Хип хоп културата во Македонија

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
Го преебале што го ставиле Тони Зен, другото си е океј..

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Sto mislete, kolku pari bi zel Kool G Rap ako nekoe makedonsko MC bi sakalo da snima so nego pesna ?

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916
Sto mislete, kolku pari bi zel Kool G Rap ako nekoe makedonsko MC bi sakalo da snima so nego pesna ?
Според мене, зависи од квалитето на MC-то ;). Можеби нема да земе ни скршен денар, а можеби ќе си плати сочно. :coffee:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Според мене, зависи од квалитето на MC-то ;). Можеби нема да земе ни скршен денар, а можеби ќе си плати сочно. :coffee:
Iskontaktirav so negoviot tim i mi kazaa vaka.
Kool G Rap za kolaboracii zima 1500 dolari, a za stih 500 dolari.

I taka se zamisliv ... i si kazav EEEEBATI!!!!!Ne znam sto da mislam.Od edna strana go razbiram, jebiga treba da prezivee.No od druga strana si velam, e dobro be, nego ne li go interesira so kakov artist kje napravi kolaboracija ili ne ????? Samo parite li se vazni ? Do tolku li e dole kool g ta da se rasprodava kako pacavra.

Ne znam .... sto mislis ti renton???? Cudno mi e malku mene.Ne znam kako da go prifatam ova ... tebe kako ti izgleda?OLD SCHOOL rap artist koj e aktiven uste od 1985 so solo albumi prez devedesetite, i denes 25 godini podocna kako stojat rabotite.
......................

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916

I taka se zamisliv ... i si kazav EEEEBATI!!!!!Ne znam sto da mislam.Od edna strana go razbiram, jebiga treba da prezivee.No od druga strana si velam, e dobro be, nego ne li go interesira so kakov artist kje napravi kolaboracija ili ne ????? Samo parite li se vazni ? Do tolku li e dole kool g ta da se rasprodava kako pacavra.

Ne znam .... sto mislis ti renton???? Cudno mi e malku mene.Ne znam kako da go prifatam ova ... tebe kako ti izgleda?OLD SCHOOL rap artist koj e aktiven uste od 1985 so solo albumi prez devedesetite, i denes 25 godini podocna kako stojat rabotite.
......................
Мене ич не ми е чудно да ти кажам. Денес само парите му се важни и ништо друго. Јас нигде не познавам или сум слушнал за некој артист што би ти помогнал онака за без пари. Истото се случува во Македонија. Ако му се понудиш на Легијата на пример да снимиш песна во нивно студио (значи имаш квалитет и бараш помош, нели андерграунд сме, мора да си помагаме) ќе ти речат, бато плати си 4000 денари и ќе ја биде работата. Исто е со настапи.. Е жими Аго што ќе ти помогне без да мора да платиш, за после да го заебиш и да не ти текни на него, а да величиш некој што ти барал кеш за да стигнеш до она што си денес..
Сепак мислев дека Џ ќе препознае квалитет, али јебига, никој не ти цени култура, на никој не му текнува какви биле почетоците, кур ги боли за рапот и како треба да изгледа.. Живеат на стара слава, а сега се едни големи гомна. Сите до еден. Зарем нема доволно милиони ?
Да ви се серам во парите..

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Мене ич не ми е чудно да ти кажам. Денес само парите му се важни и ништо друго. Јас нигде не познавам или сум слушнал за некој артист што би ти помогнал онака за без пари. Истото се случува во Македонија. Ако му се понудиш на Легијата на пример да снимиш песна во нивно студио (значи имаш квалитет и бараш помош, нели андерграунд сме, мора да си помагаме) ќе ти речат, бато плати си 4000 денари и ќе ја биде работата. Исто е со настапи.. Е жими Аго што ќе ти помогне без да мора да платиш, за после да го заебиш и да не ти текни на него, а да величиш некој што ти барал кеш за да стигнеш до она што си денес..
Сепак мислев дека Џ ќе препознае квалитет, али јебига, никој не ти цени култура, на никој не му текнува какви биле почетоците, кур ги боли за рапот и како треба да изгледа.. Живеат на стара слава, а сега се едни големи гомна. Сите до еден. Зарем нема доволно милиони ?
Да ви се серам во парите..
Da be te razbiram i jas.Se mislev kako da pristapam kon nego, i bidejki sum go slusal nego i znam kakov mu e stilot i samiot i ti znaes deka e od ona staro dobro vreme i resiv cekaj kje mu gi ponudam na negoviot menazer tamu moite trip hop proekti, za da ja dolovi produkcijata.No jebiga izgleda toa ne gi interesira.
Ubavo si pisav deka se raboti za rap proekt, so takva i takva produkcija ova ona si pisav ali to je to on si znae.Ne mi e tolku za mene, jas onaka od ljubopitstvo iskontaktirav.
Inace za ova drugoto deka site sakaat denes pari, jebiga.I toa e istina.VO suriken ili osav produkcija taa na legijata koja sto se produkcija si zimaat pari.Napravija biznis od rapot.Toksika go iskoristija rapot za da prodolzat da se zanimavat so video produkcija ovie kozmeticnite...Nekako se gledam kako sekoj si go iskoristi delot od rapot i ajde mars zdravo.
Ago isto taka, ovoj onoj.Nikoj ne pravi taka muzika ili nikoj producent ne bi pomognal na drug za bez pari.Ebati sranjeto, pa na vremeto koga vides kvalitet, gledas da go pod pomognes i podrzes taj kvlaitet ... a denes ebati sranjeto stana.
Jas zatoa sekogas kje gi citiram zborovite na tazzak od pesnata da gi ebam.
Ako rapot go pravis za pari si ja izgubil milinata ili dusata se edno.A denes istiot si lapa paricki.Jebiga se posra sam na zborot svoj .... i se cudam kakvi se licemeri ima vo sekoj kjos na rapot, a gzolizaci uste povekje...
Se mislam ahha i jas ko drugite da pocnam da si prodavam bitovi i da si zimam po 4000 iljadarki ebati kjefot.Se praam naj golema budala od site vaka nogu moralniot......
Inace jas licno vo momentot sum na takov solidaren proekt hahahahah.Kje cues za nekoj den .... pozzz

Член од
14 декември 2011
Мислења
32
Поени од реакции
2
Za site sto mozat da ja otcenat mojata ljubov i trud kon muzikata sto ja pravam .! 1L!

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
мех, не ти е лошо, текстот ти е супер, битот добар, али гласот.. :S

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
За 30тина минути ќе има опасно олд скул рап журче на радиово !

Значи почетокот на рапот во Македонија,дојдете и нема да зажалите !

http://emagare.caster.fm/

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ne deka nema kvalitetni zenski emsija.
Champ MC, MC Lyte, Bahamadia, Da Brat, Sha Kay, Heather B, Boss, Yo Yo, Queen Latifah i drugi.Toa mi se omileni emsija, stvarno se kvalitetni.No kako celo, jas ne obozavam zenski emsija osven ako ne e nekoja kako Sha Kay ili Champ MC...inace kvalitetni zenski emsija ima i te kako ;).

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608

......................
И после Dee_Jay глупости тресел, ко ќе викал дека СЕ е за пари.
Една е идеологијата, друга е реалноста. ;)
Пак иди на моето...

Kajgana Shop

На врв Bottom