ти смета или не!? Исто како со сериите тебе не ти смета (хипотетички, прво тоа ми падна на памет, од шо ми е секојдневие) ама можеби ти смета твоето дете да ги гледа . . Но има ли ситем со кој можеш да го спречиш и заштитиш своето дете да ги гледа? реално- Не. Бидеќи ако тоа сака да ги гледа ќе ги гледа на интернет, ќе ги гледа кај соседите, другарчињата . . но, кога ти ќе му укажеш на тоа што ти сакаш да го ’скриеш’ од него (пак-хипотетички) колку се шетени и бесмислени мексиканските сапуници, и му подариш интересни книги - на твоето дете ќе му трасираш плодно тло - ќе му помогнеш да оформи систем на вредности.
Исто е и со lgbt луѓето - тие постојат и ако живеат слободно - а вие сто го воспитале своето дете и знае дека е нормално двајца возрасни да се сакаат - нема зашто да се плашите за своето дете - плус не грижете се денес влијанието на запад - сигурно ги омекнало идните генерации за прашања како што се секусланите ориентации . . .

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
Ајде да продолжам . . . постов го спремив како маил за тебе Red Angel, ама се попишманив. . . реков нека читаат и останатите . . .

*** Кога сме кај децата, многу интересна тема е тоа . . . сакам да ти пренесам неколку факти . . . Сите се раѓаме со својата сексуална оринетација ( таа се оформува уште во самиот ембрион, а свесноста на детето за својата сексуална ориентација може да се развие порано или подоцна - затоа некои сметаат дека секс. оринетација може и да се оформи :D :D :D :D со тек на време - тоа не е оформување, туку станување свесен за себе си, себе спознавање :) . . И тоа е неменлива категорија - кој сака нека рече . . ама со драга воља и од добро стоење никој никому неможе да му ја промене секс. оринетација . . . .. Што значи со неа се раѓаме - со неа и ќе си умреме ( Замисли ти да се конвертираш и од вечерва да сааш девојки!? можеш? извини освен ако немаш некои притаени/скирени пориви кон нив :P :) , плус да ги спомнам и бисексуалните и пансексуалните луѓе, кои имаат афинитети кон двата пола. Така да ако едно дете живее и расти со две мајки или двајца татковци, на неговата сексулана ориентација неможе да влијае никој и ништо, единствено ќе се похрабри децата кои не се хетеро полесно да се прифатат и да живеат со себе :) Љубовта е љубов и нема граници - како шо сака еден стрејт татако така сака и геј таткото, дури и смотано звучам, од шо е смотана споредбава :D :D :D, се знае дека секој родител си ги сака своите деца . . . . . .

Плус што правиме со илјадниците луѓе (геој, лезбејки, бисексуалци, трансродни, луѓе кои се стрејт ама имаат односи со луѓе од иститот пол) кои во хетеро брак и се родители!? Социјалната служба треба да им ги одземи децата? Треба да се гледа само сексуалната оринетација, а сите други фактори кои еден родител го прават добар да се занемарат?

Што е со стрејт родителите кои си ги занемаруваат децата, лошо ги воспитуваат, малтретираат и сл? (уште една глупава споредба, ама за жал има и такви родители, независно од нивната секс, ориентација)?

Низ многу дискусии со пријатели и останати сум дошол до закључок дека има луѓе кои се неспособни за да одгледуваат деца, но нема систем кој тоа ќе го регулира, некогаш животот е груб и нефер и тоа не може да се регулира - бидеќи зажосно е за децата кои се раѓаат во семеjства кои не се способни да ги одлгедаат и од нив да го извадат полниот потенцијал како луѓе (пред се’ да им пружат љубов, нега, домашнo воспитување, образование) - така да најмал проблем за деца со проблеми е сексуалната ориентација на родителот. Плус во еден куп огромни земји е дозволено посвојување на деца од страна на истополови двојки . . . и тоа зборуваме за ситеми кои држат вода (кои научно и општествено се развиле, и одат напред, не дека многу се совршени, ама па не се несалам да им дадат деца на луѓе кои не се подрбни за тоа! )

PS Кога хомо родителите и стрејт родителите ќе ги воспитаат своите деца во духот на толеранцијата и слободата - тогаш ќе нема ситауции од типот - “Мамо зашто Никола има две мајки?“ или па “Тато и тато, зашо децта на школо ме задеваат“ ќе се скокне чекор напред и неколку генерации ќе се спасат од беспотрено и бесмислено измачување . .

опростете шо муабетиве се повтроуваат, гледам погоре веќе некој убаво кажал мн муабети :oops:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Педери,лезбејки,двоцефки сите тие треба да се однесат во гасна комора или живи да се запалат.

Да се направи тоа што е поефтино за да не се прави голем трошок

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Педери,лезбејки,двоцефки сите тие треба да се однесат во гасна комора или живи да се запалат.

Да се направи тоа што е поефтино за да не се прави голем трошок
UU jebote ala si ti agresivno tipche:tapp:

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Нема толку педери и лезбејки колку што се форсира тоа од европските високи кругови.

Kajgana Shop

На врв Bottom