A da sum izlezol i da se kurcam na spot deka pravam umetnost, i pri toa taka APLA da ukradam sempl i da se kurcam vrz nego ???
Go znaes li ti od kade e toj vokal i site preraboteni smplovi ??? kje doznaes koga kje prdne tito
.... gledaj go nivoto na naglosta be brat
... ja ja nemam naglosta da izlezam i da se kurcam na TV, nitu prodavam CEDINJA a si izdavam muzika pravena so povekje trud odkolku dva semplovi .. i ete ti zemi si download za mojata muzika za koja priznavam deka e odraboten sempl koj recisi nikoj nema da najde od kade e ... barem se trudam da e taka
... a od umetnici niz drzavava i nasekade koi kupat bit so secen seml od druga muzika vekje odraboten ete kako ovoj sto tyzee go napravile ... vo mojata pesna toa ne e zemeno od takov artist ...
nitu pak moite elementi imaat centralno mesto vo trakite od kaj sto jas sum gi secel
.... duri nemas pojma od kade se secam .. momcive denes site secat od predhodno izdadeno hitovi i muzika od prilicno ist zanr ... jas ne sum taj tip be brat ... a a vokalov gore, kje ti kazam deka tamo od kade sto jas go isekov, vo taa traka prisustvuvase toj vokal okolu 4 sekundi ... a pijanoto sto tyzee go isekol vo trakata od koja sto go isekol prisustvuva 95%
... pa sega razmisli ja ti dozata na vlozena umetnost i pravoto na toa da se kazes UMETNIK koga kolku naglo kopiras osnova na muzika.... nitu prodavam muzika, nitu koristam semplovi koi predhodno nekade DOMINIRALE vo traka i se poznati
..... a deka e sempl sempl e ... no i vo sempliraneto ima filozofija ... isto taka pravea i prodygi i bea umetnici ... ete vidi kako toa ide:
Na prilicno ist nacin rabotam i jas
.... najdi mi gi semplovite brat ajde da videme od kade sum gi iskoristil jas i toa kako
...
Ne znam dali me razbra sepak.Idejata mi bese da ti kazam deka jas koristam semplovi od muzika koja sto voopsto ne stava akcent vrz semplot koj jas sum go iskoristil.Dodeka drugite zimat semplovi ( povekjeto od drugite ) koj predhodno bile centralno mesto vo pesna i pak go koristat.Jas toa ne go rpavam brat
... mojte sempli se sosema skrieni ... barem se trudam da se takvi a ne predhodno poznati raboteni i dr dr dr .... mislam deka tuka ima golema ralzika brat
...