П
Паган-др
Гостин
Ае нешо од 2006та
Според мене, зависи од квалитето на MC-то . Можеби нема да земе ни скршен денар, а можеби ќе си плати сочно.Sto mislete, kolku pari bi zel Kool G Rap ako nekoe makedonsko MC bi sakalo da snima so nego pesna ?
Iskontaktirav so negoviot tim i mi kazaa vaka.Според мене, зависи од квалитето на MC-то . Можеби нема да земе ни скршен денар, а можеби ќе си плати сочно.
Мене ич не ми е чудно да ти кажам. Денес само парите му се важни и ништо друго. Јас нигде не познавам или сум слушнал за некој артист што би ти помогнал онака за без пари. Истото се случува во Македонија. Ако му се понудиш на Легијата на пример да снимиш песна во нивно студио (значи имаш квалитет и бараш помош, нели андерграунд сме, мора да си помагаме) ќе ти речат, бато плати си 4000 денари и ќе ја биде работата. Исто е со настапи.. Е жими Аго што ќе ти помогне без да мора да платиш, за после да го заебиш и да не ти текни на него, а да величиш некој што ти барал кеш за да стигнеш до она што си денес..Iskontaktirav so negoviot tim i mi kazaa vaka.
Kool G Rap za kolaboracii zima 1500 dolari, a za stih 500 dolari.
I taka se zamisliv ... i si kazav EEEEBATI!!!!!Ne znam sto da mislam.Od edna strana go razbiram, jebiga treba da prezivee.No od druga strana si velam, e dobro be, nego ne li go interesira so kakov artist kje napravi kolaboracija ili ne ????? Samo parite li se vazni ? Do tolku li e dole kool g ta da se rasprodava kako pacavra.
Ne znam .... sto mislis ti renton???? Cudno mi e malku mene.Ne znam kako da go prifatam ova ... tebe kako ti izgleda?OLD SCHOOL rap artist koj e aktiven uste od 1985 so solo albumi prez devedesetite, i denes 25 godini podocna kako stojat rabotite.
......................
Da be te razbiram i jas.Se mislev kako da pristapam kon nego, i bidejki sum go slusal nego i znam kakov mu e stilot i samiot i ti znaes deka e od ona staro dobro vreme i resiv cekaj kje mu gi ponudam na negoviot menazer tamu moite trip hop proekti, za da ja dolovi produkcijata.No jebiga izgleda toa ne gi interesira.Мене ич не ми е чудно да ти кажам. Денес само парите му се важни и ништо друго. Јас нигде не познавам или сум слушнал за некој артист што би ти помогнал онака за без пари. Истото се случува во Македонија. Ако му се понудиш на Легијата на пример да снимиш песна во нивно студио (значи имаш квалитет и бараш помош, нели андерграунд сме, мора да си помагаме) ќе ти речат, бато плати си 4000 денари и ќе ја биде работата. Исто е со настапи.. Е жими Аго што ќе ти помогне без да мора да платиш, за после да го заебиш и да не ти текни на него, а да величиш некој што ти барал кеш за да стигнеш до она што си денес..
Сепак мислев дека Џ ќе препознае квалитет, али јебига, никој не ти цени култура, на никој не му текнува какви биле почетоците, кур ги боли за рапот и како треба да изгледа.. Живеат на стара слава, а сега се едни големи гомна. Сите до еден. Зарем нема доволно милиони ?
Да ви се серам во парите..
И после Dee_Jay глупости тресел, ко ќе викал дека СЕ е за пари.Iskontaktirav so negoviot tim i mi kazaa vaka.
Kool G Rap za kolaboracii zima 1500 dolari, a za stih 500 dolari.
I taka se zamisliv ... i si kazav EEEEBATI!!!!!Ne znam sto da mislam.Od edna strana go razbiram, jebiga treba da prezivee.No od druga strana si velam, e dobro be, nego ne li go interesira so kakov artist kje napravi kolaboracija ili ne ????? Samo parite li se vazni ? Do tolku li e dole kool g ta da se rasprodava kako pacavra.
Ne znam .... sto mislis ti renton???? Cudno mi e malku mene.Ne znam kako da go prifatam ova ... tebe kako ti izgleda?OLD SCHOOL rap artist koj e aktiven uste od 1985 so solo albumi prez devedesetite, i denes 25 godini podocna kako stojat rabotite.
......................