Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Ова твоево не знам што е, некој педерски извик :toe:
Дај кажи нешто плус за старата западна цивилизација, вака кратко ништо не разбравме.
Овде има луѓе со интелект и секогаш склони да научат.
Кажувај, не штеди тоа интелекто ко бубалица во средно.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ако имаш непобитни докази за причината како кај одреден % од популацијата се јавува педерлукот, ако имаш непобитни докази зашто % на педери се разликува т.е. во одредени периоди % е многу низок, а во други е доста висок %, тогаш може твоето размислување да го прифатиме како алфа и омега.

Во темите за алфа мажјаци и здраво функционирање на брак или дечко/девојка, во твоите размислувања се природните принципи, а тука нешто паламудиш. :cautious:
Автоматски споено мислење:

Прееска ми пратија, македонска секси регистрација :
ОH 069 AH

Ова твоево не знам што е, некој педерски извик :toe:
Различно се третирале геј во разнично време и место...затоа биле повидливи или поневидливи.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
1. Ние сме створени со сплајсинг на гени од страна на Анунаките пред 200к години со цел да бидеме робови и копаме злато, набрзинка и без многу внимание не сплајсале и сега имаме дефекти во генетиката меѓу кои и овој - значи не е природно...
Анунаките кој ги створил ... ако и нив некој друг, тогаш кој го створил тој другиот итн итн. Зашто да не сме производ на "универзалното едно" - Бог?
Ако Анунаките не створиле според законите на природата, зашто тоа да не е природно... според некои тврдења, многу од овошјата, зеленчукот, житарките, се производ на претходно интелигента цивилизација, која знаела како да работи според природните закони. Ние денес си играме со физичко менување на гените, тие претходно со фреквенции.

2. Еволуирани сме природно на оваа планета, природата не прави грешки, оваа можност кај гените ја инсталирала со одредена намера која ни е нејасна и само шпекулираме.
Ако има непобитни докази дека кај педерите генетиката е причината, тогаш нема многу што да се спори, туку треба да се работи на условите, зашто гените се прилагодливи, менливи.

Не прави грешки, ама затоа човекот прави грешки. Човекот има поразлична свест од останатите живи суштества на планетава, како ја користи, тоа е друго.

Дај кажи нешто плус за старата западна цивилизација, вака кратко ништо не разбравме.
Овде има луѓе со интелект и секогаш склони да научат.
Кажувај, не штеди тоа интелекто ко бубалица во средно.
Таквите луѓе, кои сакаат да прочитаат нешто ново, не настапуваат со АХАХАХАХААХХАХААХА.

Ама ај да не бидам педер, во тема за педери, еве ти еден извор:
Martin Schøyen - човек, кој ја има можеби најдобрата колекција на историски артифакти

Има уште еден и со многу добри објаснувања, кои не се баш како официјалните кои ги знаеш, ама тоа "ахахахаха" не ми се допадна и не ти го кажувам :P

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Има периоди низ историјата кога се криеле, не е точно дека ги немало...
Што не е точно ?
Јас напишав дека немало толкав % на педери од популацијата (сразмерно периодот), а не дека немало воопшто педери.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Ти држ си до Мартин, јас ќе си држам до Фројд - тој тврди дека некои од најголемите мажи и луѓе во целина, некои од апсолутно, елементарно најважните за Западната Цивилизација се хомосексуалци.
Александар, Платон, Микеланџело, Леонардо.

Еден од луѓето витален за опстанокот на Европа онаква каква што ја знаеме, ретко спомнат, е уште еден хомосексуалец - Филип од Орлеанс, брат му на Луи XIV.
Имено тој бил командант на Француската армија и првиот кој ги победил Турците-Османлии кои копнееле да го завземат остатокот од Европа и веќе цапале накај Виена.
Кога ги победил цела таа армија од мажи кои знаеле дека е хомо го извикувале неговото име на цел глас, не тоа не брат му.
Сите знаеле дека е хомо пошто со љубовникот (Германец) се лапале пред дворот, за инат на сите бе.
Ете, ако не бил хомосексуалецот фамозната Европа со цела таа култура немаше да ја биде.
Брат му Луи (Кралот) бил инструментално многу важен - и наредил на црквата дека ако на братаму фали едно влакно од главата ќе ги спичка комплетно како институција.
Не се осмеале ни да зуцнат за љубовните преференции на Филип.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.638
Поени од реакции
9.842
Туку Бафрич да се вратиме сериозно на темата...

Нели у мојата амбициозност да го решам албанското прашање влегов у сериозен рисрч на темава и досега науката вика дека препознала 4 до 5 гени кои се тагнати .. експресионирани од одредени причини... можно е да излезат и повеќе...

Е сега дојдов до мал ќорскокак по прашање дали е природно или не... нејчр врсес пореметување у нрчр.. имено таа експресија може да се деси под дејство на тригер кај бебе во во стомакот на мајката.. или во рано детство до 6 - 7 год. под дејство на тригер од околината.

Иако универзумот претпочита маж со жена, јинг јенг за да се оствари опстанок на врста, според овие информации дали е природно или не гледам две опции...

1. Ние сме створени со сплајсинг на гени од страна на Анунаките пред 200к години со цел да бидеме робови и копаме злато, набрзинка и без многу внимание не сплајсале и сега имаме дефекти во генетиката меѓу кои и овој - значи не е природно...

2. Еволуирани сме природно на оваа планета, природата не прави грешки, оваа можност кај гените ја инсталирала со одредена намера која ни е нејасна и само шпекулираме.

Но битното... чим е до активирање на таг на гени, има огромни шанси да го решам прашањето.

Љ.
Извини, зошто не си го ставиш ова Љ во потпис?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Анунаките кој ги створил ... ако и нив некој друг, тогаш кој го створил тој другиот итн итн. Зашто да не сме производ на "универзалното едно" - Бог?
Ако Анунаките не створиле според законите на природата, зашто тоа да не е природно... според некои тврдења, многу од овошјата, зеленчукот, житарките, се производ на претходно интелигента цивилизација, која знаела како да работи според природните закони. Ние денес си играме со физичко менување на гените, тие претходно со фреквенции.
1.
Доколку се Анунаките, они самите како креација на бог интервенирале во креација на бог на оваа планета односно земале неадерталец и вкрстиле нивни гени со неговите и не добиле нас, сите генетски проблеми може се во некомпатибилноста или невнимателен спалсинг бидејќи правеле послушни робови за копање злато.... па не им било баш гајле да не изгланцаат како треба, значи ние сме хибриди не баш добро креирани за оваа планета и затоа и се плашиме толку на природата а дел од нас ја сака.

Ако има непобитни докази дека кај педерите генетиката е причината, тогаш нема многу што да се спори, туку треба да се работи на условите, зашто гените се прилагодливи, менливи.

Не прави грешки, ама затоа човекот прави грешки. Човекот има поразлична свест од останатите живи суштества на планетава, како ја користи, тоа е друго.
2.
Не се работи за менливи гени туку за таг на гени, сите ги носиме само дали тоа ќе се активира - експресионира зависи од нешто... значи кај мене и тебе тој таг не е активиран. Дијапазонот на причинители на тој генетски тагинг сеуште не ни е сватен како и причината зошто воопшто постои како можност. Тоа дефинитивно би значело дека во иднина со подлабоко истражување ќе можеме да го предвидиме или спречиме тагот, исто како што генетски ќе интервенираме уште во ембрионот боја на коса, висина, склоност кон болести и тн.

Е сега дали е паметно да го правиме тоа е сериозна етичка дебата, дали со тоа ќе зезнеме нешто повеќе... како приказната со Анунаките....

Љ.

Извини, зошто не си го ставиш ова Љ во потпис?
Некогаш го пишувам Љ, некогаш Љубоф.. а некогаш Љубофффф... сакам да ја имам таа слобода.

Љ.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
2.
Не се работи за менливи гени туку за таг на гени, сите ги носиме само дали тоа ќе се активира - експресионира зависи од нешто... значи кај мене и тебе тој таг не е активиран. Дијапазонот на причинители на тој генетски тагинг сеуште не ни е сватен како и причината зошто воопшто постои како можност. Тоа дефинитивно би значело дека во иднина со подлабоко истражување ќе можеме да го предвидиме или спречиме тагот, исто како што генетски ќе интервенираме уште во ембрионот боја на коса, висина, склоност кон болести и тн.
Значи штом нешто го активира, може и да се спречи. Многу други генетски дисбаланси се случуваат поради неприродни дејствија, па не ги сметаме дека се ОК...
Од каде знаеш па дека не се активирал кај мене, ама нешто во мене ми кажало, СТОП, такви мисли јок, а уште помалку па да пробам.:D

На собиранка, повеќе луѓе, еден после неколку пива, се опушти во разговорот и вика: абе кога се туширате, си брцате ли во шупакот (малку на почетокот) за да го замиете. И така јас до денес срам ме фаќа оти шетам со нецелосно миен шупак.

Но како што и ти кажуваш, немаме 100% непобитен доказ, па секој нека си прави како смета и секој нека си ги учи децата што смета дека е океј, а што не.

Ти држ си до Мартин, јас ќе си држам до Фројд - тој тврди дека некои од најголемите мажи и луѓе во целина, некои од апсолутно, елементарно најважните за Западната Цивилизација се хомосексуалци.
Ти држ се до кого сакаш, мене не ми кажувај за кого и за што.
Фројд може да тврди и дека птиците кои си го чистат анусот се педери, дали е така е друго.
Јас искрено Фројд не сум го читал многу, повеќе Вилхелм Рајх. :cool:

И Хитлер со бркови бил. Па не значи дека брковите ги носат ненормални.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
1.
Доколку се Анунаките, они самите како креација на бог интервенирале во креација на бог на оваа планета односно земале неадерталец и вкрстиле нивни гени со неговите и не добиле нас, сите генетски проблеми може се во некомпатибилноста или невнимателен спалсинг бидејќи правеле послушни робови за копање злато.... па не им било баш гајле да не изгланцаат како треба, значи ние сме хибриди не баш добро креирани за оваа планета и затоа и се плашиме толку на природата а дел од нас ја сака.

2.

Е сега дали е паметно да го правиме тоа е сериозна етичка дебата, дали со тоа ќе зезнеме нешто повеќе... како приказната со Анунаките....

Љ.

Некогаш го пишувам Љ, некогаш Љубоф.. а некогаш Љубофффф... сакам да ја имам таа слобода.

Љ.
Батерфлај ефект...ќе пише братот Љ и имаме цунами у Велес, ќе пише Љубов и имаме дожд на Водно и т.н.
Автоматски споено мислење:

На собиранка, повеќе луѓе, еден после неколку пива, се опушти во разговорот и вика: абе кога се туширате, си брцате ли во шупакот (малку на почетокот) за да го замиете. И така јас до денес срам ме фаќа оти шетам со нецелосно миен шупак.
Боље кафеави гаќи него педер :LOL:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Александар, Платон, Микеланџело, Леонардо.

Еден од луѓето витален за опстанокот на Европа онаква каква што ја знаеме, ретко спомнат, е уште еден хомосексуалец - Филип од Орлеанс, брат му на Луи XIV.
Имено тој бил командант на Француската армија и првиот кој ги победил Турците-Османлии кои копнееле да го завземат остатокот од Европа и веќе цапале накај Виена.
Кога ги победил цела таа армија од мажи кои знаеле дека е хомо го извикувале неговото име на цел глас, не тоа не брат му.
Сите знаеле дека е хомо пошто со љубовникот (Германец) се лапале пред дворот, за инат на сите бе.
Ете, ако не бил хомосексуалецот фамозната Европа со цела таа култура немаше да ја биде.
Брат му бил многу важен - и наредил на црквата дека ако на братму му фали едно влакно од главата ќе ги спичка комплетно како институција.
Не се осмеале ни за зуцнат за неговите љубовни преференции.
Не се држи цврсто за Фројд. :)

Александар Велики не бил педер, бил бисексуалец. Во свадбата на Европа и Азија ја зема ќерката на Дариј како втора жена. Со првата има и дете.

За Леонардо е само теорија дека бил педер, а не факт. Сите докази водат кон тоа дека и тој бил би.

Од друга страна имаме теорија дека Калигула имал секс со својата сестра, а и потроверзна е улогата на коњот во Сенатот. Тука се и браковите меѓу оние кои имаат сина крв, значи и инцестот е многу чест во историјата. Кај одредени историски фигури се јавуваат и последици поради тоа. Види за хазбрушката вилица, на пример. Вилхелм II има проблеми со раката, од мали години имал комплекси поради тој проблем. Други имаат проблеми со згрутчување на крвта, а ако, се вратиме назад во историјата, во гробницата на Тутанкамон имаат пронајдено бастуми. Имал проблеми со нозете.

Педофилијата, исто така, е честа појава во историјата. Не зборувам само за харемите, во Исламот и за разликата во касти (како во Индија), туку и во западната цивилизација. Имаме кралици кои раѓаат деца на 13 години. Проблемот бил и животниот век на човекот и стапката на смртност и при пораѓањето и кај децата. Затоа имало рани бракови. И секако, тука е зацврстувањето на политичката и воената моќ.

Сѐ имало низ историјата. Не знам зошто цело време се фаќаш само за педерлукот!? Пасија ли ти се педерите ширум историјата? :)

Големината на еден човек е да воспостави (релативно) траен мир, а не да започне војна.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Што не е точно ?
Јас напишав дека немало толкав % на педери од популацијата (сразмерно периодот), а не дека немало воопшто педери.
Имало толкав процент, само затоа што се криеле, не биле регистрирани никако

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Но како што и ти кажуваш, немаме 100% непобитен доказ, па секој нека си прави како смета и секој нека си ги учи децата што смета дека е океј, а што не.
Е дилемата и дебатата би била тука зафркната, дали природата ствара геј со одредена цел, улога во развојот на врстата ( не да сите станеме геј туку преку нив балансира нешто ) и дали утре тоа ние смееме да го истребиме играјќи се со генетиката.

А јас како поштовач на универзумот сум умислен по тоа прашање....

Како и да е продолжувам со истражувањето, кога ќе имам нешто ново ќе споделам...

Љубоффф

Член од
3 февруари 2014
Мислења
99
Поени од реакции
196
Вие додека дискутирате овде дали е правилно или не да се биде Геј, тие си водат љубов, шетаат и убаво им е , а вие злобните седете овде и дискутирајте. Хомосексуалност од секогаш постоела и ќе постои. Се тоа е последица на колку тестостерон имал таткото кога го правел детето, дали го правел на 20 години или на 40 години исто има разлика, дали татко е прв син или 3 син и тоа има улога.
Животот е премногу краток за да дискутирате нешто на што му нема крај. Ова било дискутирано и во времето на Аристотел , во времето на Леонардо да Винчи , се дискутира и сега, како и настанокото на светот, дали постои Господ итн.
Оставете ги луѓето нека си бидат геј, бидејќи сигурно сите вие се дружите со геј луѓе,имате брат или сестра геј, најблизок другар или братучед ама порадио вашето тесно размислување и страв од околината да не бидат осудувани тие потајно се затвараат и се приморани да создаваат семејство кое потоа резултира со секојдневни караници, неверство или развод, кое на невиното дете му создава трауми.

Ако размислувате пошироко, можеби Господ ако постои , ѓи создал Гејовите да ве тестира вас Стрејтовите Мачо мажиња дали и покрај нивната особина ќе ги сакате. I am just thinking about .

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211
Вие додека дискутирате овде дали е правилно или не да се биде Геј, тие си водат љубов, шетаат и убаво им е , а вие злобните седете овде и дискутирајте. Хомосексуалност од секогаш постоела и ќе постои. Се тоа е последица на колку тестостерон имал таткото кога го правел детето, дали го правел на 20 години или на 40 години исто има разлика, дали татко е прв син или 3 син и тоа има улога.
Животот е премногу краток за да дискутирате нешто на што му нема крај. Ова било дискутирано и во времето на Аристотел , во времето на Леонардо да Винчи , се дискутира и сега, како и настанокото на светот, дали постои Господ итн.
Оставете ги луѓето нека си бидат геј, бидејќи сигурно сите вие се дружите со геј луѓе,имате брат или сестра геј, најблизок другар или братучед ама порадио вашето тесно размислување и страв од околината да не бидат осудувани тие потајно се затвараат и се приморани да создаваат семејство кое потоа резултира со секојдневни караници, неверство или развод, кое на невиното дете му создава трауми.

Ако размислувате пошироко, можеби Господ ако постои , ѓи создал Гејовите да ве тестира вас Стрејтовите Мачо мажиња дали и покрај нивната особина ќе ги сакате. I am just thinking about .
Никој не им брани да водат љубов. Нивно право е ако двајцата се согласиле на тоа.

Ако дискутираме не значи дека сме злобни.

Kajgana Shop

На врв Bottom