Хип хоп културата во Македонија

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
george1 напиша:
Druze ti ne da iskopas dvesta albumi, tuku samo dva da mi gi nabrois ke bidam najsreken na cel svet.
A ako gi podrazbiras albumite na 50 cent na Eminem, na Jay - Z i na Akon i kako niv slicni pod "underground" togas bi ti poveruval okolu brojkata 200.
Не ги клавам нив во андерграунд и не беше то поентата. Иначе не слушам андерграунд ама не и некоја строга комерцијала. Претпочитам: 2Pac, Das-EFX, Cypress Hill, Nas, Wu-Tang Clan, The Game, KRS-One, Warren-G, Dr. Dre, Twista итн.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
girlll напиша:
Ej do kaj stignav.. Imas pravo rymz.. Ja go branam on.. Dobro ne e bitno.. Ako najdes 9 elementi u hip Hop Kulturata.. Potocno 9 Subkulturi.. TE CASTAM SO SAKAS.. A ako najdes pojse rap od mene.. Ke se obesam na krstot na Vodno moze? A inace postojat VISTINSKI raperi i FEGETI ko tebe.. Zatoa bolje ne diskutiraj za rap.. Ne si dostoen ko so gleam.. I da.. Hip Hopot ne e kviz.. Hip hopot e KULTURA.. A inace zaso da objasnuvas? Za B Boys and B girls? A znaes sto e toa? Ili nemas pretstava? Nema so da citam so si napisal zs sigurno pak e nekoja glupost.. Koa ne razbiras so zbori nekoj.. NE SE NAVRAKAJ
Ако знајш кој е КРС-Оне , слушни ја Hip Hop Knowledge и ќе ти станат многу работи појасни околу хип хопот, од шо и како се состои. И ништо не те нападнав, само те прашав шо е то Б-Бојс пошто прв пат слушам. Јас ти реков не сум рапер, а ти за да бидиш треба да ги живееш и владееш сите 9 елементи. Јас не се натпреварувам со никој кој е поголем рапер и кој можи појќе песни да најди, напротив сакам да ти објаснам дека не те прат рапер песните во компјутер. Ако сакаш да му докажиш на некој тука дека си „вистински рапер“ наброј колку од елементите ги владееш.

И без нервози.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ima 4 elementi.. Drugite 5 gi ima dodadeno krs ponataka.. Ali tie 4 se official da kazeme.. I ne se praj deka imas poznavanja za rapot koa NEMAS.. A inace ako ja neznam koj e KRS ti da ne znaes.. ?
B Boys se BreakDanceri inace..
I ko so rekov ne e fintata da imas mnogu albumi nego KVALITETNI albumi.. Kvalitet pred kvantitet pred se.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
girlll напиша:
Ima 4 elementi.. Drugite 5 gi ima dodadeno krs ponataka.. Ali tie 4 se official da kazeme.. I ne se praj deka imas poznavanja za rapot koa NEMAS.. A inace ako ja neznam koj e KRS ti da ne znaes.. ?
B Boys se BreakDanceri inace..
I ko so rekov ne e fintata da imas mnogu albumi nego KVALITETNI albumi.. Kvalitet pred kvantitet pred se.
Ох леле, какви официјални елементи бе. Хип хопот е култура луѓе живеат според неа. Со текот на времето следбениците на таа култура започнале да практикуваат и други елементи. Во таков процес еволуира хип хопот во ова шо е денес. Не можи КРС да ги додај во одреден момент и сите следбеници на културата да почнат да ги практикуваат. Нема логика.
И самата си спориш, од една страна го набројуваш брејкденсингот (или како шо го нарече Б-Бојс или ватевер) како еден од елементите, а од друга страна тврдиш дека се само 4. Ајде тогаш наброј ги тие 4 елементи па да видиме шо ќе исфрлиш.

Јас ништо не се прам ти кажвам уште еднаш јас не сум рапер само конзумирам рап. А ете ти баш ме интересира како ќе се окарактеризираш како „вистински рапер“ или како конзуматор на рап музиката. Ако е ова првото кажи кои ти се знаењата во некој од елементите (не од историјата на рапот и не квалитетот на песните во твојо компјутер), а ако е ова второто почит и крај на дискусијата.

Иначе СТР2 вистина се добри и ги имам слушано, ама само како дел од легијата и зато незнаев кој се. Во право беше таму кој рече дека се добри, извини сеа ама на име не ги знам посебно кој како се вика само Џака го знам од легијата.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Bazhe, A.K.A Poljakot, A.K.A eatmynuts
i Struja

tie ti se vo STR2

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
STR2, sekoja cest za momcite.. ne se ragja takva grupa dolgo vreme kaj nas.
Tuku, girlll, aj namali so glupite komentari, posto te gleam na povishe mesta, a nekako vrska nemas.. pa uste se stava so raperite vo 'nas', a 14 godini ima:) Najverojatno pred 1 godina pocnala da slusha, i taka sega MC vekje stana.. WTF?

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
pa gi nema mnogu, taka da ako moram da biram od ponudenite bi gi odbral Puka Kozmetika

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Aleee напиша:
pa gi nema mnogu, taka da ako moram da biram od ponudenite bi gi odbral Puka Kozmetika
lele puka kozmetika ima mnogu bolje od niv i dosta so toa raperite se u kriza ko decana uste

Член од
11 април 2006
Мислења
122
Поени од реакции
0
Blazej LUDAK.TAkvo flow nemam slusnato ni kaj nigerite od nasata prijatelska Amerika

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Чиста Околина Forever!Најдобра рап група што некогаш се појавила во македонија,барем за мене.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
HeRbEs напиша:
Чиста Околина Forever!Најдобра рап група што некогаш се појавила во македонија,барем за мене.
da da sigurno

Член од
11 април 2006
Мислења
122
Поени од реакции
0
*OSS* напиша:
мене лично македонскиот рап не ми е многу по ќеф
се разбира има луѓе кои вреди да ги слушнеш (фала богу :helou: )
ама повеќето претеруват со тоа НИЕ СМЕ ВИСТИНСКИ РАПЕРИ, REAL RECOGNISE REAL и слично...велат дека не го прават рапот за слава а сепак се движат низ градов како да се ослободувачи на истиот очекуват да одиш и да се поздравуваш со нив да им кажуваш колку се добри и свашта...нонстоп имат потреба за самопотврдување... зборам за тоа што сум го видела, како што реков има рапери што вредат во Македонија така да на тие многу респект :salut: :helou:
Sto treses ma. Daj imenuvaj gi ziti se

Член од
11 април 2006
Мислења
122
Поени од реакции
0
*OSS* напиша:
мене лично македонскиот рап не ми е многу по ќеф
се разбира има луѓе кои вреди да ги слушнеш (фала богу :helou: )
ама повеќето претеруват со тоа НИЕ СМЕ ВИСТИНСКИ РАПЕРИ, REAL RECOGNISE REAL и слично...велат дека не го прават рапот за слава а сепак се движат низ градов како да се ослободувачи на истиот очекуват да одиш и да се поздравуваш со нив да им кажуваш колку се добри и свашта...нонстоп имат потреба за самопотврдување... зборам за тоа што сум го видела, како што реков има рапери што вредат во Македонија така да на тие многу респект :salut: :helou:
Sto treses ma. Ako si gi gledala onie sto iskacaat vo B2 ili Hard Rock mozebi.

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Тенк ок бе тоа е мој вкус и според мене они се најдобра рап макдеонска група,се е ствар на вкус ја си го искажав моето мислење,а ако ти не се слагаш со тоа тоа е твоја работа.А и фала што ме напунивте со негативна репутација топ сте.Чоек несмее да искаже мислење на форумов очигледно.

Kajgana Shop

На врв Bottom