Хип хоп културата во Македонија

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
http://soundcloud.com/rickbeatz/posveta

еве зошто некогаш некои МСа не треба да ја претеруваат со тоа за кого зборуваат и што зборуваат. Не знаат на што ќе наидат, посебно ако наидат на мојот човек EL B

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

еве зошто некогаш некои МСа не треба да ја претеруваат со тоа за кого зборуваат и што зборуваат. Не знаат на што ќе наидат, посебно ако наидат на мојот човек EL B
Наредниот албум или пуштете го во продажба, или ганџа да те частам... трето нема.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Наредниот албум или пуштете го во продажба, или ганџа да те частам... трето нема.
каква продажба :D дај за БАБА МАРА да се договориме ..... :D:D:D btw шала на страна, неаме намера да продаваме. не прајме хип хоп за пари, прајме за душа :)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
каква продажба :D дај за БАБА МАРА да се договориме ..... :D:D:D btw шала на страна, неаме намера да продаваме. не прајме хип хоп за пари, прајме за душа :)
Не е грев да заработиш некој денар од тоа што го сакаш. Битно е да се прави од љубов, а не за пари. Ако го правиш од љубов и притоа успееш да собереш некој денар не правиш ништо погрешно ;)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505

Бравос.. бравос.. Ептен сум изненаден од Прилеп и Титаниум. :zver:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.767
Поени од реакции
30.621

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Као не ви здосади од тие "рапот денес стана... порано да вииш као беше... еее пред 10 год рапот беше.." муабети, значи дај доста живеете во еб*ното минато, ни фали на сите, тоа е златната ера, тоа беше вистинскиот рап, ама погодете што?! не сме веќе таа златна ера, што не значи дека нема веќе креативност! што не значи дека и сега новото не е добро, што незначи дека треба да тупите со тоа како било а не следите како е, ако сте слушнале нешто лошо незначи дека се е ЛОШО! дај те можност на новите, на младата крв, исслушајте и дадете конструктивен коментар ако сакате да бидат подобри и променат нешто што сметате дека е лошо, со тоа што ќе кажете како било порано само вртите една иста плоча што е веќе еб*но премногу изгребана. Ако нема рап како што сакате не треба да се помисли дека нема веќе добар рап, туку дека можеби не сте дошле до нешто добро. Мк хип хоп е далеку подобар од Американскиот иако на прв поглед изглеаме светлосни години позади него. Рапот го градиме сите! и тие што прават и тие што слушаат! ако има квалитетна маса на слушатели ќе има и добар рап! тоа што е квалитетно секогаш ќе исплива на површина зошто денес и покрај целосново извртување и пореметување на светов, тоа е една од ретките работи што останаа и што тешко ќе се смени.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Jebiga be brat .... nekoi faci sakaat eden zvuk drugi sakaat drug zvuk ..... ;) ... ako mene i noti baj nejcur ne ni se sviga titanuim ili hipoklekika togas normalno e da kukame po stariot zvuk od tipot sonuvam od ago .... ako na nekoj im se sviga krtot ili sigi od toxika neka si slusa i nema da kuka ..
I kukanjeto e prasanje na vkus be brat .... nie so kukame za staroto, kukame poradi pricina deka ne ja naogame istata slika na umetnosta togas i denes ... t.e. premnogu e razlicna i ne e kako takva so kakva sme bile doeni ...........
Kukanjeto po staroto dobro vreme kje bide vecno kako i hejterite sto kje bidat vecni ..... toa ode edno za drug !
A ja pa nikogas ne gi razbra onie momci so rastnale so albumi kako onyx, wu, busta 1996, lords of the underground, showbiz & ag, artifacts, loord finesse, i u sledniot moment mozat da slusat muzika kako novoto sranje na snup dog .... toa znaci deka nekogas ne go sakale ona staroto so celo srce, ili lesno mozat da si go perat kriteriumot za RAP ... taka da .... ako nekogas ONYX bese rap a denes 50 mi e rap, ili tech nine, togas tipovi koi imaat takvi modifikacii kaj sobstveniot vkus, znaci deka nemaat izgradeno vkus za toa sto sakat .... oti uste po tragicno e koga kje vides deka faci koi rasnale so tvrd zvuk u opredeleno pole na ZANR, posle ti davat mnenie za DUB muzika, DNB hitovi, R&B shema .... JUNGLE bit, i sto ti znam sto ...
A deka imalo denes sveza krv .................................................................................

Ete ... titanium, raw&wicked,hiphopletika,krtot,nov poredok, karposh crew, zad agolot ...
Kade vide ti deka nema sveza krv u drzavava ???Nasto kukanje ne znaci deka nema nova krv .. prosto u novata krv ne go gledame stario princip na rap zvuko ... a toa ne znaci deka nema kvalitet ;)

Sega razbra li zaso kukame nekoi faci tuka ????? Oti sme rastnale so eden zvuk i imame princip da go sakame toa nesto vecno, a ne da se otkazeme od nego i ajde deneska kje sakame nesto drugo oti drugo ni se servira, demek rapo progresira, se se mene se evoluira ... ;)
Toa ti e isto, kako nekogas da si bil MAKEDONIJA i od utre si FIROM ... epa bidi FIROM be brat ;) jebiga taka se nalaga, taka se servira od sekade ....evoluirame i na drzavno nivo ne samo na muzicko.

П

Паган-др

Гостин
" Денеска поголемиот дел од хипхоп изведувачите се занимаваат со рап само заради финансиска добивка.
Немаат морал и одговорност кон младината која се идентификува со истите
. - Да Џака Накот
"

Drugar licno li ova Dzaka go ima kazano ? Moze da mi kazes kade go ima kazano napisano ili izrapuvano ova, cisto onaka me interesira ... kazi mi od kade, sakam da go cujam i jas :) ( ne deka ne ti veruvam, naprotiv, prosto sakam da go vidam/cujam i jas )
Бујрум друже. :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
најдоброто од Битола...Стрес,стрес,стрес..

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Демо... Чујте :) Лирикс инклудед.

--- надополнето ---

Колку години имаш се уплашив јас од тебе
бе кретен ништо не ми можеш со твојта рима беден
твојот мозок од политика украден од завчера не денес
лирикава те ебе како мравка што ебе микроорганизам
ти се дигна ама твојот мозок на ова сега здивна
брзо споро, не е важно мојaта рима те убива
што и да кажам, под лекови за вистина твојата глава клима
ако моето флоу го споредувам со твоето и тебе
амазон против река што почнала да тече од изворот денес
а римата ти е како стихотворба на прваче
не требаше да влегуваш во срањево ако сега ти се плаче
разликата е што ти го одбра рапот, а он мене
он те отфрла, јас го примив, тргни се надвор ден е
не сум рапер ни металец, ни ѕвонко ни патко
ја сум едно дете што почитува урбана култура бе батко
не треба да се преправам ко вас за да бидам хаце
психопат сум не си играј со мене ко куче со маче
поточно тигар, затоа што јас не сум лав
не сум створен од мајка и татко, ја сум од микрофон и кал

Ура скокате на кур дур пушите пура
како Шерлок Холмс ја откривам вашата пудра
на лице кур и секој дел од вашето тело
за лајк ќе пиете мочки и од машко бело
Во село кравите попаметни од вас
не сечам, но мојта рима ги убива 200 на час
крвишта плунки пушки и микрофон
јас бев еднаш дете и гледав ѕвон
и го чекав и чекам на часот секогаш да ѕвони
ова не е рап затоа што нема курви и коли
женски голи, знам вистината боли
од сите широки и тесни мене ми се згрози

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Еве едно мало инфо за сите дека на 4 јуни во Хавана ќе има една така да кажам underground хип хоп журка со настапи на неколку групи и плус се разбира old school звукот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom