- Член од
- 1 февруари 2012
- Мислења
- 3.678
- Поени од реакции
- 4.208
Aјде Мики зверу еден низаеден,прилично олд скул фаца одамна порано беше член во
храмот на хип хопот
Вреди за подршка и Вале добра работа завршил со продукција ептен.
Aјде Мики зверу еден низаеден,прилично олд скул фаца одамна порано беше член во
Спотот - да.Новиот спот на Сиги...
Рапот не умира, рапот неможе да умре... рапот е живот кој го живеат милиони така да никогаш нема да умре, како и секоја друга музика... рапот едноставно СЕ МЕНУВА, како се друго во светов и тоа треба секој рапер да го свати, пошто колку побрзо се свати то, толку по продуктивни ќе бидат новите дела. Неможиш ти жива материја да ја заробиш и да не ја пушташ да расти и да се развива. Не можиме ние да го чуваме рапот заробен во розовиот свет на 80тите и 90тите.... btw во Македонија рапот стана на ниво токму во 21век... од 2000 па наваму се појавија многу повеќе групи, со тоа конкуренција и со тоа почна ривалството за да се направи нешто подобро. Се подобрија текстови, тематики, продукција... Само мене нешто ме чуди... кога беа само 100тина рапери во Македонија, истите се жалеа дека рапот не е популарен и дека рапот треба да се прошири.. е сеа, од ко стана рапот познат за сите, истете се бунат и викаат "рапот стана мода бла бла".... па зошто тогаш баравте рапот да се прошири? Или сакаа само да се зголеми бројот на слушатели а не и на артисти? Нема везе, избегав од то шо сакав да го кажам, односно РАПОТ Е ЖИВ, од секогаш бил и за секогаш ќе остане ЖИВХип Хоп културата во мак.
моментално ја има ама многу малку....порано ја имаше со настапи на добри рап групи и изведувачи
и беше време на интересни ствари се правеа јаки траки
во балканот имаме најдобар Хард-Кор
ама сега во 21-век рапот умира
РНС во одмазда убаво кажуе
само шо не секој го свака шо сака да каже
Незнам дали си артист, али ако не си стави се на место дека си и кажи ми шо сакаш, да те знае простата маса или да те поштоваат луѓето кој се дел од хип-хоп културата?Рапот не умира точно ама се повеке се намалува бројот на квалитетни артисти и се меша жанрот со рнб и техно битови што е ужас а исто така и неквалитетни и катастрофални прости лирики со прво оделенски рими а и тапа флоу со лигавење.
Не викам ја да бидеме заглавени во 90's но сепак рапот треба да се состои од комплексни лирики а не прво оделенски рими као Тони Зен на пример.
Се прави прост рап за да го свати проста маса денеска поради тоа што никој не му се умара на некој квалитетен артист да го свати што сака да каже.
линчеБетонски тврда, хип-хоп компилација. New York-шко издание, е половина час чист, сиров хип-хоп од источната страна, кој доаѓа директно од градот New York, преку грамофоните на DJ Goce D'Sauce (Raw and Wicked). Старошколски и новошколски траки во бум-бап вкус миксани живо, без пост-продукција, сирови и несечени - исто како хип хопот од New York, со малку од посебниот сос од Dj Goce D'Sauce, за сите вистински фанови на хип-хопот, и момци од подземјето! Слушајте и уживајте, чувствувајте се слободни да превземате, споделувате, оценувате и коментирајте. За брзо време спремете се и за следното издание.
Тооп Редман и Кеит Мурај сигурно Редман ке ги рецитира старите класики и Кеит Мурај е опасен MC заедно со Ерик Сермон многу јак концерт ке биде ова но морам да признаам Редман највеке мерак ми прави што ке дојде.
По кузнај кој пат - Редман не доаѓа, доаѓа само Мареј.Тооп Редман и Кеит Мурај сигурно Редман ке ги рецитира старите класики и Кеит Мурај е опасен MC заедно со Ерик Сермон многу јак концерт ке биде ова но морам да признаам Редман највеке мерак ми прави што ке дојде.