Хип хоп културата во Македонија

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Јас сум слушал и рап и метал (меѓу другото) во текот на мојот живот, ги почитувам и двата типа музика, мислам дека во рапот можат да се најдат доста квалитетни траки, посебно во текот на 90-те и раните 2000-ти, не дека сега нема, ама далеку поретко од порано.
Инаку таквите провокатори ги има на секоја тема, па и на темите за музика. Или немаат поим за што зборуваат или едноставно сакаат да си тераат мајтап и да провоцираат/изнервираат некој.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Toj kaza deka metalcite mu deluvale kako sektasi so nivnite krikovi.
No koj da znae da definira sekta,bot.

Slusajte glupa muzika,a temava e za Makedonskata rap muzika,koja e krajno,neverojatno glupa.
brat ni za troll ne te biduva...

uzivajte vo "nekvalitetot" i "neumetnosta"

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Peja989 Ај ако може да ни кажеш дали го бива за трол? Ај да му кренеме малце акции, досаден му е животот и онака :)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Za nekvalitetot i neumetnosta nema da govoram,ocigledno e.

Za trol dali me biduva prasaj go Peja989.

;)
Кога пуниш 11 пријателе?

И дај не ја пуни темава со глупи мислења и уште поглупи аргументи. Не си пожелен да коментираш бидејќи не си способен да развиеш издржана дискусија со вистински факти и аргументи.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.099
Има луѓе кои сметаат дека рапот не е музика туку уметност, заради тоа што можеш од материјал, кој припаѓа на разни други жанрови да созддеш рап, додека музичките жанрови мнооогу потешко или невозможно е да го направат тоа.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Секаква музика се поштува, само да е андерграунд. И со мислењето на stipsburg се согласувам целосно

zxcv

tu ti tu rum tu
Член од
23 октомври 2010
Мислења
133
Поени од реакции
139
Ако не сте знале овој е УМЕТНОСТ драги мои..
Вокал вришти како свињу пред да гу закољав

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Секаква музика се поштува, само да е андерграунд. И со мислењето на stipsburg се согласувам целосно
Музиката се дели на квалитет и неквалитет а не се дели на андеграунд и мејнстрим.

Член од
14 септември 2010
Мислења
222
Поени од реакции
254
Ne me citirajte ve molam,vasiot primitivizam jasen mi e,a eden clen mi go potvrdi koga napisa deka metalci se sektasi.
Istiot toj clen se kladam deka i samiot neznae da gi definira sektite,no toa e druga tema i ovde e
of-topik.

Blagodaram.

:)
Другарче ако не си висел и не си осетил, не зборувај те молам, иди облечи си ги тесните Левис 501 фаерката и косата во репче, и кажувај како вие сте отфрлени и хардкор. Збориш за примитивизам, иди види си ги Канибал Корпс Диму Боргир и остали продаваат албуми со теми базирани на паганство канибализам и така натаму. Кој е ПРИМИТИВЕН!? А друго ме фура е дека во Скопје се сте богати педерчиња (excuse my french) со гитари њексон гибсон итн од по 500 евра и ми кажуваш тука некои работи, неаме сите пари

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Чекај јас да упатам еден, неквалитетен, пагански поздрав! Зошто такви сме рареиштава и јако ни е :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Трол за поим е Werther мора да се признае :)

Онтопик: Зошто цел живот слушам рап музика, во огромен процент амерички рап, мада има едни холанѓани што ужасно ми прават мерак, можам да кажам дека македонската рап сцена е на екстремно ниско ниво. Има 2-3ца кои што може да се наречат рапери и се и повеќе од добри во тоа што го прават. Се останато е појди замини. Тоа зборам за моменталната состојба. Порано може да се каже дека имало повеќе квалитет, со оглед на тоа дека немало квантитет. Мислам дека ви е јасно за кои 2-3ца зборам. Не сакам да отворам дискусија само „шерувам“ свое мислење.

И да, уште еднаш....Werther е трол над троловите (ако мое така да се каже) :pos:

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
--- надополнето: 28 декември 2012 во 03:44 ---
Трол за поим е Werther мора да се признае :)

Онтопик: Зошто цел живот слушам рап музика, во огромен процент амерички рап, мада има едни холанѓани што ужасно ми прават мерак, можам да кажам дека македонската рап сцена е на екстремно ниско ниво. Има 2-3ца кои што може да се наречат рапери и се и повеќе од добри во тоа што го прават. Се останато е појди замини. Тоа зборам за моменталната состојба. Порано може да се каже дека имало повеќе квалитет, со оглед на тоа дека немало квантитет. Мислам дека ви е јасно за кои 2-3ца зборам. Не сакам да отворам дискусија само „шерувам“ свое мислење.

И да, уште еднаш....Werther е трол над троловите (ако мое така да се каже) :pos:
pa stom makedonija ima najkvaliteten rap na balkanot...a i velis e na mnogu nisko nivo so da kazeme za sosedite??

Kajgana Shop

На врв Bottom